Máme 9 dní a väčšinu dňa nespíme

vlasticka88
23. apr 2016

ahojte malinka ma 9 dni a vcera aj dnes sme strasne dlho hore 4 5 hodin ...najskor je dobra pozera sa aj hodinu potom si mrnci cosi spapame prebalime a dokola potom uz je nervozna nevien ci dost spapa ...papa dlho aj pol hodku tristvrte ale dala som ju na vahu a zda sa mi ze zjedla malo a bojim sa aby som nemala malo mlieka alebo cim to moze byt ci robit stretli ste sa stym dakujem

lenicka2609
23. apr 2016

Ahoj,u nas to bolo to iste a mala mi bola na prsniku hodinu v kuse. A skus ked bude po tej hodke mrncat tak ju skus uspat,mozno mrnci lebo chce spinkat.

moni244
23. apr 2016

Aj moja taka bola, chodili sme doobeda von na 3 hodiny, aj poobede, cely cas spala v kociku, doma pospala max.pol hodinku a na prse tiez bola dlho. Cize odporucam prechadzky po von

zdena12345
24. apr 2016

tiez sa priklanam k prechadzkam v kociku. Syn je z tych aktivnejsich deti a naviac problemy s bruskom...a za 24 hod nespal mozno ani 6. Iba ked podriemkaval na prsniku alebo pri hojdani na rukach alebo kocik...
mlieko sa da vyskusat odsat a podla toho budes vediet, alebo vazit mimino. Pripadne skus dat po jedle este umele ci bude chciet.
neboli ju brusko? Moze mat reflux alebo ju trapi kakanie, prdiky

arwen88
24. apr 2016

Pri starsej smr to tiez.mali..bolo to velmi narocne,bola hore aj dlhsie..nam pomohlo nosenie v satke/nosici a kojenie po leziacky..tak sme so odpocinuli obe..ale treba zistit,ci ju ozaj netrapi aj nieco ine..niektore deti su proste nespavci...drzte sa 😉

problemysmamou
24. apr 2016

Urcite nie je dovod na podavanie umeleho mlieka. Neviem preco malu vazis? Nariadila ti to dr? Neprospieva? Ja by som asi isla k dr s nou moze fakt byt ze neprospieva a nepribera. V porodnici ked vas prepustali tak v poriadku mala vahu? Lebo my sme boli na tom dost hranicne a potom ako schudol povodnu porodnu vahu maly, tak nepriberal vobec a tiez mi nariadili vazit po kazdom kojeni, ale akurat ma to dobre vystresovalo vzdy. Pekne prikladaj kedykolvek si mala zaziada, ziadne hodiny nesleduj, pekne nech papa kedy chce a kolko, podla mna ked sa napapa z jedneho prska skus ponuknut aj z druheho. A nasledujuce kojenia prsia striedaj podporis tym pekne aj tvorbu. Ale druhe ponukni az ked je to prve prazdne. To aj ucitis aj uvidis na maleh ze uz nema co tahat. Skus sa riadit tymto jednoduchym pravidlom a uvidis ci to pomoze a mala sa ti aj viac upokoji podla mna, lebo ak su babatka hladne, nepomoze nic budu plakat a plakat. Poznam 🙂

vlasticka88
autor
24. apr 2016

@problemysmamou ahoj ani boli sme malicky a mame sa vazit...ona aj nechce kolko krat iba tak pozera odstrkuje sa a je hore...jj striedam prsia

ivanusko
26. jún 2016

Ahojte. Moj maly takisto vacsinu dna nespal. Sme na UM od narodenia. Niekedy nespi aj 3-4hod ale cez noc spi aj 6-7hod.

engie2
28. jún 2016

Uz mam doma 10 mesacnu slecnu. Ale zivo si spominam na nase zaciatky... keby som mohla vratit cas, urcite ju uspavam a dam do toho vsetko. Nechavala som ju hore ako vy pisete. To je chyba! pozrite si na internete kolko vydrzi v ktorom mesiaci dietatko priblizne hore. V pripade autorky je to max. 1 hodina bdenia. Cize nakojit, prebalit.. pomojkat a uspat. Ak presvihneme tu dobu - je to potom zacarovany kruh a oni nespia uz z toho, ze im nejde od tolkej unavy. Skusajte vsetko - prsnik, hojdanie na rukach, satka, kocik, hudba, kolotoc. Nieco sa najde, co bude platit na vase babatko. Ale ako pisem, urcite pomozte zaspat, necakajte, ze zaspia sami. Nasa do dnesneho dna nikdy nezaspala len tak.. bud v kociku alebo na prsniku.