Mám syna odnaučiť skôr od nočného mlieka alebo od plienok?

monikapalo
26. jan 2012

Chcela by som zacat s odnaucenim od plienok, no neviem, ci sa mi to podari, pretoze syn pije v noci este aj 2x mlieko /krabicove/. Takze mam pocit, ze asi tazko udrzi moc cez noc, resp. nad ranom. Alebo mlieko zatial neriesit a nechat ho bez plienok napr. iba cez den? Neviem. 🙂 Poradte. 😉

sisaha
26. jan 2012

@monikapalo je tu niekolko tem ako odnaucit dieta od plienok. V prvom rade dieta musi na to dozriet a nie vtedy kedy sa rozhodne mamina. Najprv by som zacala od dennych plienok. Nocne idu az uplne posledne a to vtedy ak ma dieta niekolko noci suchu plienku. Niektore deti to zvladnu v 2,5 roku,niektore az v 3, niektore dokonca az v 4-roch.. Je to velmi individualne.

sisaha
26. jan 2012

@monikapalo a k tomu pitiu mlieka v noci. Zda sa mi vela, ze si pyta 2x za noc mlieko. Nie je hladny? Skus mu dat silnejsiu veceru. Obcas si nad ranom vypyta mlieko aj moja mala (2,5r.), ale 2x urcite nie.

monikapalo
autor
26. jan 2012

@sisaha No ved preto si myslim, ze uz je nacase s tym skoncit, pretoze maly pred nocnym spankom dostane normalnu veceru. Je pravda, ze teraz mame tazsie obdobie, idu nam stolicky, takze mu nechuti, ale to pitie mliecka v noci praktizoval ci sa uz cez den najedol poriadne, alebo nie. 🙂

monikapalo
autor
26. jan 2012

@sisaha skusala som mu davat mlieko pre spanim, no neuspesne, takisto nechce pit mlieko ani rano po zobudeni.

sisaha
26. jan 2012

@monikapalo moja tiez dlho pytala v noci mlieko, ale potom to sama uťala..Tak možno o par mesiacov ho uz tiez nebude vyzadovat. Skus mu miesto mlieka ponuknut vodu. Alebo mu jednoducho v noci povedz, ze mlieko uz nie je a ze rano pojdete kupit...mozno sa s tym zmieri a o par noci si uz ani nespomenie

monikapalo
autor
27. jan 2012

@sisaha skusala som to s vodou, s cajom....nic nezabralo, akurat sa rozreval tak, ze som ho musela znova uspavat aj hodinu. 😒

akramgad
27. jan 2012

@monikapalo ahoj nerieš plienku v noci najprv sa musí naučiť nemať plienku cez deň a to nie je hneď chvílu to trvá a plienka v noci až keď sa ti bude budiť zo suchou plienkou :ň a čo sa týka nočného krmenia u nás sme s tým sekli keď mala malá 1,5 roka ( teraz má 2,5 ) bála som sa toho čo bude v noci ale zvládla to na jednotku :ň mala som nachystané čaj vo flaške tú po mne hodila xixia potom som mala nachystané mliečko v pohári a to sa jej nechcelo tak si lahla a zaspala 🙂 prajem ti pevné nervy 🙂

monikapalo
autor
27. jan 2012

@akramgad chcela by som to mlieko poriesit do leta a plienky tiez tak. Teraz mame tazke obdobie, idu mu posledne zubky - zadne stolicky, velmi tazko to znasa, uz neviem co mu mam dat, aby som mu pomohla ☹ Takze zatial nebudem unho nic menit. V prvom rade musi byt on , ale aj ja ok. 🙂

akramgad
27. jan 2012

@monikapalo a skúšala si recept starých mám ? asi 1dcl pálenky a 0,5-1 dcl vody zmiešať namočiť vatičku ( tyčinky do uší ) a dobre ponatierať ďasienka nám pomohlo a to sme skúsili asi tri druhy gélu ale to akoby sme jej tam nič nedali

monikapalo
autor
27. jan 2012

@akramgad 🙂 nie neskusala, trocha sa toho aj bojim, aj ked viem, ze by to mozno pomohlo. Ty to mas vyskusane? 🙂

akramgad
27. jan 2012

@monikapalo áno ako so písala skúsila som tuším tri druhy gélu ( zbytočne vyhodené peniaze ) na malú nezabrali a tak mi poradila kamarátkina babička ako to robili oni tak som skúsila a zabralo na noc som to dávala a aj v noci keď sa zobudila a plakala len teraz som si až všimla že som ti dlaa zlý pomer 0,5 pálenky a asi 0,2-0,3 vody žiadne pitie nič len potrieť ďasienka

monikapalo
autor
27. jan 2012

@akramgad dik, vyskusame 🙂

akramgad
27. jan 2012

@monikapalo nie je začo dúfam že pomôže 🙂) asi som prehliadla koľko má tvoje malé?

monikapalo
autor
27. jan 2012

@akramgad 2 roky 😉

akramgad
28. jan 2012

@monikapalo ahoj :ň to iž pomaly skúšaj od plienočiek dávaj ho podchvílou buď záchod alebo šerblík ( náš sused 2,5 roka šerbel ani vidieť len na záchod ) nechaj ho tak po troškách a pýtaj sa ho a potom ten čas predlžuj uvidíš bude mu lepšie bez plienočiek 🙂

monikapalo
autor
28. jan 2012

@akramgad nocnik sme mali skoro rok iba ako rekvizitu 😀 , potom sa nieco stalo a maly zrazu nemal problem na nom obsediet a vycurat sa. Tak asi pred mesiacom som kupila sedatko na wc, ani tam nema problem vycurat sa. Akurat sa nevykaka nikde inde, iba do plienky. Lenze!!!! Sam mi ani nahodou neda nijaky naznak, alebo nieco, ze potrebuje curat. Jednoducho ho stale davam na wc a ked sa vycura fajn, ked nie, tak sa nic nedeje. 😀

monikapalo
autor
28. jan 2012

@akramgad teraz odmieta uplne pit, takze aj s curanim je to biedne. Takze ho velmi netrapim, nic nechce robit tak ako predtym, takze musim chvilu pockat a ked vyjdu zubky von, zacneme trenovat. 🙂

monikapalo
autor
28. jan 2012

@akramgad no a to nocne pitie mlieka zacnem riesit tiez neskor, najprv musime byt v pohodicke.

akramgad
28. jan 2012

@monikapalo to bolo ako u nás tiež začala pekne a potom zrazu bum akoby ju to prestalo baviť 😨 a kaknie tiež sme mali len do plienky a aj teraz občas ešte ujde ale ono všetko príde vtedy keď bude nato čas a dokonca by som povedala zo da na deň akoby sa vyspinkali a ono ich to v noci napadlo 🙂

monikapalo
autor
28. jan 2012

@akramgad som zvedava, ci to odnaucanie zvladneme do jesene, vtedy by som ho chcela uz dat do skolky. No ked sa mi to nepodari, neviem veru, ci ho tam vezmu. 🙂

akramgad
28. jan 2012

@monikapalo niektoré školky berú aj také deti čo potrebujú len na spánok a neboj ono to príde a možno keď uvidí iné detičky bude to len dobre popýtaj sa školke ako to tam majú u nás tiež berú detičky čo potrebujú plienku na spanie nerobia problém

monikapalo
autor
28. jan 2012

@akramgad vraj by mali zobrat aj s plienkou, ale ked bude vela zaujemcov, tak tie deticky s plienkou sa posuvaju dozadu....No aj tak, urcite nebudem maleho trapit. Ako vravis, vsetko pride 😉

akramgad
28. jan 2012

@monikapalo neviem ako u vás ale mne ide malá v septembri do školky ale prihlášku som dala ešte minulý rok v septembri aby som mala istotu že ju zoberú lebo posúvajú tie čo dali neskoro prihlášky tak si tam už aj ty skús dať

monikapalo
autor
28. jan 2012

@akramgad aj ja som bola s prihlaskou nastupena pred rokom, ale vratili mi ju, vraj mam prist o rok, teda teraz, no a uvidi sa, ci sa vojdem do poctu, je velky zaujem, miest malo 😖 Riadne ma to vytocilo, ale nemala som na vyber. Takze uvidime.