Mám náročné ročné dieťa

25. okt 2023

Ahojte, mám ročného syna, ktorý je naozaj náročné dieta. Stále sme si mysleli že mu idú zuby, Potom že je chorý...je pravda že už teraz má 10 zubov ale aj tak. Posledné týždne je to masaker. Nechce spať v noci,iba okolo 8 hodín, vstáva o 5,niekedy aj o 4. Cez deň iba mrnci,za všetko plače a neskutočne sa jeduje.Az ho trasie od zlosti keď nedostane niečo čo chce. Posledné dni som si všimla že skoro všetko zabudol,nevie alebo nechce teda (neviem) dať tapi tapi, ukázať aký veľký vyrastie...a pritom to krásne vedel. Neviete poradiť čo by sme mali robiť? Dr povie len že zuby a koniec.

tosomja
25. okt 2023

Neviem kedy je očkovanie, moja prvá dcéra po očkovaní urobila krok späť, prestala chodiť, rozprávať, len hmmkala, plakala vkuse. Potom asi na 18 mesiacov všetko dobehla. Ale teda zľakla som sa vtedy.
Možno má len obdobie, už skúša, čo môže, aj keď podľa mňa skoro. Treba ho mojkať, venovať sa mu, odviesť pozornosť od toho, čo ho zlostí. Veľa chodiť vonku, v noci dať k sebe spať. A 8 hodín spánku je až až. Niektoré deti nespia ani toľko. Veď sa dospia ešte poobede.

svokrinjazykmonika
25. okt 2023

Myslím že deti to tak robia, niečo nové sa naučia, potom je to sranda robiť ale potom už ich to nudí a prestanú to robiť. Moja tiež prestala tlieskať, sestrina dcéra zase prestala kývať. Teraz asi po mesiaci moja zase občas zatlieska

queen_mary
25. okt 2023

Podla mna si opisala normalne obdobie deti.

nikpa
25. okt 2023

Takéto ,,náročné,, deti sme mali asi viacere. Je to len uhol pohľadu. Obdobie ktoré prejde a príde iné, lepšie alebo aj horšie. Neviem čo čakáš, že ti dr. na to povie. Veď to je normálne zdravé dieťa.

em4life
25. okt 2023

Okolo roka mozu zacinat rast stolicky, to musi byt pre neho vycerpavajuce. Do toho sa okolo roka meni detska povaha, zacina si uvedomovat svoje potreby a skusa ich presadzovat. Verim, ze to je narocne, ale taketo obdobie ma vela deti. Mozno pomoze, ak by si si trosku oddychla a nasla cas na seba, kde by si nabrala sily. Aspon cez vikend niekam vybehnut s kamoskou na chvilu. Moje deti okolo roka tiez vstavali okolo 5tej alebo 6tej. Chodievala som preto spat uz o 10tej, nech sa aj ja vyspim. Cez vikendy s nimi vstaval muz. Vela sme chodili von, nech sa unavia a nemaju cas vymyslat doma.