Mamičky potrebovala by som poradit, rozmyslam ci dat alebo nedat maleho od 2 rokov do skolky, ale len na 4 hodiny. Je velmi sikovny a ma rad deti...., chcela by som vediet, kedy je dieta pripravene nastupit do skolky?mam obrovsku dilemu, rada si precitam Vaše nazory
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/dcerka-ma-v-maji-2-roky-a-psychologicka-ju-odporucila-do-skolky/ akurat v tejto teme sa o tom bavia
@3lussik710 pockaj do 2,5 aspon 🙂
@3lussik710 nasa mala zacala ked jej chybali do 2 rokov este 2 mesiace a chodila na cely den. Pacilo sa jej, aj ked prve 2 tyzdne rana boli tazsie. Kamoska dala tak isto a uplne bez problemov od prveho dna. takze zalezi na dietati. nasa je teraz uz rok doma (to sme platili vtedy sukromnu), ma 3,5 roka a stale sa pyta do skolky... Len ked som doma s mladsou tak sme nechceli ani kvoli chorobam, ani kvoli peniazom dat do sukromnej a do statnej ju nevezmu...
@3lussik710 ak mas skolku kde ti ho zoberu .... a ze je tam menej deti ... neviem ... osobne by som nedala pokial by som nemusela...
inde pises ze dietatko sa nechce vzdat dojcenia ... zvaz aj naviazanie ono je ine ak je dieta medzi detmi a maminka nedaleko a ine v skolke kde uz sa musi prisposobovat rezimu atd..
mozno skor potom detske jasle alebo minikolektiv ... lebo predsa len ak je v triede 20 deti v skolke tak na indi vindi pristup mozes zabudnut... otazne je aj ako sa presadi take male dieta medzi o rok dva starsimi detmi kt. su v inej vyskovej a vahovej kategorii
nas isiel, ked mal 2r.2m. prvy mesiac si zvykal, tak sme nedavali na spanie. ale ucitelky sa mu pekne venovali, aj deticky ho prijali medzi seba. ten rozdiel bolo trosku citit, ale rychlo si zvykol. chodi tam velmi rad a dalo mu to vela. oproti jeho rovesnikom vie basnicky, pesnicky, maju rozny program, pekne papa, zahra sa aj sam, proste velka pomoc. ale je jasne, ze kazde dieta je ine, treba vyskusat
@3lussik710 moja Emmka nastúpila ked mala 2r.2mes., velmi sa tešila od prvého dňa, nikdy mi v škôlke neplakala, bola velmi samostatná, vedela básničky, pesničky, sama sa vedela najesť, obliecť, jej škôlka len prospela, ked bola chorá, plakala že chce ísť do škôlky 😀 nikdy som nelutovala,že som ju dala tak skoro 😀 a od septebra nás čaká už škola, bože ako to letí 🙂
@3lussik710 podľa mňa je to veľmi individuálne. Moja malá sa doma začala nudiť od 18 mesiacov ... celý deň dokázala prevrieskať. Nevedela som, čo s ňou. Potrebovala kolektív. Keď mala 19 mesicov, našťastie som našla Montessori jasle a od druhého dňa mi ani nechcela chodiť na socializáciu (4 hodiny), ale rovno tam chcela ostať celý deň ... Všetci sme spokojní. Mám problém ju dostať poobede domov. Za toho pol roka sa toho toľko naučila, nemôžem si vynachváliť. 😵
Ahoj no nas maly ma 21 mes. a začali sme s minikolektivom, bol len par krat ale zatial to nevyzerá ruzovo. Ked pre neho prídem zatial zakaždým plakal (ale vravim bol len par krat) a vravel mama mama. Chvíľku sa mu páčilo a potom ked som mu začala chýbať tak plakal az kým som neprišla pre neho. Takze my zatial nemáme dobru skúsenosť. Neviem ani ci ho mam este tam vobec dávať alebo to mam nechať tak a nechať si ho doma. Co myslite?
@3lussik710 ak je zariadenie, kam ho das, kvalitne, preco to neskusis, je mnozstvo dvojrocnych deti, aj rok a polrocnych, ktore su tam uplne spokojne, ale su aj take, ktore nie, to musis posudit individualne svoje dieta, vyskusat to...ale nemusis sa toho bat, hlavne, ked ho tam davas len na tu chvilu a zvysok casu s nim budes travit Ty, pride mi to uplne v pohode, pokial sa jemnu bude pacit
@3lussik710 a preco nie vyskusaj a uvidis nemyslim si ze by mu to uskodilo - a ak aj sam sa pyta medzi deti