Zienky, my mame doma plackajucu princeznu... Posledny mesiac placeme pre vsetko, rano sa budime s placom, obliekanie bez placu nejde, placeme ked skonci rozpravka, alebo nam spadne hracka... proste pre vsetko. Som dost trpezliva naozaj, ale uz neviem ako dalej... Skusala som sa malej milo prihovarat a upokojit ju, tak ma odstrkuje, skusam ignorovat, no ona vydrzi plakat aj hodinu vkuse, skusala som jej capnut po zadku... proste nic nezabera. Co plati na vase deticky???
@ewca Vies co, ja uz tiez mam pocit ze som na pokraji zrutenia. Aj ja som sa minule rozplakala, ale ked ma mala videla, tak spustila este hlasnejsie. Fakt neviem, venujeme sa jej kazdu moznu chvilku, cickame sa, mojkame, takze to nie je tym, ze ma malo pozornosti... Niekedy tak vrieska, ze cakam ze na nas susedia zavolaju socialku... ☹
@livila Ahoj. Presne viem o com horovis. Nas maly vcera vedel povedat a zajacat iba slovicko nieeee a nic ine. Jacal ako zmyslov zbaveny, vsetko okolo seba metal a aj seba a nic s nim nehlo. Absolutne nic. Ked sa mu clovek prihovoril bolo to dokonca este horsie. Dnes je to uz trosku lepsie,ale este to nie je ok. Dufam, ze to skoro prejde a je to len to obdobie vzdoru. Vela sily ti prajem.
@livila heh, tak moja 4r. sa v poslednej dobe nevie sama obliect, niekedy najest a obcas ju musim dat aj vycikat. Pritom pred rokom zvladala vsetko bez problemov sama. 🙂 u nas totiz zistila, ze v skolke su deti, co sa bezne same "neobsluhuju" a nechava sa obskakovat. Ale iba doma, v skolke si ju zase chvalia. No a ked nie som ochotna skakat (co vacsinou nie), tak su hukoty a v poslednej dobe sa sama seba tak vyhecuje, ze jej tecie krv z nosa.
@livila u nas 5r ( ale my mame 2 dcery, tak to aj konkurencny boj 😉 som si minule vsimla, ze cim viac si starsiu tulkame, mladsia 2r este tak neriesi.. tak viac bola prave ta starsia lutostiva.. skus ju nejak zamestnat... malovanie vodovkami, plastelina..take tvorenie- farebne papiere.. cosi si vyrobte- napr. to v 3r by malo zabrat na isty cas 😉 + jasne, ze je to aj prejav vzdoru. poradila by som odputat pozornost, ihriska, deti, to malovanie a pod... "zamestnat" ju 🙂 a aj mamina nech ma usmievavu naladu vzdy, nech to z teba citi, drzte sa 😉
Nasa ma 4,5roka a tiez je placko od narodenia, vzdy sa najde nieco, preco musi plakat - ale to nie je zalostny plac, ale taky zlostny az zurivy rev a to kazdy den aspon raz. Citim, ako mi stupa adrenalin a rozboli ma hlava. Skusali sme na nu vselijake metody, co nam poradili, alebo co som vycitala, ale na nu plati jedine odniest do jej izby s tym, ze sa moze vratit, ked bude kludna . A pride s usmevom na tvari 🙂
@kathrin6
@k_a_j_k_a
@danim
@matafen Ved to, ze ked mate viac deticiek, tak chapem ze si vynucuju pozornost aj takymto sposobom. Ale my mame len ju, a ozaj by som jej dala vsetko a kazdu moznu minutku venujem jej. Tym, ze je sama, tak sa nechce hrat sama v detskej, takze sa od nej niekedy fakt ani nepohnem. Kazdy den, ked ideme zo skolky, ideme sa domov prezliect, samozrejme s placom a ideme vonku. Chodime domov o siedmej - pol osmej vecer a vonku naozaj neviem ze ju mam... Je zlatucka, s detmi sa hra nahanaju sa. Tak uz fakt neviem...
@livila ti verim... takze tie place su len teraz nejake kratkodobe ? ( myslim na pocet dni ) a ked sa jej opytas, ze preco place ? aku da odpoved ? ci to nema nejaky zlozvyk, cim si vynuti cosi od teba.. ( napr lutovanie ), zamestnaj ju ... vyberat pribory z umyvacky napr, u nas ficia uz obe 🙂 alebo take cinnosti, co by ste spolu mohli robit ( utierat prach ma napadlo ). zo skolky domov nechodte, ale rovno v skolke nech sa prezlecie a sup na ihrisko...
mne je tych nasich deti niekedy tak luto.. vsak si uz chudatka ani poplakat nemozu bez toho, aby sa im za to niekto nevyhrazal a necapal ich po zadku a nevyhanal ich do ich izby, ze mozu prist az ked budu dobre ☹
ja ked nemam naladu a je mi smutno a niekto by pri mne nervacil a ziapal na mna, co mi je a nech uz aj s tym prestanem, tak ho prisam nakopem do zadku 😝
@danim Nie proste vymysla stale nieco, neobuje si ponozky, lebo "jej robia zlost" mysli to ako si pri prstekoch presite, pancuchy si tiez neoblecie, lebo jej robia zlost, mikiny detto, zuby si doteraz umyvala sama, teraz povie ze nevladze, tak jej poviem nech neumyva, ze pojde spat so spinavymi a vtedy spusti. Proste vsetko v com jej neustupim a trvam na tom aby to urobila, lebo ved je to bezna vec, tak spusti. Uz mi to pripada, ako keby sme spolu zapasili o moc, alebo co... Ved ju zamestnavam, pomaha mi pri vsetkom ked sme doma, pecieme kolace, varime, upratujeme ale stale chce so mnou superit, nie tuto varechu, ale inu atd. Citame knizku, tak zacne na mna vrieskat, ze takto to tam nie je napisane atd. no a vysvetli 3 rocnemu dietatu, ze citam len to, co tam je napisane...
@reanda Tak takto ako to ty popisujes u nas nevyzera. Ja som napisala vypichnute a naozaj krizove situacie. Ty si myslis, ze svoje dieta kazdy den placnem po zadku len tak pre nic za nic? Do tejto debaty by sa mal zapojit niekto, kto take nieco so svojimi detmi zazil. Nepotrebujem to moralistky... Potrebujem rady ... Takze ak si nieco podobne chvalabohu so svojim dietatom neprezila, tak bud rada a k tomuto asi nebudes mat co povedat...
@livila skus jej v klude v takych situaciach dohovarat, ze : " pocuj ...( meno ) , ako sa mam ja s tebou kamaratit, ked ty sa so mnou nechces kamaratit ? ked ty mna maminu nechces posluchat ako ostatne deti svoje maminy, tak ani ja teba nebudem posluchat ( a odvrat sa tvarou, zamrac sa.. nech vidi, ze si smutna... ) ", vysvetlite si to a objimte sa... + jej povedz ze ju lubis a chces, aby ste mali pekny den.. nie skaredy, ze sa budete hnevat, plakat... u nas take zabralo, to som odkukala od kamosky 😉
@livila ja citam, co pises 🙂 .. si z dietata na nervy, lebo ocakavas, ze ta bude vo vsetkom posluchat a ze bude mat vzdy dobru naladu a ked nie, tak to sakra MUSIS nejako riesit, nebude ti predsa skakat po hlave.. jasne, ze bojuje o moc, ved nie je ovca, nebude posluchat len preto, ze ty nieco chces, co povazujes za bezne a ze by to mala robit, ked ona ma iny nazor a ma dovod to nerobit.. tak ju respektuj.. a ked jej v niecom neustupis, tak akceptuj, ze bude preto plakat, to je predsa normalne, ty tiez neskaces od radosti, ked nemozes nieco, co chces, alebo musis, co nechces..
@livila tu vetu s tym kamosenim som pocula od kamosky.. + ja si to podla potreby doplnim ako som to napisala tebe napr. a pomoze 😉 no budes si musiet zvyknut, ze mas uz doma 3r dieta.. a to uz ma svoju hlavu.. 😀 o kolko viac energie na cokolvek budes teraz potrebovat 😀 😉 ale neboj.. zvladnes.. ale hranice jej urci ako pises a ustupit v ramci dohody ano.. ale hranice neposuvat.. lebo si sama sebe problem urobis !
@livila no naša má 6 rokov a aký cirkus minule urobila doma preto, lebo si vonku zašpinila tričko a išla sa prezliecť, ani som nekričala nič.. jednoducho som jej povedala, že tričko vyperieme a nech si vyberie iné, no ona ten svoj rev stupňovala, lebo starší syn 12 r., s ktorým bola vonku chcel ísť ku kamarátom no ona mu povedala, že ešte teraz nechce ísť až za chvíľu, on bol nervný, lebo ho vonku čakali a ona si vydupala svoje a musel ju čakať, ale ten rev aký spustila sme normálne s mužom nechápali kde sa to v nej berie... povedala som jej, že ja na jej mieste by som sa hanbila stretnúť susedov keby som tak vrieskala, to bol normálne ako keby záchvat revu, niekto by si myslel, že jej ubližujeme a nikto sa jej nedotkol sama od seba... samozrejme na druhý deň ráno ju bolelo hrdlo a keď som jej povedala, že vieš prečo ťa bolí??? tak samozrejme vedela, z toho revu .... naša má také záchvaty-neviem ako to správne nazvať tak raz za mesiac, ale tiež ma to štve......inak je to zlaté, dobré dieťa 😉
@reanda V ziadom pripade z nej nie som na nervy, svoje dieta milujem, len sa ju snazim vyhovavat. Su veci, ktore nechceme, ale musime robit a aj ona by sa to mala naucit. Respektujem ju vo vela veciach a ja hlavne CHCEM, aby mala svoju hlavu a vedela sa sama rozhodnut, ale v normalnych veciach. A nie ze pri kazdom ukone, ktory treba urobit spusti plat. Ked sa jej nieco nedari, tak sa jej spytam a snazim sa jej pomoct, necham ju 10 minut nech sa trapi sama, a potom jej pomozem, ale to spusti este vacsi plac... Tiez by ti nebolo prijemne, keby pri kazdej cinnosti s tebou dieta kyvalo a bojobalo... preto som sa potrebovala poradit a dozvediet sa, co robim zle...
@livila toto robieva aj nasa obcas...chvalabohu nie kazdy den, ale niekedy ma take dni, ze tiez takto reve za vseko...a bohuuial tiez ninc nepomaha... minule som sa rozplakala aj ja (nie naschval), take som uz mala nervy..to na chvilku pomohlo 🙂 ... ked prides na to co ju ukludni, tak daj vediet 🙂