Mám náročné dieťa?

lenagawel
4. sep 2023

Ahojte zienky chcem sa poradit…mam prve dieta, teraz bude mat uz rok a dva mesiace. Problem je ze si s nou uz neviem dat rady a som nesmierne vycerpana. Ked bola este uplne mala som si stale hovorila bude lepsie ale je to len horsie. V noci sa nonstop budi, manzel ju niekedy musi dat v noci do kociku a behat s nou medzi domy lebo nechce spat, cez den toez nula bodov, este do 8 mesiaca sme nali rezim cez den a potom ako oeby useklo a nezabera uz nic…skusala som vsetko mozne ale neviem uz. Dalsia vec ona nevydrzi ani 5 min byt v klude. Nonstop potrebuje pozornost, ked ju nema hned pisti. Neviem nic pri nej robit lebo neustale pisti ak niesom s nou alebo nemam ju na rukach. uz som skusala aj nechat vyrevat - nepomaha! Nevie byt ani v stolicke pri jedeni hned odtial vyskakuje vie sa vyvliect z pasov, to iste robi aj v kocike a autosedacke. Sme uz z nej s manzelom hotovi, prosim poradte ako ukludnit take dieta, pripadne ako k nej pristupovat aby vedela byt aj sama a chvilu byt v klude bez vrestania 🙏🏻 chcela som viac deti ale ona ma uplne vysava energeticky ze uz si ani druhe neviem predstavit aj ked ju milujem nadovsetko proste je to narocne. Budem rada za kazdu cennu radu 🙏🏻🙏🏻

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
skumavka
4. sep 2023

@lenagawel mam 4te take dieta, všetky boli náročné, pohybovo aktívne, i keď táto najmladšia najlepšie spavala a celkovo tak do 2 rokov to s nou bola pohodka. Najnáročnejší bol tretí syn, vsetko co píšeš sme si s nim užili. Dodnes je pohybovo aktívny, náročný na pozornosť, neda sa len tak odbiť, ma veľa otázok a rad vedie rozhovory, obcas mi z neho tresti hlava. Ale je aj veľmi šikovný, dnes už 7rocny druhák, podobne ako jeho starší brat, ten začína dnes študovať na bilingválnom gymku. Najstaršia dcéra je na VŠ. Poteším ta tým, ze takéto deti bývajú zvyčajne velmi šikovné a bystré. To zúročiš neskor, teraz treba zatat zuby a brat to ako výzvu. Mas zdravé, šikovné dieťa, teš sa z toho, co by za to dali mamičky deti s rôznym zdravotným znevyhodnenim.

elmivelmi
4. sep 2023

@lenagawel Nebude v klude ,az ked podrastie.Akurat ju len nechaj troska si porevat cez sen,ked pisti,nech si pisti.Na tom musis popravovat.Lwbo potom budes jej otrokom ,co uz si.Kazde mrncanie iato beres na ruky.Ale toto sa da aodnaucit len musis byt hlavne ty troezliva.