Ja sa chcem opytat mam doma 6 dnove babatko a nekakal uz 2 dni...kojim ho niekedy aj kazdu hodinu ako si vypyta....po kazdom kojeni davam odgrgnut ...ale nakolko dost v nemocnici schudol...tak ho trochu prikrmujem Nutrilonom...Prdka jedna radost aj pocas kojenia...brusko nafuknute nema...zvyknem ho po papani pomasirovat
Viete mi nieco poradit aby mal maly poriadnu stolicu...?
@31majka12 skus si pozriet http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
kojene babatko nemusi mat stolicu kazdy den. moj maly mal tak raz za 3-4dni, ale mam znamu, ktorej syn nekakal 10dni. to mu vtedy odporucila dat jednu davku UM, nech mu uplne neprestanu pracovat crievka. proste tvoj maly stravi vsetko tvoje mliecko. pokial ho neboli brusko, tak to neries, bud rada,ze minies menej plienok 😉 dcera mi pre zmenu kakala aj 5-6x denne, tak to bol zasa iny extrem
@ladywitch26 Ahoj a co je to UM?
@31majka12 umele mlieko
@31majka12 tu na koniku sa pouzivaju skratky UM ako umele mlieko a MM ako materske mlieko 😉
@31majka12 keď ti malý v nemocnici schudol je to normálne. Teraz jednoducho spotrebuje všetko tvoje mliečko, 2 dni nie je žiaden problém, moja malá nekakala aj týždeň.ak ti pekne priberá nemusíš ani dokrmovať, nech sa ti nezníži produkcia tvojho mliečka. neboj sa on ti rýchlo priberie naspäť 🙂
Dakujem pekne za Vase odpovede...som teraz spokojna...pekny vecer prajem
@31majka12 ahoj dieta po porode schudne kludne 10% svojej porodnej vahy. vobec nemusis zbytocne dokrmovat UM, to moze kakanie zhorsit. moja mala bola plne kojena a kym sme nezacali s prikrmami v pol roku kakala raz za 10dni! lebo MM je plne stravitelne. neries to bud rada ze nemas problemy s prebalovanim 😉
@31majka12 moj maly ked prestal kakat do kazdej plienky prestal kakat uplne...kakal tak raz za 10 dni ked som to nedokazala vydrzat a pouzivala som rurku...boli sme aj na sone, vsetko ok...je to tak ze materske mliecko sa vstrebe a babatko nema co vylucit... Nam sa to upravilo az ked sme zacali prikrmovat... Nemusis sa bat urcite je vsetko v poriadku 🙂 a pripajam sa k prispevkom vyssie - nemusis prikrmovat, pri kojeni plati ponuka/dopyt 🙂 cim viac budes prikladat tym viac sa mliecko bude tvorit 🙂 gratulujem k babatku ;)
@31majka12 Urcite nerurkuj dojcene dieta, pokial nema problem prdkat a ani ho nic netrapi, crievka, ktore si zvyknu na rurku leniveju a vyprazdnuju sa o to horsie. Dojcene dieta nemusi kakat ani 3 tyzdne! A urcite nedokrmuj UM pokial je dietatko spojokne, len treba dojcit na poziadanie.
@31majka12 ano trosicku do olejceka ale zatial to nerob ak ti mozem poradit, mas este malinke babatko a myslim ze sa mu cele telicko iba cisti... Ak si z toho velmi nervozna skus sa radsej v pondelok poradit s pediatrickou... Moj alan kakal prvych myslim 6 tyzdnov do kazdej plienky a potom zrazu nic, a kym som sa odhodlala tu rurku prvy krat pouzit presiel este dalsi cas... Rozumiem ako ti asi je lebo ja som bola dost nervozna a bala som sa ale naozaj skus vydrzat a v pondelok si radsej zavolaj ;) bude to v poriadku uvidis ;)
@ladywitch26
@31majka12 a napr. aj mm ako môj manžel 😀
ak dojcis vzdy,ked si vypyta,nemusis prikrmovat. dojcene dieta nemusi kakat kazdy den.ak je spokojny,vsetko je ok. materske mlieko je perfektne stravitelne.