Mám nechať 2,5 ročné dvojičky same doma so súrodencami?

annamarcon
20. jún 2015

Ahojte maminky, mám 2,5 ročné dvojičky. So synom musíme ísť na vyšetrenie do Prahy a tak nemám kde nechať moje dve malé. Syn má skoro 14 a dcérka 12 odchádzame ráno a vrátime sa na večer. Deti vravia že to zvládnu. K babkám a dedkom ich dať nemôžeme keďže nebývajú v BA. Postarať o ne by zvládli len sa bojím ako to bude s poobedňajším spánkom a s jedením. Cudzích ľudí sa boja a vystrájajú pri nich takže opatrovateľku by som vylúčila.

lucka1987
20. jún 2015

@annamarcon tak ako 14 rocne dieta vie byt uz zodpovedne .. ja som strazievala 3 rocneho brata ked som mala 9. a to tiez od rana do vecera + 6 rocnu segru..
ale aj tak ... dve deti vo veku 2,5 ma niekedy problem ustrazit aj dospely.. nie to este ! dieta!
asi by som poprosila aspon suedu, kech obcas zaklope na dvere a spyta sa ci je vsetko ok, alebo niekoho naozaj dospeleho , nech je poblizku .. ale ty si najlepsie poznas svoje deti ake su

annamarcon
autor
20. jún 2015

@lucka1987 Vďaka, máme skvelých susedov takže ich poprosím. len ešte uvidím aké to bude so spánkom. 😒

janinah
20. jún 2015

nenechala by som,bežné veci zvládnu,ale ak sa niečo nedajbože stane,tak nemusia zareagovať správne /úraz/...opatrovateľka si poradí...alebo zavolať dedka s babkou,oni budú mať výlet k vnúčatám a ty kľudnú hlavu na vyšetrení

karolinka2010
20. jún 2015

@annamarcon poznas si deti najlepsie. Ja ti poviem,ze ja sama mam 5rocnedvojicky,ale nemohla by som ich takto nechat ani 3hodiny. Su akcny,hyperaktivny,a sama vies najlepsie,ze ked maju ,,svoj den,, tak dvojky tazko zvladnes aj ty sama. Je to velka zodpovednost aj pre dospeleho.

annamarcon
autor
20. jún 2015

@janinah babka s dedkom nemôžu a opatrovateľku som minule skúšala a nedopadlo to dobre ale možno skúsim inú

annamarcon
autor
20. jún 2015

rozmýšľala som ich aj zobrať so sebou do prahy ale bolo by to náročné kedže s malým máme ísť do nemocnice

sestricka52
20. jún 2015

ja mam zatial jedno dieta 2,5 rocne a nenecham ho ani svokre, nieto este detom. verim, ze su uz ako tak zodpovedne, vedeli by sa postarat...ale dohlad dospeleho je nieco ine ako dohlad dietata nad dietatom. ak mas dobrych susedov, popros ich ..aby obcas zaklopali , ze ci je vsetko ok. drzim ti palce, dufam, ze sa dobre rozhodnes.

annamarcon
autor
20. jún 2015

@sestricka52 stále mám dilemu lebo iba včera večer sme sa dozvedeli že musíme ísť preč tak sa musím rozhodnúť rýchlo

moni244
20. jún 2015

@annamarcon q nemozes zobrat do Prahy aj najstarsiu a popozerat, ci v okoli nie je nejake detske centrum, herna alebo nieco podobne? Keby islo o 2-3 hodinky, fakn, ale toto je cely den, to urcite nie, ako ja som bravala sestru na cely den na kupko, ked ja som mala 15 a ona 6, alw to je iny vek uz

annamarcon
autor
20. jún 2015

@moni244 V detskom centre ich dve neustráži a pri synovi musíme byť obaja.....no, uvidím ako to nakoniec poriešime 😖

meusicka
20. jún 2015

@annamarcon ahoj, ja mam tiez dvojicky a viem ze ked som potrebovala strazit, bola to fuska, aj ked ich strazili 2 dospeli. moje deti nechceli nikomu zaspat. zase na druhej strane si neviem predtsavit trepat sa s tolkymi deti do prahy. preco by nemohli postrazit babka a dedko? alebo ked nie oni, tak poprosit niekoho s kym sa stretavate castejsie a deti poznaju.

annamarcon
autor
20. jún 2015

@meusicka pravdepodobne mi ich postráži kamarátka. Babka s dedkom sú na dovolenke a druhá je v nemocnici a dedko sa nebude vraj preháňať do bratislavy 😒

lenulienka86
20. jún 2015

Zavolas kazde dve hodiny, ci vsetko ok. Neboj. Nejako to poriesis. A nabuduce posli muza sameho do prahy na vysetrenie.

meusicka
20. jún 2015

@annamarcon tak dufam ze to klapne a ved budu doma aj tvoje strasie deti tak sa im hadam podari ich zabavit a utahat natolko aby potom aj spali 😀

bonaqa2013
20. jún 2015

spánok by som až tak neriešila, deti keď budú unavené zaspia aj na fotelke. Skôr ide o tú bezpečnosť. Ocinko nemôže zostať doma? Musíte ísť obidvaja rodičia?

timea7
20. jún 2015

@annamarcon nenechávala by som ani jedno dieťa ďalším dvom deťom, nie to ešte dvojičky. Nepredvídateľná situácia zaskočí aj dospelého, nie to 14 roční dieťa. Opatrovateľka je menšie zlo, prežijú to, bude to teta na návšteve, veď staršie deti tam budú tiež. Ak by ich postrážila kamoška, ako píšeš, najlepšie, ktorú deti poznajú, bolo by to super.

janka987
20. jún 2015

Je to na zváženie, deti sa môžu postarať, ale čo ak sa pre nejaký dôvod nebudeš môcť dostaviť domov. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale zápchy a iné obmedzenia na cestách vidím dennodenne, nieto ešte na takej dlhej ceste.

maria.vinea
20. jún 2015

potrebujes na tuto radu MK?
urcite by som deti same nenechala
a ked aspon popros dobru susedku ktora 3 krat denne zajde k vam

olifcek
20. jún 2015

zavolaj opatrovatelku a starsie deti nech su doma tiez... aspon jedno z nich...

egiginka
20. jún 2015

@annamarcon podla mna to zvladnu, ale urcite by som poprosila susedu nwch kontroluje a keby nieco nech hned sa na nu obracaju.... 15 rocne deti su uz zodpovedne, ja som v 16 chodila opatrovat znamej synceka, tak nevidim dovod preco sa tak strasne bat, obzvlast, ked sa da na sysedov spolahnut, ty si poznas deti najlepsie a vies co si mozes dovoli, kazde dieta, teenager je iny, takze asi vies ako im mozes verit, drzim palce. URCITE BY SOM NEBRALA DETI DO Prahy!

nikusssik
20. jún 2015

ja osobne by som sa asi 14 rocnej moc nebala nechat aj ked neviem 🙂 mna strazila krstna ked som bola mala a vyvalila som celu velku skrinu lebo som sa rozhodla poliat na nej kvet a samozrejme ze som sa na nu stverala cez okolite policky 🙂 a to ma mala na starosti dospela osoba, nasi sli asi prvy a posledny krat do divadla, lebo odvtedy si nepamatam ze by niekde boli :D nakoniec sa ani domov nemohli dostat lebo krstna zaspala a my tiez :D :D :D

mirka49
20. jún 2015

@annamarcon ked sa nieco stane dieta nieje zodpovedne za dieta.na ten 1 den nemozu prist rodicia?

cerez
20. jún 2015

Mám v okolí rodinku, ktorá rieši stráženie svojho mladšieho 3 ročného dieťaťa vlastnými súrodencami vo veku 15 a 10. Ale dvojičky sú 2x toľko starostlivosti a zodpovednosti. Tiež by som to riešila susedmi a ako spomínaš, máš dobrých susedov. Budeš mať istotu a hlavne pokoj na duši.

sense
20. jún 2015

Nie nenechala by som asi preto ze su to dvojicky a jedna sa o cely den, keby su to 2-3 hodinky ok ale cely den nie...skor by som volila opatrovatelku s tym ze starsie deti by boli doma.. alebo kamaratku alebo na jeden den nech pridu rodicia....pretoze sa moze vselico prihodit (samozrejme to neprajem), len treba aj predvidat a praha nie je toj na skok a keby sa nieco stane by som si to vycitala viac ako keby musia deti stravit jeden den z opatrovatelkou...ked sa ti neosvedcila jedna skus druhu, kym pojdete zavolaj ju 1-2x k vam aby pre tvoje deti nebola uplne cudzia a ona aby tiez vedela co a ako

ivet1371
20. jún 2015

Urćite nenechaj keby pár hodín ale celý deň a tak ďaleko .zodpovedný ste rodičia za ne.

henamichal
20. jún 2015

@annamarcon Manzel s nimi nemoze zostat doma? Ty by si isla so synom do Prahy,nie?

maja2039
20. jún 2015

urcite nie

tova
21. jún 2015

5 deti a v nudzovej situacii nemate nikoho kto by vam deti strazil . surodenci vychovavaju surodencov. Trocha sa mi to zda nezodpovedne. Ved nechaj ich same ,staci ze hlavu rozbiju a bude treba ist na pohotovost, Rovno vsetci odial poputuju do nahradnej starostlivosti kde ich este porozdeluju.

liebling98
21. jún 2015

@annamarcon určite by som nenechavala deti samé. Nie takú dlhú dobu a rodičia tak ďaleko preč.
To musíte ísť s jedným dieťaťom dvaja dospelí? Nemôžeš vziať so sebou do Prahy kamarátku a otec by ostal doma s deťmi?
Môj prostredný syn je približne v tom veku a keď si ho predstavím ešte dvojmo a nechať s dvoma staršími (ale stále) deťmi, tak to by som zošedivela ešte by som ani z BA nevyšla.
A to nepatrím medzi extra úzkostlivé matky.
Ale proste v Tvojej situácii je príliš veľa možných udalostí, ktoré nemôžeš ovplyvniť. Zdržanie na ceste (zápchy, pokazené auto, nedajbože nehoda), zdržanie v nemocnici (potreba hospitalizácie, iné vyšetrenia, posunutie času vyšetrenia)... Doma sa môže stať tisíc vecí, stačí, že dieťa padne, niečo na seba stiahne, rozbije, môže začať zvracať, dostane horúčky a nešťastie je na svete. Si si istá, že by starší súrodenci správne zhodnotili situáciu? Poradili by si sami? Lebo akonáhle by napr volali pohotovosť, nevyhli by sa otázkam, kde je nejaká dospelá osoba a potom by si už len mala problémy.

darinka60
21. jún 2015

ahoj,nechcem ťa strašiť ,ale ak by sa nedajbože niečo stalo tak podla zákona by ste boli stíhaní s mužom,lebo deti nesmú ostať bez opatery dospelých