Mám ísť so 4-ročným synom k psychológovi?

16. sep 2022

Ahojte baby, ide sa posťažovať, pretože to doma nezvládame..máme s mužom takmer 4rocneho chlapčeka , krásny, zdravý(?), vytúžený ..venujeme sa mu , ale on je proste náročný , veľmi náročný, pre nás dvoch..napríklad je zákerný (aj keď nie naschvál možno) ale stále skrabe svoju sestru , (dostane vynádane) , ťahá ju za vlasy , stále vysvetľujeme , napominame
Ďalej 250,krát sa pýta to isté , naozaj aj keď mu odpoviete , ide ako kolotoč stále dokola dokola a dokola
Bojíme sa s ním niekam ísť ,pretože všade kričí,robí bordel , či v obchode, reštaurácii, doma sa nevie poriadne zahrat iba rozhádzať ..mám ísť s ním psychológovi? Alebo ??
Dnes už muž výbuchol , že žije s debilom ,že je postihnutý ..vynadala som mu samozrejme,pohádali sme sa , ale v podstate sa mu nečudujem ,lebo nemáme skoro žiaden život , a stále dokola otázky ,stále sa pýta to isté , aj ja mám chuť hodiť si to .inak muž mu sa aj modré z neba,len už toho bolo moc..máte nápad nejaký ? Rady?

autor
16. sep 2022

A keď sa mu niečo z nepáči , tak začne robiť neskutočný bordel ,a je mu jedno kde sme

lucia147852
16. sep 2022

A vie čo je to niesť zodpovednosť za svoje ciny? Pozná trest? Napr moja keď trieskala hračky, tak som jej ich vzala s tým, že pokial si neváži veci a nespráva sa pekne má smolu. Vynadať je zbytočne, on potrebuje pocítiť čo robí zle

doriiis
16. sep 2022

Ze vy ste jedna z tych rodin,kde sa vychovava stylom ze dohovarat,prehovarat,prosit a vyjednavat...a nedajboh dat po zadku.Ze?

dzulli1980
16. sep 2022

Toto je presne ten typ výchovy, kde "nedajbože" dať dieťaťu po zadku, či? ... pozri, keď máš pocit, že to nezvládate, choď s dieťaťom k psychológovi, nie je to hanba, tiež som chodila s dcérou k psychologičke, ona mala ale iný problém ... možno žiarli na súrodenca, možno má iný problém.

autor
16. sep 2022

@lucia147852
@doriiis baby dostal po zadku , vytočí sa pri tom do extrémov ,

vilma7
16. sep 2022

Tak ja neviem, ale mne toto správanie na 4-rocneho nepríde úplne normálne, teda myslím že zdravé.
Chodí do škôlky?

drobcek26l
16. sep 2022

Ahoj, presne ako by si písala o mojom synovi...ten už má teraz 10 rokov. Ale presne si pamätám keď mal 3-4 roky. Chodí tvoj syn do škôlky? Ak hej ako sa tam správa?

doriiis
16. sep 2022

A co robite vtedy vy?

autor
16. sep 2022

@dzulli1980 on dostal po zadku neraz , ma to u neho žiaľ opačný efekt

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuz02
16. sep 2022

Pozri, keď pôjdeš k psychológovi, nič tým nepokazíš. Ja by som šla, pre pokoj duše. Môže ti pomôcť a poradiť, ako na syna.

anjelicek26
16. sep 2022

Vacsina psychologov pomoze rodicovi normalne vychovavat svoje dieta, a nie, ze ma dieta skutocne problem... takze tam kludne chod, kludne aj bez dietata... to je az druhy krok..

nikpa
16. sep 2022

Bojíte sa so 4 ročným niekam ísť lebo kričí a robí bordel?? Tak ak nemá žiadnu diagnózu je len extrémne nevychovany a prerástol vám cez hlavu. Vtedy treba začať od seba, zmeniť postoj k nemu a výchovu.

qwerty2
16. sep 2022

Jednoznačne smer psychológ! Prosím, naozaj to nepodceň. Toto nie je normálne.

angel993
16. sep 2022

Podľa mňa žiarli. Bitka nič nerieši. Násilie ešte nikdy neprinieslo nič dobré. Možno aj preto ubližuje sestre, lebo bolo ublížené jemu. Kopíruje dospelých.

zuzudrnda
17. sep 2022

4r deti sa stále pýtajú, občas prečo a opakujú otázky. Vie to byť otravné,ale myslím nič nevšedné. Sestra je mladšia? Nežiaril tak náhodou? On ako "problémový"a sestra možno ta "lepšia"? Možno si tu pozornosť a uistenie,že ho beriete so vsim vsudy chce vynútiť....len rozmýšľam. Bitka isto nepomôže,skôr naopak. Ale konzultácia nič nepokazí. Mne sa páčila kniha aj prednášky p.Vagacovej z Efektívne rodičovstvo. Poskytuje aj online konzultácie.

simona20201309
17. sep 2022

Čudujem sa, ze sa nás to vôbec pýtaš. Už dávno ste mali byť u psychológa. Chodí do MS? Ako sa správa tam?
No pri mne by si toto dieťa nemalo šancu dovoliť. Nikdy by som nedovolila, aby nejaký 4r spratek takto ničil život celej rodine. Alebo je tam diagnóza, alebo najvyšší čas prehodnotiť svoju výchovu.
Hneď v pondelok sa objednaj s ním na vyšetrenie.

kamatopo
17. sep 2022

Ja by som určite išla. Takéto afekty nerobia malému dobre. Treba sa poradit. Obdobie vzdoru je ťažke obdobie no keď nemá už rešpekt ani pred otcom tak to riešte. Kamarátka takto zistila že je syn autista. Tiež sa jej nezdal ,išla a podľa diagnózy sa k nemu teraz aj správajú .

maminkadeticiek
17. sep 2022

Ano treba ist za psychologom.Ale myslim ze nie kvoli malemu.Je potrebne, aby sa venoval skor vam a naucil vas ako urcit synovy hranice a vychovavat tak,aby pocitil dosledky svojho spravania.Ked sa dieta sprava v 4.rokoch takto nikdy to nie je jeho vina,iba jeho rodicov.

jaskolka
17. sep 2022

4 ročne dieťa sa bude do "aleluja" pýtať to isté, aj keby to 100x počulo.
Ale také výbuchy a vyslovene škodiť okoliu už nemyslím, že je v norme. Aj môj 2 ročný vie, že nesmie biť iných, ubližovať, trieskat vecami a podobne. Lebo bude nasledovať trest, vezmem hračky, nedostane keksík trebárs, ak saleje vonku, ideme domov a hotovo. Dvakrát je upozornený, 3x končíme.
Dokáže to pochopiť a primerane akceptovať, takže 4 ročne dieťa už by to malo zvládnuť tirz.
Za návštevu odborníka nič nedáte uvidíš, čo vám odporúča

lilke
17. sep 2022

Ak si nájdete dobrého psychológa, môže vám to veľmi pomôcť. Psychológ pracuje aj s dieťaťom, aj s rodičmi. Náš syn tiež mal ako drobec správanie, ktoré sme my nezvládali. My sami sme potrebovali usmernenie, ako s ním pracovať.

madla60
17. sep 2022

Skús ho zobrať, keď urobi zle do druhej miestnosti a zatvor dvere, až sa ukludni, nech príde. Alebo mu určí miesto, kde ho postaviš Alebo posadis, keď urobí zle. Nech si tam uvedomí a napr.povie sestre prepáč. On veľmi dobre vie, čo robí.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zun
17. sep 2022

Ma nastavené pravidla? Že cez ne neide vlak? Modré z neba deti skôr poškodí….teda keď im to znášate

oskorusa
17. sep 2022

Pozrite si s manželom nevychova.cz, je to aj na fb, aj podcasty. Myslím, že tam nájdete riešenie. Naučíte sa so synom správne komunikovať. Niečo vám chce tým správaním povedať, len ste ešte neprišli na to, že čo. Držím palce.

autor
17. sep 2022

Baby malý je mladší , dcéra je staršia a v podstate je to veľmi samostatne dievčatko , a poviem vám rovno , že keby on bol prvý tak druhé už nechcem ..on chodí do škôlky , kde sa správa zatiaľ v norme , ale tiež sa pýta učiteliek to isté a neviem či je to aj podľa nich normálne ,keďže má na to uporoznuju že to robí, že on mele jednu otázku aj celý deň .. rozmýšľam či aj dobre počuje , keďže strašné kričí ale boli sme na ORL a povedali že je to v poriadku , ale tak či neskocim ešte raz neviem ..jeho stavy som riešila aj s pediatrom a ten povedal že je v poriadku , že zanovita povaha ..stanovené hranice má, neustupujeme mu a nedávame mu modré z neba ako tu niektorá písala , dostane aj po zadku , aj mu nadávame a niekedy tak výbuchnem , že potom ma to škrie , že asi až tak som nemusela

veverickav
17. sep 2022

Mozno je taky nejaky skryty asperger alebo lahka forma autizmu.. (?) Prepac, ale mas pravdu. 4 ročne dieta sa tak uz nema spravat. A aj tie iste otazky dookola...no neviem...urcite to ries, drzim palce.

vreckovka2
17. sep 2022

Bitka a nadavanie nie su stastne zvolene vychovne techniky...urcite vyhladajte psychologa, poradi vam rodicom ako postupovat.

autor
17. sep 2022

@vreckovka2 áno veľmi si to uvedomujem avšak , niekedy je toho na mňa veľa, tým sa neospravedlňujem ale je to fakt ..dusno u nás kvôli nemu ...

vreckovka2
17. sep 2022

Rozumiem a verim, ze je to narocne. A emocie sa deru von a tak to ma byt. Len by ich bolo treba presmerovat inde ako na utok na dieta. A z mojho pohladu a skusenosti je dusno vacsinou kvoli rodicom a nie dietatu. Preto by vam psycholog naozaj mohol poradit, najst co sa deje a preco. Je super, ze si to takto uvedomujes a hladas riesenia.