Mám pokračovať s odúčaním od plienok?

bombulka
12. jún 2017

Ahojte, potrebovala by som poradit od skusenejsich mamiciek. Je tu vela tem o odplienkovani, napriek tomu by som bola rada, keby ste mi poradili vyslovene ohladom mojej dcery. Ma 2 roky, zacali sme tak, ze sa najprv zoznamila s nocnikom, nepacil sa jej, nechcela si nanho sadnut ani na sekundu. Tak sme jej hovorili na co nocnik je, co sa donho robi, ona tam posadila babiku, aj povedala ze pisa, ale nesadla si aj tak. postupne si na nocnik sadla oblecena aj s plienkou, hlavne ked som isla na wc ja, to si sadla oproti mne a povedala pisam (to bola normalne oblecena aj s plienkou) potom sme pokracovali tak, ze sme jej dali len gatky, ze sa popiska a pochopi. popiskala sa, robila pritom zakazdym obrovsky plac, stres, az sa triasla. ale este sme to predsa skusili, snazila som sa ju vzdy ukludnit, poutierat kludne mlacku, vysvetlit., ze to nevadi. problem momentalne je v tom, ze vidim, ze potrebuje piskat, aj si sadne na nocnik, sama si ho aj zoberie, ale nevypiska sa a potom je nestastna. odkedy sme ju zacali oducat, je uplakana, nervozna, cely den sa chce len tulit, objimat, doslova lezat na mne. mne to pripada ako keby sme jej zobrali "istotu" - plienku. potrebuje ist piskat, ale nevie a mam pocit ze je z toho celeho nestastna. Cize najradsej by som to nechala tak, lebo ju nechcem trapit a bojim sa aby z toho nemala este nejaky blok, pripadne zdravotne tazkosti a len potom to bude problem. Na druhej strane vidim, ze citi, ze potrebuje piskat a vie to aj zadrzat, takze uz tam schopnost ovladat musi nejaka byt. ked jej napr. dame plienku na noc, zacne v postielke plakat a pyta si nocnik, aj ked kludne by sa mohla vypiskat do plienky, ale ako keby nechcela pustit do plienky. Nocnik jej vtedy dame, ale to iste, posadi sa ale nevie sa donho vypiskat. a tu by som vas chcela poprosit o radu, ak ste mali taku istu situaciu, pokracovat alebo radsej pockat?

ajuska161
12. jún 2017

A neskusali ste dat redukciu na velke wc? Nasa mala tiez zp začiatku odmietala nocnik no raz sa jej podarilo vycikat sa na veľkom wc a odvtedy je bez plienky. A na noc ak.jej davate plienku mozno.ju tym pletiete ze raz ma plienku a potom raz nie. Treba trpezlivosť ono to pride. Skuste ju tyzden nechat tak a potom zacat znova

bombulka
autor
12. jún 2017

@ajuska161 skusali sme dat redukciu, jasne, ale to uteka kade lahsie s velkym krikom, na nocnik si aspon sadne, aj sama od seba, dobrovolne. hej, aj mne to napadlo samozrejme, ze ju to mozno myli, ale neviem si predstavit tu postel v noci. rano aj poobede ma po spani komplet plnu plienku, ide tam vsetko, co zadrziava ked je hore.

monik83
12. jún 2017

@bombulka podľa mňa jej dajte naspäť plienku a skúste neskôr. Ešte asi nie je pripravená, keď nechce ísť cikať na záchod či na nočník.

sofiadurovic
12. jún 2017

skuste ju dat cikat v kupelke a pustite vodu budte pri nej a rozpravajte sa možno ju to prvý krát donuti sa vycikať na šerblík hrozne ju za to pochvalte zatlieskajte jej vysvetlite že šerblík už nebude smednučky a tak a možno sa jej to zapáči odblokuje ju to a pomôže a ked nie skušajte dalej vždy jej jemne vysvetlite a podporte ju ked sa jej to nepodarí že je to v poriadku ono to určite prejde prajem vela uspechov a trpezlivosti

bombulka
autor
12. jún 2017

@monik83 na nocnik praveze chce, sama si ho zoberie a povie pisat, vidim, ze potrebuje, da si dole gatky, sadne si, ale nevypiska sa, ako by nevedela ako alebo neviem. preto som teraz na pochybach, vyzera ze chape o co ide, co sa tam robi, citi ze potrebuje piskat ale nevie to "pustit", resp. vie ale nie do nocnika. momentalne vlastne piska len v spanku, poobede a cez noc, vtedy sa aj vykaka.

zuzka38
12. jún 2017

@bombulka nie je pripravená a sama ti to hovorí ako pises..rozhodne počkať lebo budete mať este len problém so zadrziavanim..skus o mesiac keď nič o ďalší atd...musi byt pripravená ona sama a nie preto ze okolie si mysli a preto ze ma dva roky atd...drz sa

savanas
12. jún 2017

S tou detskou redukciou na záchod pre dospelých je dobrý nápad.
Náš syn mal tiež problém sa vycikať, alebo vykakať do nočníka. Sadol si naň, ale nič viac. Ako prvé sa naučil odo mňa cikať do dospelackého záchoda. Samozrejme, že sme mu dali detský schodík, aby tam dočiahol. A potom sa naučil krátko na to aj kakať, vďaka tej detskej redukcií na záchod pre dospelých.

sense
12. jún 2017

Nie je pripravena....nechaj jej nocnik tak aby ho videla a ke buse pripravena aj sama da dolu plienku...lebi keby pripravena je tak nema reakciw akw ma... aby nemala nejak blok potom z toho....

bombulka
autor
12. jún 2017

@zuzka38 no mam taky pocit, presne ako pises, ze este nie je celkom pripravena, aj ked naznaky tam nejake su, ze to dokaze zadrzat, ale tie stresy okolo toho mi pridu nie celkom v poriadku. vies, ze na jednej strane mi pride ze aj chape, ale este celkom to nevie cele skoordinovat. a tiez mam z toho celeho presne aj obavu, aby potom nebol problem so zadrziavanim, toto sa mi vobec nepaci, ze napr. cele doobeda nepiska, potrebuje, ale nevie, vidim, ze uz poskakuje, chyta nocnik, sadne si a nevie. vacsinou pocuvam nazory v zmysle, ze to len treba skusat, to pojde, ale neviem no, velmi sa mi to nepaci, neviem, ci by oducanie malo byt take stresujuce.

alchemilkazltozelena
12. jún 2017

@bombulka ja som moju odplienkovala ked mala 2r4m a nemyslim si ze sme o niexo prisli prave naopak...menej je niekedy viac..mate pred sebou cele leto
ja som zacala vo stvrtok a v sobotu sa uz sama pytala na nocnik...piatok bol kriticky milion mokrych gatiek uz som to chcela vzdat ale ako pisem od soboty sa zacala sama pytat takze odplienkovali sme velmi rychlo aj vdaka tomu ze uz na to bola pripravena..nemate sa kam ponahlat

jonnie
12. jún 2017

@bombulka my sme tiez odlozili...ma trosku menej ako vasa-ale myslela som-ze pocikane slipy ho nejako nasmeruju... mame 2 nocniky...akurat-co sa s nimi hra 😂 Tiez vidim-ze vie-co treba...no nic. Vratila som plienku. Teraz sa po sprchovani aspon vycika do sprchy a uz neplace. Ale musim mu pustat vodu a dost dlho to trva. Ked sa nahodne takto 1x-tak sa zlakol a plaaac. Takze teraz som rada i za to...ze sa aspon takto osmelil. A samozrejme ..spievame ody na radost 😂 Do 18 r. to hadam zvladnu 😉

bombulka
autor
12. jún 2017

@alchemilkazltozelena asi sa ani nebudem ked tak teraz rozmyslam ponahlat, pripada mi to, ze ju trapim, cela je spotena, nevie ako na to, uplakana. radsej by som momentalne brala mokre gatky a radsej nech sa pomaly uci ako takto zadrziavat ☹

lala123
12. jún 2017

@bombulka necitala som predchádzajúce odpovede ale podľa mna ešte nie je pripravená.moja bola podobný prípad ani si sadnúť na nočník nechcela v 2 rokoch a potom keď mala 2,5 už mi to prišlo, že už je fakt veľká na plienku som vytiahla nočník ona si sadla bez problémov a som sa jej opýtala ci dáme dole plienku a aké krásne gatky som jej kúpila a do troch dni bez väčších nehôd sama začala chodit na nočník bez placu a ako keby to bola najprirodzenejšie vec na svete, čo aj v podstate je😂

emilia25
12. jún 2017

Ja zacinam na tvrdo s odplienkovanim od 1.7 ziadna plienka ani na noc.do konca leta bude odplienkovana uplne.a ma rok aj 3 mesiace kakat uz vie pekne povedat aj sa chyti za ritku.raz ked sa zacne uz neexististuje slovo plienka.

alchemilkazltozelena
12. jún 2017

@bombulka presne tak..mate ored sebou cele leto nemas sa absolutne kam ponahlat..ja som odplienkovala v sept. uz to bolo ltt ale este je len jun..do sept.bude starsia a pojde to presne ako pise @lala123

inka04
12. jún 2017

Dala by som jej plienku a uz o cikani nehovorila nic. Toto je pre nu obrovsky stres a celkom zbytocne. Moj prvy syn sa jedneho dna rozhodol som sam, ze plienka prec. Mal 2 roky a 4 mesiace. A ziaden cieleny trening sa nekonal. Dieta musi byt nielen fyzicky, ale i psychicky pripravene ba odplienkovanie.

llaurita
12. jún 2017

Ak uz teraz cika iba v case spanku a ma z toho stres, tak uz tam nejaky blok je. Pozor na to, aby to neprerastlo do niecoho horsieho. Radim odlozit odplienkovanie aspon o mesiac a potom sa uvidi. V lete je fajn nechat dieta behat hole po dvore a ked sa vycika nahodne do travicky, pochvalit, deti to motivuje a zaroven si viac uvedomuju cikanie

sue
12. jún 2017

@bombulka u nás je to 100% rovnaké ako u vás. Ona si sadne a vydrží sedieť aj hodinu a nepociká sa, teda nevyciká do nočníka, potom drží drží a s veľkým plačom sa pociká keď sa postaví :( Už sa sama vycikala do nočníka asi 10x, ale to vždy po šialene dlhom sedení na nočníku, keď sa vycikala mimovoľne. Von sa nevycikala ešte ani raz. Keď sa vycikala, tak sme tlieskali, tešili sa atď... a

Tiež som to vzdala, nemienim byť otrokom nočníka celé leto a nikam neísť...

3009
12. jún 2017

@bombulka naša má 2,5 roka a skúšame odplienkovávať dosť dlho - sadne si na nočník aj na redukciu na WC, vie čo sa tam robí aj niekedy sa tam vyciká aj vykaká, ale tiež nie a nie odplienkovať. Však to do "vydaja stihne".

zuzka38
12. jún 2017

@bombulka práve to nemá byt stresujúce 😉 proste to neries to je to najlepšie co pre ňu môžeš v tejto chvíli spraviť...ked bude pripravená zbavite sa plienky do tydna, uvidis 😉

deniska96
12. jún 2017

Ja som maleho oducala asi na 5x a nic z toho. A jedneho krasneho dna rano vstal a prisiel za mnou s tym, ze on chce ist pisat na nocnik. Odvtedy pisa do nocnika. A to mal 2roky a 9mesiacov. Ono to pride samo.

juliaml
13. jún 2017

@bombulka presne rovnaký scenár aj u nás. Teda u nás To nezaslo tak daleko, ale videla som, ze to nejde správnym smerom... Dala som naspäť plienku a neľutujem, pretože skutocne to uz začínalo byť stresujúce. Skúšali sme asi pred 2 týždňami a napr. včera sa sama vypytala, ze chce vonku kakat do trávy. Predtým pár dni cikat. Naša este aj povedala, ze mamina cikat, ale nechcela sa vycikat, nakoniec sa s plačom pocikala. Nechávam to tak, je mi jedno ci je leto ci zima, chvíľku pockam a uvidím. Držím palce

bombulka
autor
13. jún 2017

@zuzka38
@sense
@alchemilkazltozelena
@lala123
@sue
@juliaml
@deniska96
dakujem vam velmi pekne za vsetky rady, pomohli mi, nebudeme pokracovat samozrejme v oducani, plienocku som jej dala a hned bolo vidno ako sa ukludnila, znova je usmiata, hra sa, tesi. aj ked vsimla som si parkrat cez den, ze odrazu zaplakala a pozerala sa na mna nervozne, tak som pochopila, ze nechce pustit, ale povedala som jej, ze mas plienocku, mozes, tak sa len pozrela a uz bola kludna, cize sa vypiskala. no, tak uz len dufam, ze sme jej nevyrobili prilis velky gulas. rozmyslam, ze pockam do septembra, ked uz bude kludnejsie, ona bude zasa o nieco vacsia, a potom to skusim znova. uvidime, ako to pojde. tak dakujem este raz a ozvem sa ako pokracujeme 🙂

alchemilkazltozelena
13. jún 2017

@bombulka velmi dobre rozhodnutie drzim palce 🖒

bombulka
autor
13. jún 2017