Mám náročné dieťa

cicikmicik
5. feb 2021

Baby skúsim ešte sem napísať a asi to bude môj posledný príspevok o synovi, nakoľko sa cítim veľmi zle že tu o nom vypisujem také veci..
Ale už neviem kudy kam, tak sa sťažujem kde sa dá🥺
Mám chlapčeka 1,5 roka starého...mám ho nadovšetko rada ale bojím sa že s ním nie je niečo v poriadku 😔
On stále len piští , vresti , doslova sa trasie od nervov...a piští celý deň , ja som hotová z neho , ak mu niečo zákazeme, začne hrýzť všetko(steny, skrine, sedačku) alebo škrabať tiež čo príde pod ruku...vo veľa veciach je veľmi rozumný vie čo od neho chceme, chápe...ale je veľmi veľmi náročný , piští úplne všade , či vonku či dnu...nič ho nebaví doslova, len skúšame , ale jemu sa ani program nedá spraviť lebo nič ho nezaujme
..ja už rozmyslam , či som vôbec dobrá mama keď chlapec je stále nervózny...doma je všetko ok, aj sestra ho veľmi ľúbi...ja neviem , či to môže súvisieť s pôrodom, ten bol dosť hardcore...alebo s čím...už v pôrodnici stále plakal , a utíšil sa len na rukách
..keď bol maličký musel byť nonstop na rukách , a koliky nemal.v pol roku si začal trieskať hlavu o zem , dr mi povedala že mu to nemam dovoliť, veď som ani nedovolila....ja sa idem zabiť aby bol spokojný ale prisaham že nič nepomáha..už rozmýšľam či si dám predpísať niečo na ukludnenie(sebe) alebo začnem piť 🙈...každý deň čakám že bude dobre a ono je to rovnaké peklo ako deň pred tým... najhoršie je to jeho neprestajne jacanie...on jaci z celých pľúc...a trápi ma , že ani on nemôže byť šťastný a spokojný..ja vždy pozitívne naladený človek , bojujem stále s pocitom zlyhania a navalmi plaču lebo už to nedávam...a pritom už dieťatko mám , nie je jedináčik...ale tohto môjho chlapčeka nedávam..😔 keď niekomu poviem že čo prežívam ,napr. mojej mame tak mi len povie že nuž taký je život. ..🤷

miadi
5. feb 2021

@cicikmicik co na to vasa dr?

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@miadi vieš čo ešte som s ňou nehovorila o tom neboli sme lebo deti našťastie nebývajú choré(klop klop).a je covid tak sa nedostanem...ale naposledy som jej povedala že si stále búchať hlavu o zem a tak povedala že mu to nemám dovolit lebo že mozog je veľmi dôležitý lebo sa akurát vyvíja...v takom zmysle niečo...ja ho samozrejme nenechám búchať si hlavu ale jeho nemôžeš nechať sekundu samého ...aby niečo nespravil

kittykat22
5. feb 2021

@cicikmicik ahoj, my sme mali takeho syna. Ale nepistal ale vrieskal na lesy. Plakal ako slon. Ja nechapem preco. Chcene dieta, zdrave dieta a maly uplne nepricetny. Pisala som tu viac krat o tom. Nespal do 1.5r vobec, do 3 sporadicky. Reval totalne na lesy. Bol aj v nemocnici na pozorovanie a lekar povedal, ze je to zdrave uvrestane dieta, a ze to prejde. A vies co, ono to fakt preslo. Teraz je to zlaty chlapec, ale zivot s nim ked bol maly bol velmi velmi narocny. Co nam pomohlo bol ipad. Ked pozeral teletubies tak nejacal. A potom na par hodin do tyzdna, slecna na hlidani, aby sme si aj trosku oddychli. Ako sa s nim hrala a skakala okolo neho, bol v klude. Dnes je to uplne super zlate tiche dieta. Otocil na nepoznanie.

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@kittykat22 veď to že on je úplne nepríčetný , ja už neviem a tým že nie je jedináčik , musím sa venovať aj druhej ťa je ešte tiež veľmi maličká na to aby sa jej nik nemusel venovať ...takže lietam ako handra ale to jacanie...keby aspoň tak nejacal...to je niečo strašné...

miadi
5. feb 2021

@cicikmicik Ja mam 5r a rocneho nechodime k dr len na ockovanie tiez nebyvaju chori no trebars na ockovani alebo ak si chodila na check up som myslela zeby si sa jej pytala na ten jeho krik.. ci ho nieco boli ci je to fyzicka pricina alebo psychicky problem. Nabuduce ked tam budes sa skus poradit s dr. Chapem ze si z toho znicena. Moja mala bola narocne babo no mala reflux ale nekricala .. Mozno je to iba vzdor? Ze sa tak stale hneva ze nie je Po jeho ?

miadi
5. feb 2021

Nejdu mu zuby? Alebo je nervozny lebo zle spi?

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@miadi určite jej chcem povedať...budem sa o tom s ňou radiť...
Vzdor ? Úprimne ja vôbec neviem ...v pôrodnici jacal jak blázon pokiaľ nebol na rukách...ja som ho 12 hodin po cisárskom musela vláčiť neprestajne na rukách..aj v noci...nakrmeneho prebaleneho...keď bol maličký v kuse na rukách ...v pol roku si začal trieskať hlavu a teda nejak jemné nie..a potom už sa to stupňovalo... Ja naozaj neviem čo to môže byť 😔

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@miadi nie zuby máme všetky tie mu išli od 3 mesiacov ..spí zle od narodenia...už v pôrodnici bol viac hore ako spal...a spí tak doteraz , malo..

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@miadi to je strašné že ja vlastnému dieťaťu nerozumiem🥺

thewitch
5. feb 2021

Nie je to strašne len treba dúfať že keď malička dorastie tak sa ukludní... Ale ako vraveli vyššie asi by pomohol lekár

miadi
5. feb 2021

@cicikmicik Cize taky je od narodenia ze stale je nespikojny krici place bucha si hlavu. Skus zavolat dr a povedz toto Mozno by pomohlo nejake vysetrenie. Dufam ze z toho vyrastie ale kto vie ?

elizabeth88
5. feb 2021

Porad sa s pediatrickou,mozno zajdi Ty sama ku klinickej detskej psychologicke,riad sa svojim pocitom.Ak Ti nieco nepripada standardne,porad sa,budes len kludnejsia.🙂

katkami123
5. feb 2021

Ako prvé mi napadlo, či nejde o nejakú sféru autistického spektra. Treba to povedať vašej Dr. všetko. Takto sa trápiš zbytocne ty aj dieťa a možno je problém úplne niekde inde.

miadi
5. feb 2021

Pozri si znaky autizmu moze to byt ono. Nechcem Ta strasit. Ale ver ze robis co mozes a ze si dobra mama hoci mu nevies pomoct . Znama ma autika ten ma 7r nerozprava a chvilami z nicoho nic tak strasne krici skace pri tom ..

katkami123
5. feb 2021

Tie prvotne znaky prichádzajú tak okolo ťahom roku, roku aj pol... dieťatka majú záchvaty hnevu, susedkin chlapec si tiež búchal hlavu.... môže to byt a nemusí, ale určite to riešte.

mapa
5. feb 2021

@cicikmicik uplne ti rozumiem, ja mam takeho tretieho, tiez momentalne 1,5 roka. Prvi dvaja boli narocne deti, ale on je od narodenia masaker. Tiez vytuzeny, milovany. Mal aj koliky, reflux. Vie kricat tak, ze mi v sekunde vyvola migrenu a mam pocit, ze mi vypadnu plomby zo zubov. Hryzie surodencov, mna si nedovoli. Vsetko trha, lame, nici, ked mu to nedovolime, amok a hadzanie sa o zem. Je to velmi vycerpavajuce, ale velmi pomaly sa to zlepsuje. Myslim, ze pomohol rezim v spanku, vecernom aj poobednom, teraz chodime len na prechadzky po okoli, tak ho ma velmi presny, max s pol hod. odchylkou. Zrusila som "aktivne" uspavanie, bezne to trvalo od 19:30 do 23:00 s pol hod prestavkou, ked odkvacol, aby nabral dych a pokracoval vo vystrajani. Trpela cela rodina. Postupne sa ucil zaspavat sam, nasledne sa velmi postupne zlepsil aj nocny spanok, ale stale sa v noci budi, alebo aspon fnuka. Postielku mame od narodenia hned pri manzelskej posteli. Tiez sa mu neviem nonstop venovat cez den a teda pomohlo aj to, ze pokial nerobi nieco zle, necham ho hrat sa po svojom. Ma rad knihy. Vie byt aj zlaty, najma ak sa mu niekto intenzivne venuje a nie je to niekto opozerany... Ale v porovnani s casom, kedy spolu "bojujeme" je toho menej. Casto ma prepadne strach z buducnosti s nim, mam na to osobny dovod, ale tajne dufam, ze s nim niekedy zazijem pekne a pokojne chvile.

miadi
5. feb 2021

A este jeden znami mal narocne babo vecne sa hneval jeho syn ked bol vacsi bol agresivny nadaval bil rodicov nicil veci (okolo 6r) zistili mu ADHD a hyperaktivitu ale uz je velky a je ok chodi na collage a chova sa normalne . Ale mali snim peklo prve roky druhe dve deti co mali po nom su uplne ok. Proste niekedy mozu robit rodicia vsetko co sa da a nic nepomaha len vydrzat nic nerobis zle. Aj ked citis to ako svoje zlihanie ze nemas jedno stastne zdrave dieta. On Proste nejaky problem mà mozes akurat len zistit co to je . A ty sa naucit prijat ho takeho aky je a dychat pre svoj vlastny klud. Viem ze je to velmi tazke. Potrebujes popri detoch nejaky relax nejaky ventil zameraj sa aj na to. Niekedy nechaj deti len muzovi a chod sa prejst von sama v klude ., ked zaspia si daj pivo alebo pohar vina cervene je zdrave na ❤️

cicikmicik
autor
5. feb 2021

Ďakujem baby za každú správu , konečne mám pocit že má niekto "počúva"...každy mi totiz rozpráva že to je normálne ale je iné vidieť ho raz za mesiac a byt s ním stále...ani muž s ním nie je stále keďže je väčšinu času v práci...ja sa nejdem bit za to že s ním niečo určite je a stoj čo stoj mu hľadať diagnózu, len si chcem byť istá ...určite to chcem s dr riešiť ...ak sa ukáže že je ozaj len veľmi náročný ok beriem a budem rada , ak tam niečo bude budem sa musieť s tým vyrovnať ...

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@mapa aj môj malý je taký , spáva so.mnou lebo inak spat nechce vôbec...ak spí so mnou prespí aj celú noc..režim má pravidelný to máme nadstavene , aj keď to trvalo dlho lebo pánko bol najradšej bezrezimovy ...jasné aj môj vie byť aj zlatý ale to je veľmi málo krát za deň..

sandy84
5. feb 2021

1.pravidelna strava t.j. aj desiata aj olovrant. Proste,nesmie byť hladný. Ale normálne jedlo a snacky,nie veľmi cukrové. Proste do ruky mrkvu....
2. Pravidelný co najdlhší spánok. Spať. Bohužiaľ, spánok musí mať kvôli nervovej labilite.
3.vonku ,vonku,vonku,vonku čo najviac .nech behá, nech lóží,nech skáče. Ty sa obleč rovno do teplákoch a pevnú obuv.To je jedno aké počasie.

stela1996
5. feb 2021

@cicikmicik ahoj, akoby som citala o mojom synovi... 😪 ak chces napis spravu mozme pokecat... (trochu ma utesilo ze v tom niesom sama 😭)

sandy84
5. feb 2021

@stela1996
baby chlapci sú väčšinou nároční na pohyb.na tvrdohlavosť. Su to mali chlapi. Ťažké to je.ja viem.mam 2.a teda tiež sa hádžu a hádzal o zem.Nonstop dohovoriť dookola,dookola.

stela1996
5. feb 2021

@sandy84 keby nebolo covidu hned by bolo vsetko inak si myslim 😪 cas by sme travili v detskych kutikoch tam by sa vyhral... v cukrarni a tak...
takto sme len doma a uz nam prepina vsetkym.... a este toto pocasie.... och nech uz je jar co budeme nonstop vonka😵

uhnakova
5. feb 2021

aj moj syn je narocne dieta, teraz je to uz omnoho lepsie, ale este par rokov dozadu katastrofa. Aj tvoj z toho vyrastie, neboj. Podla mna to je povahou v kombinacii s nevyzretou nervovou sustavou. Pomaha absolutne pravidelny rezim s presnostou na 15 minut, pravidelna strava (nesmie byt hladny), vela byt na cerstvom vzduchu a ked bude vacsi mozes skusit nasadit horcik, mineralka sa da dat aj mensiemu dietatu. A aj moj syn sa hadzal uz od babatka dozadu, naschval si ublizoval. Tiez to preslo plus minus, aj ked dodnes je schopny robit divadlo, aby sme ho lutovali a aby ziskal pozornost.

manka123
5. feb 2021

@cicikmicik dobrý deň odkiaľ ste? Po Slovensku sú centra včasnej intevencie, ktoré podporujú rodiny kde je nejaká neistota rodiča ohľadom vývinu dieťaťa. Vás chlapček môže mať Iný problém, nie ste problém vy. A možno "pozrieť sa na to" čím skôr nie je odveci. Cieľom týchto centier nie je dieťa onalepkovat alebo diagnostikovať, odborníci sledujú vývin dieťaťa a podporujú rodičov aby vedeli svojmu dieťaťu lepšie porozumieť, ako jeho vývin podporiť správnym smerom, sledujú ho či tam nemôže byť aj nejaký iný ako výchovný problém...

miadi
5. feb 2021

@sandy84 to by som netvrdila . Mam dceru a syna pohybovo su akcni obaja no mala bola narocne babo a je vecne akcna a neunavna atleticka tvrdohlava.( baby su podla mna tvrdohlavsie tak vseobecne) maly mà rok a vie sa zahrat s autickami pustat ich na drahe stavat mega lego do 9m nevyronil slzu a Mozno by este ani plakat nevedel Keby jeho velka sestra nebola placko.ona je velmi stastne akcne dieta ale vie zo smiechu do plaču..emocionalne vsetci preziva. Maly je ina povaha kludnejši. Hoci stale nieco robi vsade je nekrici neplace. Vsetko ho zaujima . Podla mna je to o povahe nie pohlavy. Mala je za 3chlapcov nemozem ju spustit z oci Lebo nieco vyvedie. Synov ako moj by som kludne aj trojicky brala dalsiu babu ako Moja tak by ma piclo 😂

jelenka84
5. feb 2021

Môj syn nemal prejavy ako tvoj ale tiež som od bábätka videla že je niečo na ňom iné, rady od nikoho nepomáhali, ja som si robila výčitky aj plakala že už neviem čo s ním, prečo je taký, čím viac som sa snažila tým viac sa to míňalo účinku. Najlepšie boli múdre rady a výčitky od každého, prečo sa tak správa, rozmaznávam ho, skús toto a hento - nič nezaberalo. Syn je diagnostikovaný s ADHD, podľa mňa má aj znaky aspergera ale to sa zisťuje až neskôr. Mne sa až uľavilo keď sa to potvrdilo že niesom paranoidna a neschopná, doteraz na neho pozerajú ako na nevychovaneho a drzého, ale už pozerám na neho ináč že za to chudák z časti nemôže a tiež ho to samého trápi. Ver svojmu inštinktu, až sa ti niečo nezdá pýtaj sa a zisťuj, nepočúvaj múdre rady od ľudí ktorí majú ukážkové deti lebo ťa aj tak nepochopia. Držím palce

kittykat22
5. feb 2021

@miadi nas syn bol taky a nie je autista. To ze dieta jaci neznamena ze je autista.

kittykat22
5. feb 2021

@cicikmicik cim bude starsi, tym to bude lepsie. Blbe je, ze teraz je doma, nikam nemoze a tak zlosti. To nie je tym, ze by si mu nerozumela. Niektore deti proste jacia, lebo jacia. Viem aky je to frustrujuci pocit ked to dieta jaci a jaci, a nie je mozne ho utisit. Ja som sa obrnila trpezlivostou a prijala syna taky aky je. Nic ine sa aj tak nedalo. Nejako sme to prezili, potom konecne nastupil do skolky tak bol menej doma a dnes je to zlate dieta. U teba to bude urcite rovnake.

cicikmicik
autor
5. feb 2021

@kittykat22 ale my sme stále vonku a stále niečo robíme...to nie je o tom že je stále doma...my chodíme von...na prechádzky