Ahojte,mam dieta s dg.Pas a narusenou komunik.cinnostou.Posledne dve noci zle spal,nic nemozem urobit ani cez den,stale len pozornost a aj narocky robenie,aby som sa nahnevala.Len ja uz nevladzem.Viem,ze aj viac toho matky zvladaju,no ja mam dost.Nezvladam to?Adekvatnu terapeuticku pomoc mame.
Koľko má syn rokov, máš ho celý deň doma? Myslím škôlku alebo volake centrum aspoň na pár hodín denne nenavštevuje?
@nikpa zatial len terapie.Skolka je vo vybavovani,ma 4a pol roka,no aj terapeutky sa niekedy zapotia,ked ma svoj huncutsky den
@evica17 ano,obcas idem a pomaha to,no niekedy sa to nahusti dva tri dni za sebou a ked sa neda ist von,tak uz fakt narocne zvacsa.
No drzim ti palce, viem ze to mas asi narocne. Aktivity dake nepomahaju ? Dako ho zaujat, aj aby sa citil uzitocny ? Piect, varit, sadit, vesat skladat pradlo ? Vonku zbierat listy, kvety a doma tvorit ?
@evica17 tie aktivity zatial este velmi nie,no su dni,ked to ide jednoducjsie,aj sa pekne obcas zahrame,aj sam niekedy.No a pogom su tie tazsie a ano,tazsie na zvladanie najma
@evica17 dakujem.Tie listy vyskusam,no my pti nicom nejak dlho zatial nevydrzime
A pri inych detoch sa ako sprava ? Ze dake dielnicky, pripadne materske centra, uz sa uvolnili opatrenia
@evica17 chodime aj do mater.centier,dielnicky neviem,ci by nero,hadzoval
ahojko neviem presne aky mate stupen narusenia, ale mne velmi pomohla kniha vychova ditete s aspergerovym syndromem cela kniha su rady pre rodicovco robit ked.... a hlavne treba pochopit ze autista nic nerobi naschval. je to vzdy jeho diagnózou. nam sa to casom upravilo, zlepsilo. toto obdobie okolo 4r. bolo najhordie. drzim palceky nech sa zlepsi
@kacena4 vdaka,pozriem to,hoci nemame AS,urcite tam nieco uzitocne bude
Držím palce, tiež mám doma trojročného, väčšinou som s ním sama, síce chodí aj do jaslí, ale dakedy keď poriadne pár nocí nespí, tak mám tiež dosť. Hlavne myslieť na to, že to vždy prejde a prídu lepšie dní 😉
@nerya vdaka
Rozumiem ti, mam 4r synceka s PAS a 2r dcerku s epi. Padam na drzku a vsade mi radia, ze si musim najst kazdy den aspon chvilku času pre seba. Ano to by ma zachranilo, aspon moje nervy, ale da sa to len veeelmi zriedka. Naozaj sa snažím najst si ten cas, ale ako na potvoru, ked je syn v skolke na 4hod, dcerka just nechce spat alebo sa hrat a kriciii... A noci travim cele hodiny kocikovanim, aby nepobudila pol ulice. Uzasne mi pomoze, ked idem niekam niečo vybavovat alebo kupovat sama. Je to tiez zriedka, ale padne to vhod, ukludnim nervy. Naberiem energiu na nejaky cas.
@katus226 ano,aj ja sa obcas dostanem do OC,lekara a pod.sama.Pomoze to.No je to zriedka tiez.
@katus226 uuha,este aj kocikovat v noci
Sama niekam vypadnut naozaj pomaha. Este som skusala venovat sa niektorej z mojich zalub, ale to mam akurat nervy, ked chytim do ruk napr. hackovanie a nez si pospominam kde som skoncila, musim ho zas polozit. Este knihy citat sa mi da, aj ked vacsinou len v mobile. To ma zachranuje pri tom kocikovani v noci 🤣 ze ked uz nespim, tak aspon citam, som strasny knihomol. Dalsie zaluby su bez sance momentálne.
@katus226 ved to,ze niekedy si len pomyslim,ze nieco si otvorim na citanie,al.zacnem nieco,uz aj to musim polozit aj zabudnem kolkokrat
@nerya inak toto mal tendencie robit aj syn - ze sa chce hrat v noci. Len ja som mu to nikdy nedovolila. Vzala som ho vzdy ci chce ci nie do postele, 5min pri mne plakal a zaspal mi. Verim, ze ak by som mu to dovolila, bude to robit. Je to sice narocne, ale mozno je to cesta aj pre vas
@marzuz89 na začiatku sme.mevedeli čo, brali sme ho aj dolu sa pohrať, pustiť rozprávku... Posledný rok my väčšinou lezime ale on chvíľu leží, potom lezie, skáče na nás, chce mlieko, hľadá cumel, polezi, skrýva sa pod perinu... Čiže to je náš najväčší úspech, nevydrží celé hodiny len ležať a zaspať nezaspí 🤷
Ja mam tiež doma 3,5 ročného autistu, neverbalneho...niektoré dni sú v pohode, tento týždeň masaker, vecne umrncany, včera v noci napríklad vstal o polnoci s placom a bol do piatej hore...takže chápem, ja napr. nemám nikoho kto by mi ho postrazil, este staviame dom, takže manzel nie je skoro vôbec doma .....ked je najhoršie, aj si poplacem, vždy si však uvedomim ake to ma veľmi ťažké v našom svete, ľúbim ho najviac, vecer padám od únavy do postele
MAm to iste 4 rocneho s pas a nks ...no aj u nas je obdobie ze by som dokonca povedala ze je zdravy a potom obdobie ze nevim co s nim
Ďakujem Vám všetkým.😘
Nech ti niekto s nim pomoze. Mama, svokra, muz pripadne opatrovatelka. Na jeden den, cez vikend alebo tak.to padne vhod, ty sa chod prevetrat, vypnut hlavu. Mne pomaha ked mi dakto strazi deti a ja mozem vypnut niekde raz za cas (mam dve deti kratko po sebe a dakedy vecer padam na hubu, a v noci dakefy hore kazdu hodinu). Psychicky ked si oddychnem od detskeho kriku a to ze odomna dakto stale nieco chce, tak som potom lepsia mama, mam viac trpezlivosti. Ked som unavena, tak by som len vrcala