Ide o to, že ja som mu viackrát hovorila, aby malému nepúšťal duck.tv a pesničky na youtube a to z dvoch dôvodov - aby si nepokazil oči, keďže ja nosím okuliare a aj kvôli tomu, že keď sa mu to potom vypne, tak strašne vyvádza - povedala som to aj pekne, ale aj s penou okolo úst, aj hrdlo ma už bolí, ako som zúrilanič - a výhovorka je taká, že malý chce pozerať, tak on mu tú telku jednoducho zapne - dnes napríklad nechcel kvôli tomu večerať, tak som mu toho sprostého ducka musela zapnúť znova, aby prestal plakať a aby sa najedol - ako mám mužovi vysvetliť, že telku si jednoducho neprajem? alebo aspoň kým nemá malý toľko rokov, že tomu porozumie, že musí sa tv vypnúť...ďakujem
Odo mna už syn telku ani videá nepýta, ale mužovi hned strká do ruky ovládačku a ja ked náhodou s ním pozerám, že ho mám na kolenách, tak mne neplače, ked musí odísť a ked som teda s ním doma sama - tak neviem, či mu došlo, že ja som prísnejšia a že manžel by mu dovolil aj dalej, možno si myslí, že tým plačom sa mu to podarí, neviem, ale nasratá som riadne
@marcelatje, keby len chlapi! 😉
@anjika42 No.... s týmto ja bojujem stále, a to nie je len telka.....Keby mu aspon stiahol nejaké klasické rozprávky z našich čias, ale tieto novodobé čudá......Minule som ich naviedla hrať pexeso, rozložili to a za chvíľu už hrali pexeso v PC. A kopu iných vecí čo ma vytáča. Muž dobre vie, ktoré to sú....ale robí to stále a stále....dookola. A že prečo som potom taká hnusná na neho.....a potom ešte aj na malého....Ach jo, načo sú tí chlapi vlastne?
a ja hlupaňa sa vždy rozčúlim a potom vyzerám jak ani nechcem napísať kto
V krizovej situacii si pomysli, ze by to mohlo byt horsie, keby pustal *uck.tv 😀
Na odlahcenie, chapem ta...
@anjika42 ja som sa pri prvom tiez za vsetko nasierala, potom som si to tak premyslela a rozhodla som sa ze napriklad jedna sladkost raz za cas u svokry mi dieta nezabije aj tak vacsinu stravy mam pod palcom, tak naco sa oduvat? Vychova otca mojich deti tiez nebola podla mojich predstav, ale z ineho uhla pohladu to bolo tak, ze mi vysiel v ustrety ked som sa chcela realizovat a o deti sa v tom case staral ako najlepsie vedel.
Oči si nepokazí na dnešných tv akurát sedenie pred tv a blbé využitie času. Ja jej sama zapnem youtoube keď chcem niečo urobiť. Si s ním viac času ako manžel tak si to reguluj. Potom bude chodiť do škôlky a nebude pozerať. Úplne sa tomu nedá vyhnúť,ale dnes je taká doba. Veď aj ty cumis na tv a do mobilu prípadne pc.
Jasné že malý vie, že mama nedovolí a otec dovolí.
Náš drobec už chodí za najstarším bratom aby mu zapol, ale nie TV ale manželov mobil, ak ho nechá dostupne položený. Lebo manžel tiež ho nevie (nechce sa mu) inak ho zabaviť, tak mu púšťal videá na mobile....az malý chce od ocka mobil vždy keď ho uvidí, a samozrejme plače keď nedostane.
A vieš čo, ja sa do toho manželovi nestarám, nech si poradí ako vie. Upozornila som ho, že to nebude dobre keď malému nechá mobil ako hračku. Dosledky nech si rieši sám.
ale tu nejde o duck tv.
malý zasran vidí, že s vami máva.
to je všetko.
on vyhráva a vy ste jeho bábky
prečítaj si knihu Malý tyran
@bohuslava8 ,,malý zasran,, ? ...
@bohuslava8 zasran? Mozno ty mas zasranov... Ja osobne mam deti. Rocne dieta nie je na vine ze ho tatko naucil na telku. Naucil ho tak ma... NIE JE to chyba dietata ale rodica...
a to je to, že malý sa hádže o zem a vyslovene vrieska, ked telku nedovolím a mna ide porazit
Urcite neriesit tuto vasu.nezhodu pred malym, ale v klude niekde bokom. Takto sa ty stavias do role "zlej mamy" ktora nechce nieco dovolit, a muz je v pozicii dobreho otecka ☺ skus s nim hodit vaznu rec ked budete sami. Ak ta ma rad, predebatujete to, dohodnete sa na pravidlach...a ak je muz normalny bude respektovat tvoje prianie. Alebo sa minimalne dohodnete na kompromise. Opakujem: hlavne mimo oci a usi krpca, deti su.mazanejsie a vnimavejsie ako si myslime, a rychlo pochopia kedy rodicia netahaju za jeden povraz.
Mne vadí, keď malý sa hádže o zem a "škrieka", aj keď sú deti také, je to normálne...tak čo mám robiť, aby ma netriafal šľak? Mám sa zavrieť do izby a nechať malého s manželom, kým sa upokojí? Jednoducho mne je to nepríjemné počúvať...keď sa udrie a plače, tak ho hladkám, bozkávam, fúkam bobo, ale keď plače kvôli tomu, že mu niečo nechcem dovoliť, tak pením...A nemáme stále smeti na vynesenie, aby som sa prešla.
@anjika42 povedz manzelovi nech si ho vyriesi sam, obuj sa a chod von. Bez smeti. Potrebujes smeti na to aby si sa presla? Povedz manzelovi ze si ides vyvetrat hlavua nech si poradi 🙂
@anjika42 A kolkoze ma dieta rokov ? Mam na mysli nejaky kompromis, casove obmedzenie, v com sa Ale musite zjednotit obidvaja... Ci by tomu dieta Uz porozumelo....
v oktobri bude mať dva
@anjika42 vyhod telku a bude pokoj.... Ajtak tam dokopy nikdy nic nedavaju... U nas to funguje super aj bez telky mame cas sa spolu rozpravat a plnohodnotne travit spolu volne chvile.... Spravy ci filmy najdes aj na nete a bez blbej reklamy.... Odkedy som predala telku mam zrazu kopec volno casu venovat sa rodine 😊😊😊
Musis mu ponuknut alternarivu k TV a zaujimavejsiu. Jasne ze nieco chce a robi co vie aby ta zaujal a aby to dostal. TV niesu drogy ani jedovata rastlina, neublizi mu v rozumnej miere.
Ked ta triafa slak teraz co bude az pride obdobie vzdoru v 3-4rokoch a puberta?
Setri nervy a ver ze male deti male starosti,velke deti velke az obrovske starosti.
u nas ide telka stale. nie ducktv ale spievankovo fíha atd. mala sa popritom hraje ako ide telka a opakuje co spievaju v tv. nerobte z tv strasiaka. niektore pesnicky ma oblubene tie opakuje. a nepozera stále.
A čo mám robiť so synovým škriekaním? Ako som už písala, on škrieka ako opica a ešte sa usmieva, keď ma vytočí. ja nie som povaha, že by som to akože nepočula. Čím sa viac rozčuľujem, tým viac ho to baví a ja už som zúfalá, po jehjo koncerte som úplne vypľutá a nemám chuť ani na manželské povinnosti, iba plačem a nemám chuť ani jesť. Protihluchovéé Slúchadlá pre cestárov doma nemám. Ked napríklad spadne a udrie sa a tiuež kričí, tak samozrejme, ho hladkám pusinkukjem, ťuťuli, muťuli, ale pri jeho akože zábavnom kričaní raz skončím v NÚSCH:
tak mám vtedy odísť z domu? lebo ja to ignorovať nedokážem, vždy som na infarkt, ked to poočujem
@anjika42 prosim ta SI DOSPELA ZENA s nejakym vytrenovanym sebaovladanim...nebude ta tocit 2 rocny, normalne v hlave vypni zvuk...ja to tak robim. Nevravim, ze je tolahke, ale ide to...myslim napr. na knihu, co citam...predstavujem si v hlave rozne veci , robim to ajna poradach a ver, ze radsej by si pocuvala skrek ako par mojich kolegov. :D
Mne obcas takto bacia dvaja. A co sa mam poskladat? Nevyhoviem im, nech sa pre mna za mna o zem hodia. Ak to spravia, odnesiem ich do izby a tam su, pokial sa neukludnia. Minule bacali naraz, kazdy vo svojej izbe. Za chvilu bol pokoj. Telku kukaju, bez toho nic nespravim, lebo stale vymyslaju a niekde lezu a idu sa prizabit. Tiez som pri prvom nechcela pustat telku. Potom som musela sama uznat, ze obcas moze pomoct. Pustam spievankovo, animaky od disney a podobne. Oci si nepokazia, genetiku neoklames. Ak su po mne, aj tak v 8 rokoch budu mat okuliare. Tvojho syna tesi, ze svojim vzdorom puta tvoju pozornost. Musis sa naucit ho ignorovat alebo odviezt do izby, nech sa ukludni. Co sa tyka muza, jeden dorazny rozhovor. Ak nie, nechaj mu dieta na 24 hodin, nech vie, ake to je pošušňáníčko z takym dietatom. Velmi rychlo prepne na iny rezim. Vo vychove musite byt jednotny. Aj ja s tym trochu bojujem, ale vzdy sa mi podarilo muza presvedcit, preco musime robit to, co hovorim. Chce to vela trpezlivosti, naucit sa rata do 10, pripadne odist a zafrflat si nieco ukludnujuce. Ak budete mat viac deti a starsie, tak ta takymto pristupom porazi😉
Hej, len či na malého dá pozor. On na neho v živote hlas nezvýšil, ja skríknem, keď neposlúcha, ale muž je neopatrný. Príklad - cez víkend sme niečo varili a on dal hrniec dopredu na sporák, kde ho syn mohol hocikedy stiahnuť na seba. Keď som mu to vyčítala, tak vraj sa to nestane, lebo dávame na neho pozor?! Ale ved pri takom dieťati stačí pol sekundy...Alebo keď ho prebaľuje na mojej posteli, tak prídem o niekoľko minút , malý bez plienky alebo v tej starej a babre mi veci na stole. Mne keď to začne robiť, tak ho upozorním, aj zvýšeným hlasom a toto jednoducho nerobí. Ak sa mi hádže, otáča, vtedy musím zavolať muža, nech mi ho podrží, alebo nechám malého iba v plienke, kým ho to baví, prípadne mu dám mobil toľko zatracovaný.
@anjika42 neboj, zvladnu to. Dvojrocne je dostatocne velek dieta. Sama budes prekvapena. Nikdy mu to nevysvetlis, ked to sam nezazije. Nauci sa davat pozor, ked mu syn nejako spadne alebo nieco vyvedie.
Moj muz mi vzdy vycita, preco som taka opatrna a nepocuva, preco musi robit veci urcitym sposobom. Minule som si potrebovala rano pospat a tatinko varoval. Vysledok? Krpata spadla zo schodov na murik a oskrela si tvaricku. Muz pol dna hotovy, bal sa, ze bude mat jazvu. Nic vazne nastastie, ale konecne zacal znova pocuvat, co mu hovorim😉
no... inak chcem sa opýtaž, keď to akože nebudem počuť a nechám malého škriekať, nemôže mu to uškodiť? lebo dnes sa napríklad rozkašľal - zadusiť sa predpokladám nemôže
Strihni kabel 😂😂😂
Ti chlapi velmi nevedia co s tymi malymi detmi robit, tak robia vsetko pre to, aby neplakali 😂 ak je vacsinu casu s tebou a nepozera tu telku stale asi by som to neriesila.