Mám 2,5 ročného syna a nechce sa mu rozviazať jazyk

andrejko31
10. jan 2018

Mam 2,5 rocneho syna a akosi sa mu nechce rozviazat jazyk,stale len klasicke slova-mama,tata,baba,auto.Ostatne deti v jeho veku a okoli uz splietaju cele vety.Neviem ci mam zajst k lekarovy sa poradit,ale vsetci mi hovoria,ze to casom pride.Mate nejaky nazor alebo radu?

sasunka
10. jan 2018

Ako logopedicka urcite odporucam navstevu logopeda, da Vam rady ako rec rozvijat. Jednoslovne vety o ktorych pisete hovoria deti medzi 12 a 18 mesiacom. Ide teda uz o vyrazne oneskorovanie ktore samozrejme syncek moze dobehnut no to co dietatu date do 6 rokov je najviac. Preto netreba cakat ale podporit jeho vyvin reci.

siska53
10. jan 2018

Tak moj muz zacal hovorit ako 3r. Deti zas po 2,5r. Pri mladsej,ktora hovorila este aj po 2,5r.len slabiky,tak logoepdicka,kam sme chodili so synom,odporucila hovorit s nou skor len v holych vetach. Hovorit sa naucili,ale obaja chodili a dcera i chodi a muz tiez chodil,k logopedovi.

oli18
10. jan 2018

Dcéra psychologičky začala rozprávať po druhom roku života, má tri a nerozpráva vôbec zreteľné. Jej mama z toho nerobila tragédiu, ani to nijak neurýchľovala. Jej bratranec začal rozprávať od 1,5 roka, pretože ho mama intenzívne učila slová po slabikách. Nemá ešte 2 roky a už spojí do vety aj 7 jednoduchých slov. Je to individuálne, nikde s nim by som rozhodne nešla. Určite sa čoskoro rozhovorí.

eliska13
10. jan 2018

@sasunka mne povedala logo, že má čas a bola som tam v Tom istom veku.O 2 m začal hovoriť celé vety.Vraj pohybové a recove centrum spolu úzko súvisia a, keď videla moje pokojne flegmosske dieťa povedala, že neskôr začal chodiť, tak neskôr bude rozpravat

tabakmirka
10. jan 2018

Každé dieťa je iné, návštevou logopedičky môžeš len získať, aspoň budeš s istotou vedieť, čo a ako. Ale myslím, že nemusíš stresovať, zachvíľu sa ti rozrozpráva ani nebudeš vedieť ako 🙂

evak12
10. jan 2018

nikam nechodte,ja mam synovceka,ktory mal v auguste 3roky,taktiez vobec nechcel rozpravat,asi v oktobri,novembri zacal ...a teraz sa mu puska nezatvori

nellie7
10. jan 2018

moja dcérka zacalac rozpravat na 3 Rocky a nič jej nechýba a melie jedna radosť 🙂 akurát nejaké slovíčka nevie povedať úplne pekne a R ale to budeme riešiť neskôr ak sa to nedoučí náhodou...

doloresmk
10. jan 2018

moj syncek uz sice zacal, ma 2 r. aj nieco, ale urcite je to individualne, neterka zacala az po dovrseni 3. rokov a Einstein vraj tiez 😉🙂

1ivanka1
10. jan 2018

@oli18 mozes jej s plnou istotou povedat ze sa rozhovori?vies kolko je roznych poruch reci?

fidorka7
10. jan 2018

ako keby si mi písala o mojom synovi. A dnes keď má 24 rokov spomínamee aké to bolo úžasné, keď bol "nemý". Začal v troch a doteraz sa mu huba nezastavila... mám z neho niekedy hlavu ako hasičská cisterna...

lus2909
11. jan 2018

Moj ma 2,5 a tiez nevie skladat vety povie ahoj mama napr.a tiez len auto, daj, deti atd a do troch rokov ma este cas sa rozrozpravat taze ziadnu logo by som neriesila kazde dieta je ine myslim ze problem je v nas mamickach lebo chceme od tych deti hnef vsetko naraz a to je nemozne treba im dat na vsetko cas ak zacnu a huba sa im nezavrie este len vtedy nam z toho zle bude ;)

lady_angel8
30. jan 2018

Ja mám 2rocnu dcérku a prestala mi rozpravat úplne všetko je pre ňu mmm dokonca ani neukazuje. Sme objednané k logopedicke tak som zvedavá čo to bude lebo mala veľmi ťažko spolupracuje.