Mám ddodržať sľub vo výchove?

lola568
21. dec 2024

Dala som dcére (7r) 2 možnosti: buď si nechá vlasy česať a zapletať alebo ich ostrihám.

Už dlhšie protestuje proti obom, lieta jej to všade, chumelí sa pod čiapkou. Snažili sme sa jej vybrať účes, čo by sa jej páčil, ale chce len rozpustené. Má vlasy skoro po pás, manžel hovorí, že bez milosti jej to vezme po ramená, ako sme jej avizovali. Je to moc tvrdé ?

Nedávno sme dali zostrihať aj staršiu, ale urobili nám to krivo a viac ako sme chceli, tak sa trocha obávam či do toho ísť.

colsami
21. dec 2024

Pri vychove deti by si mala vzdy urobit tak, ako povies. Aby sa dcera naucila ze plati, co hovoris a slubis. Ci uz Ti je vlasov luto ci nie. Ak ma vlasy po pas, musi ich udrziavat. Ak nema zaujem, isli by dole... Ja sa doma na divu baru co so mnou nacvicuje pozerat nebudem. 🙃

elviku11
21. dec 2024

veď po ramená nie je nakrátko. To bude mať stále polo-dlhé.
Keď trvá na rozpustených, tak to dať ostrihať s ofinou alebo nejakou postupkou, aby jej to nepadalo do všetkého.

januska12323
21. dec 2024

Pri najbližšom cirkuse zober nožnice a šmykni jej to sama, snáď nenecháš so sebou zametať 7 ročným deckom. Teda ja by som to asi spravila už dávno keď odmietla dohodu.

abcabcada
21. dec 2024

Bez milosti šmyknúť - mne to urobili ako malej tiež, od vtedy si vlasy vážim a teraz v dospelosti im dávam viac starostlivosti ako čomukoľvek inému na tele a to som žena ktorá sa o seba extrémne stará

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
21. dec 2024

Tiež som v detstve mala vlasy pod zadok,neviemmci si to rodič uvedomuje,ale je to ťarcha,vlasy sú ťažké, ja si dodnes pamätám ako mi stihli vrkoc a hlava ľahučka...samoz5moje deti dlhé vlády nemali,až na strednej

earlgrey
21. dec 2024

Stála by som za svojím slovom. Ja mám skoro 6 ročnú, samozrejme vyjednáva ale tiež má vždy 2 možnosti...z ktorých si môže vybrať...ak si jednu vyberie a nedodrží, nastupuje druhá možnosť...ja to neberiem ako trest alebo neviem čo.. ale proste deti sa musia naučiť...u nás to mám s dcérou ľahšie, lebo si uvedomuje, že svoje slovo dodržím...a taktiež máme pravidlá...vždy sa jej opýtam, že či vie, aké sú pravidlá, povie mi ich a aj vie, čo bude nasledovať, ak ich nedodrží...a nie, nebijem ju, nekričím, netrestám...
Tiež sme mali problem s vlasmi, ani umyť, ani učesať...no ale musí...s plačom alebo bez, ale toľko vydrží, čo jej vlasy umyjem a zapletiem...teraz už sama, každe ráno prosí, aby som jej vlasy zaplietla, lebo jej zavadzajú pri každodennej činnosti a to máme husté, kučeravé vlasy až pod zadok...

zuzitko74
21. dec 2024

Samozrejme, že to treba dodržať, veď aj vlasy po ramená sú pekný účes pre dievčatko. Možno bude aj rada, naozaj je to pre dieťa praktickejšie.

patus_2
21. dec 2024

@lola568 ak chce dlhé vlasy, nech sa o ne stará sama. Kúp tengel teezer, sprej na rozčesávanie a nechaj to na ňu. Už je dosť veľká, aby si zvládla rozcesať vlasy.

viestta
21. dec 2024

Napisem ti pohlad z jej strany. Tiez som ako dieta mala dlhe vlasy, tiez som sa nechcela cesat, tak sa mi vyhrazali, ze ma ostrihaju. Dlhy, velmi dlhy cas sa mi snivalo, ze v noci niekto prisiel k posteli a odstrihol mi vrkoc, budila som sa s placom. (vlasy mi neostrihali, zacala som sa sama cesat, aspon ako tak)
Myslim si, ze je dost velka aby sa s nou dala hodit rozumna rec.

kittykat22
21. dec 2024

nie po ramena - neblazni. Ako by bolo tebe keby ti niekto nasilu ostrihal dlhe vlasy ktore sa ti pacia. Ostrihaj po lopatky - aby boli stale pekne dlhe ale aby to zase nebol prestrel. Kup tangle teezer ako ti radia - s tym sa dobre cese lebo nekvaka a čelenky. nech si ju len nasadi a mas pokoj. Vlasy po pas su skutocne velmi dlhe a narocne na upravu a starostlivost aj pre dospelu zenu.

ukgirls
21. dec 2024

kupit kvalitny hreben a prostriedok na rozcesavanie a naucit ju ako sa o ne starat ... osobne by som nestrihala nasilu a neurobila jej traumu ak nechce ... vydieranie deti nieje efektivne... ale ucit ich,ze s to da aj bez slz a hlavne uz ma aj vek na to,aby sa vedela o ne sama postarat moze viac pomoct ... alebo jej kupte babiku na kt sa bude ucit zapletat sama ... ajmoja si teraz priala pod stromcek-nestoji vela

luxus10
21. dec 2024

povedala by som jej, ze ked si nebude vlasy cesat, zauzlia sa jej, a budete ich musiet ostrihat, ale dlzku vlasov by som jej nechal taku aku chce...je to jej identita...ak nechce zapletane vrkoce, respektovala by som to- niekto nemusi chciet vyzerat ako marfuša....
mozno jej niekto pochvalil vlasy, tak sa jej to paci...a suhlasim s nazorom pisanym vyssie, ze ju treba naucit starat sa o vlasy....v ramci moznosti a schopnosti dietata---

pandorra
21. dec 2024

Ak jej das ostrihat, spravis jej len traumu. Nechapem preco nemoze mat rozpustene, ked sa jej to paci. 7 rocna by sa uz mala vediet starat o vlasy, to ju skor nauc.

zuzubb007
21. dec 2024

To vy ste dobre krutí rodičia, akože ak jej záleží na vlasoch spravíte jej takú traumu ostrihania, že ešte iné problémy začnú ako vlasy do gumičky

sissy27
21. dec 2024

@lola568 rozmyslam, co je zle na rozpustenych vlasoch 😳 kup jej celenku, nech jej to nepada do oci a hotovo. A mozno jej su vlasy jedno, ked ostrihas tak budu ostrihane a stale rozlietane a strapate ako dlhe 😂

kacena4
21. dec 2024

ahojko, moj nazor... dieta treba vychovavat. ak ste raz povedali ze ak sa nebude cesat ostrihate ju spravte to. ziadna trauma ani nic podobne nebude. su to len dnesne keci ako nevychovavat deti spravne (mozno sa to viacerym rodicom nebude pacit, ale je to moj nazor). tiez sa dcera nechcela cesat. dohodli sme sa ze spravime "akciu" 2 v 1. darovali sme vlasy na onkologickych pacientov a dcera sa dala ostrihat s hrdostou a bez traumy, odvtedy chce mat len kratsie vlasy lebo je spokojna ze sa jej to nemochlia a moze ich nosit rozpustene ako chce ona. a kazdemu rozpravala, ze jej nevadi ze si skratila vlasy nakolko urobila dobry skutok a pomohla chorym ludom...

svetlonos
21. dec 2024

Mam 40, od decka sme mali vlasy na toho slávneho hrúbka, Boh uchovať dlhe! To až od strednej som rázne odmietla.
Hrozne to bolo a basrana som na mamu za to do dnes! Hlavne ze ona mala lakovaný po lopatky a trvalé, farbené atd! Len my sme museli xhodit ako chalani!
Keby ich mam pod zadok a ona mi ich ostrihať po plecia ako ty sa vyhrazas, ver ze by to malo tiež následky! Až do dospelosti.
Takže takéto tresty dat - si zavaris. V prvom rade ste si mali byť vedomí, co dlhe vlasy odnášajú a nenechať uz od začiatku takú dĺžku! Vy ste pochybil a dieta ma platiť za vašu hlúposť?
Kúpte ako ti rádia dobre prípravky a hrebeň, naučte ju starat sa a skúste skor kompromisy a rozumne vysvetlenie. Dva dni nech beha ako lesná vila v rozpustených vlasoch, dva dni v rôznych copoch. Ak mala zapletený, tak znova v rozpusteným, ale tak, ze jejvich od tváre spleti a zvysol nechclieta.
A to bude za princeznú 🙂 A na becer zapletený alebo urob cop a po celej dĺžke s odstupom 10 cm daj gumičky.
Ved pozrite na nete rôzne účesy, výber najskôr ty! A z tých moznosti ju nechaj vybrať. Pekne ale hlavne pomerne rýchle pre teba na úpravu.
A tak budete obe spokojne.

abbey1
21. dec 2024

@lola568 Osobne by som toto takto násilím dcére neurobila. Je to zásah do jej tela. Vziať nožnice a šmyk, to určite nie.
Nikdy som neriešila, aké dlhé vlasy chcú moje dcéry a ako ich chcú nosiť upravené.
Keď už vám to tak extrémne vadí, stavila by som sa s ňou v kaderníctve a dohodla termín a vhodný účes
Ale doma vziať nožnice a v amoku šmykbúť, to mi príde za hranicou slušného vzťahu rodič dieťa.

komplikovana
21. dec 2024

zeny su na vlasy strasne haklive. Staci preluskat konika, kolke z nich je traumatizovanych, kvoli tomu, ze ich v detstve smikli na hribika napriklad. Dnes existuju hrebene a pripravky co vlasy pri cesani nedrhnu. Co vam na tom najviac vadi?

colsami
21. dec 2024

Inak vy niektore necitate? Co radite ze "nauc ju cesat vlasky" a "dohodni sa s nou". Ved to presne hovori v prvych vetach ze dcera odmieta, nechce a protestuje, a to je ten kamen urazu co NEFUNGUJE, a preto zvazuje autorka ze zbytocne dlhe vlasy idu prec.

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
21. dec 2024

Moja dcéra bola a je rovnaká.. ma kučeravé a rozlietane vlasy, vždy ich nosila rozpustené.. neviem prečo to vlastne ľuďom tak vadí.. mne sa napríklad vždy páčilo aj to, že jej vlasy sú také neposlušné - vyzerá ako taká umelkyňa.. teraz ich už nosí kratšie lebo to tak chce, ale keď bola mladšia mala ich tiež po zadok.. ja som taky divný rodič, ale čo sa týka vlasov, kože, tela a neviem čoho ešte - rešpektujem deti.. jediné co vyžadujem je, že musíme dodržovať to, čo vyžaduje školský poriadok, nech teda nejdeme proti spoločnosti..

michaela329
21. dec 2024

Ostrihať - ono nakoniec možno aj zmiznú problémy s cesanim, keď tie vlasy nebudú mať sto kíl. A to píšem ako niekto, kto si ich od puberty necháva rásť k zadku alebo aspoň do pol chrbta. Ale ako ako decko som mala radšej mikado.

lucia13022023
21. dec 2024

Ostrihať. Neter na husté, tvrdé vlasy, ma 6r, a rozcesat to je aj na hodinu. Každé ráno cirkusovala, tak ju ostrihali. Tiež plakala, že chce dlhé rozpustené vlasy, no keď išla ku kadernícke a ostrihala ju po plecia, sama povedala, že konečne. Aj jej vlasy preriedila, bola spokojnesia. Teraz sama povie, keď už ich ma pri dlhé, že sa chce dať ostrihať...

betulinka1
21. dec 2024

@lola568 celenka by nepomohla aby jej to neslo do tvare? Podla mna, ked bude mat po plecia aj tak jej to pojde do tvare. Ja mam po plecia a doma si aj tak spravim cop alebo si dam celenku, lebo to mam kade tade. Podla mna tym nic nevyriešiš. Ale mozno by som raz autom zastavila pri kaderníctve a povedala ideme sa strihať, lebo nechces si dat vlasy upravit.

magdalenal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barka1
21. dec 2024

Teda ženy, fakt nechápem niektore...7 ročna sa nechce česat, ale treba jej ustupovat? To snad nie...
Chceš dlhe vlasy, tak sa o ne budeš starat. Ak nie, pojdu dole. A koniec diskusie.

slavomira236
21. dec 2024

@lola568 moja 7rocna ma vlasy do polky zadku a ta zas len cop obycajny chce. Parkrat celenka. Raz za tyzden dovolu mi nieco jej zapliest pekne aj to s hundranim a revom. Ked poviem ze ostrihame ked nechce ucesy ziadne tak nie..lek zastrihavame konce raz za 3mesiace