Baby ja mám pocit že už nevládzem 😢 mám dve deti a mám pocit že som už úplne vyhorena. Už nevládzem neustále riešiť ich scény, revy a všetko okolo toho. V poslednej dobe sa ráno budím s úplnou nechuťou vôbec vstať, lebo viem čo ma zasa celý deň čaká. Začínam mať problém urobiť aj jednoduché veci, proste už nevládzem. Prosím dajte rady ako sa spamätať.vdaka
@pribinak 1,5 ročne a 3,5 ročne deti
Deti do jaslí a do MS a chod do prace. A viac zapajaj otecka, akýsi mala čas na seba a svoje koníčky.
Ale väčšina mamičiek je v tomto veku dosť vyčerpaná
@pribinak môj manžel je úžasný, on už sa viac ani zapájať nedá, naozaj mi veľmi pomáha. Staršie dieťa ide do škôlky od septembra ale mladšieho nemôžem dať do jaslí, má silne alergie. Ja som s nimi inak rada, ale posledné dni sa cítim strašne. Dúfam že to prejde, že je to len nejaké chvíľkové obdobie
Nemôžeš ich dať na víkend k babke? Že by ste si oddýchli a spravili si s manželom pekný víkend? Veď 3 a 1,5 ročné už môžu byť bez vás (teda aspoň moje vtedy až chodili k babkám)
Asi by si mala zmeniť svoj prístup k životu. Áno, keď ráno vstaneš tak tie deti tam budú, ale môžeš si napr. Naplánovať ako by si chcela nasledujúci deň prežiť. Večer si napr. Príprav pre nich jedlo, aby si nemusela vyvárať a urob si voľnejší deň. Hraj sa s nimi, vymyslí im nové hry ktoré by ich mohli zabaviť. Keď je pekne, choďte von. Po obede si s nimi oddychni... Musíš si pri nich aj ty dopriať. Keď ti manžel tak pomáha, tak o to to máš ľahšie. Predstav si ženy ktoré majú tri malé deti a sú na ne samé. Takže ty to máš v podstate fajn. Len sa viac pozitívne motivuj a užívaj si chvíle s nimi.
Je skvelé že máš aspoň nejaky deadline a môžeš sa sústrediť na to že treba vydržať do septembra. Keď píšeš že otecka sa nedá už viac zapojiť tak asi pomôže len zmena prístupu. Menej riešiť domácnosť ( možno nejaká externá pomoc)? , keď je muž s deťmi nech ich bráva von, k babke nech môžés úplne bez nich vypnúť, menej riešiť ich vzájomné konflikty? Držím palce
Poznam to,minuly mesiac som mala taky isty.Kupila aom si magnezium a zinok,lebo uz som bola ko a pomohlo mi,mam viac energie, som kludnejsia.A hlavne vydrz do septembra❤ak manzel alebo priatelpo po aha,tak je to super, mozno ti pomoze ked niekam mimo domu aj lenked na hodky odbehnes sama bez deti,napr nakupit a popri tom niekde na terase v klude kavu uzijes.je to balzam na nervy.Urcite to je len chvilkovy stav je, toto obdobie bolo celkom narocne pre vserkych❤
@laguna28 máš pravdu, najväčšia chyba je vo mne a v mojom prístupe. Asi sa sustredim len na negativa, cítim sa teraz ako nevdacna osoba ktorá sa sťažuje.
@ysseba môjho staršieho veľmi často bravaju moji rodičia, chodia s ním na výlety , naozaj sa mu veľmi venujú. S manzelom plánujeme v piatok ist na večeru, hádam to pomôže
@simulienka255 dám si vyššiu dávku magnézia, mám aj svoje dni,tak asi som z toho všetkého rozladena. Ja som s nimi rada a snažím sa ich užiť čo najviac,asi mám fakt len blbé obdobie
Ďakujem
V tom septembri to už bude super....staršieho zanesieš do škôlky a s mladším kludne pol dňa na ihrisku niekde do parku kde sa prehrá....variť môžeš keď bude synátor spať a poobede keď pôjdete pre staršieho opäť ihrisko😉ono super by bolo keby si mala kamošku v podobnom veku ako majú deti - už by sa spolu čo to prehrali a vy by ste si pokecali prípadne dali kávu
Nieeee, tak to neber. Si len vyčerpaná a ako sama poviem vyhoreta z opakujuceho sa kolobehu. Hlavné je že si to uvedomis a niečo na Tom zmenis. Veď preto tu aj píšeš, aby ťa niekto motivoval. Drž sa, hore hlavu a nezabudni že všetko budeš mať tak, ako si zariadis😉
Určite pomôže 😉 Teraz po korone sme viacerí akýsi rozladení - predsa boli sme 3 mesiace zatvorení väčšinou len doma, s minimálnou alebo žiadnou socializáciou, to sa odrazí aj na ten najodolnejšej psychike 🙂 Lepšie bude, neboj 😉
Mávaš aj nejaký čas sama pre seba? Aspoň 1- 2 x do týždňa na hodinu.... Ist si zacvičiť, prejsť sa, v kľude si niečo precitat.... Nejakú relaxačnú činnosť (nie upratovanie ani okopavanie záhradky)
Proste chvíľu kedy nepočujes žiadne mamiiiiii. Pomáha to veľmi.
Vôbec si žiadne pocity nevycitaj lebo sa zacyklis. Je toho na teba dosť tak sa cítiš takto. Je super še to riesis a bude lepšie .
@lujza123 áno mám, deti už večer o 7 ležia, mám čas ísť aj na prechádzku, aj včera som bola a prišla som domov až o pol 10, ja neviem prečo sa tak cítim. V podstate môžem byť vďačná a ja sa cítim zle. Ale otvorili ste mi oči
nikdy takto už nebudeš s deťmi doma. Ani sa nenazdáš, pôjdu do škôlky, školy, stále budeš mať čo s nimi riešiť. Akurát si už nebudú toľko vyžadovať maminu pozornosť. Miesto toho, aby si zúfala, mohla by si si začať rodičovskú dovolenku vychutnávať. Plánuj, rob s deťmi nejaké malé výletíky, aktivity, skús si uvedomovať viac ten čas, ktorý sa viac nevráti. Užívajte si jeden druhého, teš sa z nich... škoda, že mi to to niekto takto nepripomenul, keď som mala malé deti a muža na týždňovkách, nonstop celý deň len s nimi, dnes by som to riešila inak, menej vystresovane...
@0silvia0 áno máš pravdu, už to nikdy nebude také ako dnes. Ja si to všetko uvedomujem, zial som človek ktorý veľmi rýchlo vybuchne aj pre blbosti. Ja som s nimi naozaj rada, chcem sa im venovať a tráviť čas s nimi, žiaľ nejako to všetko na mňa doľahlo. Asi je to už tým 4. rokom doma a maly je hrozný kaskadér, iba chodím a dávam ho odvšadiaľ dole lebo on sa vyskriabe aj na luster 😂
napr. mne nikdy nikto nezobral deti len tak, že chod si oddýchnuť, bola som vždy na všetko sama a musela som prežiť, manžel od rána do večera v práci a aj ked bol doma, tak mal zase kopu roboty okolo domu, stavali sme, občas som mala tiež dosť, mne pomáha ísť občas na kávu s kamoškami, tam si dobijem energiu, neboj, v septembri už bude lepšie
@janickacrazy veru ani mne, to sa kedysi nejako neriešilo, že žena potrebuje občas aj oddych a nejakú psychohygienu.... Ja keď vidím dnes kočíkujúcich oteckov, tak sa zamýšľam, že keď som mala deti malé, tuším som žiadneho nevidela, je fajn, že sa otcovia viac zapájajú do výchovy a starostlivosti o deti...
@janickacrazy obidve deti ani mne nikto nevezme, väčšinou iba staršieho,ale som vďačná aj za to. On je šťastný pri starých rodičoch a ja to mám zasa o niečo jednoduchšie. Áno káva aj mne pomáha, ja neviem niekedy mi to príde všetko úplne jednoduché, som úplne kľudná ale posledné dni nespoznavam samu seba
Predpokladam ze si doma od narodenia starsieho, to je riadne dlha doba, je nornalne ze ma toho "plne zuby". Ja by som deti castejsie dala muzovi a nasla si nejake cvicenie alebo volaci mimo byt. Mne pomoze uz prechádzka okolo domu, leb nech je to bez deti.
Jeeeejda to je uplne normalne! Mam presne tak isto stare deti a este ked pises ze mas svoje dni 😂 vtedy by som zvozila aj klucku od dveri za nejaku blbost... o par dni si ani nespomeniem, preco som bola vlastne nervozna a unavena. Proste si povedz, ze teraz mas par blbych dni, potom zas pridu lepsie, zas horsie, zas lepsie... to je uplne normalne, je to zivot, to len na mk, fb a insta su dokonale mamicky s dokonalymi detmi a dokonalymi zivotmi. V reale to neexistuje 😂 zivot treba zit aj ked su tie tazsie dni, aj tie ho tvoria.. a len si povedz, ze teraz par dni zvladnes s nizsimi narokmi na seba aj okolie.. neboj, dobre bude ❤
@taga ďakujem krásne ☺ ♥
@ajka0207 áno je to už vyše 3,5 roka ale doteraz mi to nevadilo. Ja som rada že môžem byť takto s deťmi ale teraz mám naozaj divné obdobie.
A ešte aj tieto výkyvy počasia na psychiku dosť vplyvaju- tieto stavy sú normálne, ja mám 8r, 2,5r, 1,5r a 7 mesačnú a ďalšie na ceste. Páči sa mi veľká rodina ale je to zaberak 😉
@katarinka89 tak to klobúk dole toľko detí 😂 toľko detí by som veru nezvládla 😂
Koľko ročne?