Mám nárok na príspevok, keď je dieťa v súkromnej škôlke?

henrietag
27. okt 2012

Dobry den chcem sa spytat ked nastupi dieta do sukromnej školky (má 2,2r.) matka ma narok na nijaky prispevok ? ked nieje zamestana alebo ked sa zamestna neviem ci je tam nijaky rozdiel.. (nie ja ale švagrina) čisto zo zvedavosti sa pytam 🙂)

zuzi0911
27. okt 2012

@henrietag v pidstate si mpze ponechat rodicovsky alebo si ziadat prispevok na skolku. a to bude dostavat len na skolku. ja som tak chcela dat dceru u nas tp je 230 eur plus strava nejakych 60 eur. mala som na vyber bud si tp budem platit z rodicovskeho alebo mi to bude preplacat socialka ale bez stravy. Ak tp cjce cez socialku tak kazdy mesiac alebo inac zanesie potvrdenie a socialka to preplati ale ona uz bude dostavat iba pridavok na dieta.

evka4
27. okt 2012

@henrietag kazda mamicka ma narok na RP dokym jej dieta nedosiahne 3 roky. Ak chodi do prace, tak ma dve moznosti. bud si ponecha RP , alebo si poziada o prispevok na starostlivost o dieta. Ten sa poskytuje vo vyske 230 eur. Podmienkou je, aby bola matka zamestnana a aby sa o dieta staral niekto, kto to ma ako zivnost. Kazdy mesiac potom mamicka uradu prace zdokladuje, kolko za jaslicky zaplatila a stat jej zo zaplatenej sumy preplati 230 eur.

henrietag
autor
27. okt 2012

dakujem pekne za odpovede hned som očosi mudrejsia 🙂