Ahojte. V novembri sa mi narodila dcéra cisárskym rezom , donosená s váhou 3150 g a 50 cm. Už pri narodení mala takú šišatejšiu hlavičku a keďže neprešla pôrodnými cestami, nemohlo to byť z toho. V podstate ju má takú pretiahnutú dohora, ako v tom filme Šisuláci. Aj syn pri narodení mal podobný tvar , ten však išiel prirodzenou cestou a preto som si myslela že to je z toho. Dodnes má taký tvar, je však veľmi bystrý a čistý jednotkár.
K tomu všetkému sa viacerí pozastavili pri tom že má takú drobnú hlavičku. Pýtala som sa na to doktorky a tá mi povedala že je síce na spodnej prípustnej hranici ale je stále v norme. Fontanelka je pekne otvorená, dcéra je živá , už džavoce a drží si hlavičku, otáča sa za nami. Ultrazvuk mozgu v pôrodnici v poriadku. Hlavička rastie primeraným tempom
Ja som však teraz v takom stave že stále porovnávam deti - teda ich hlavy, veľkosť a tvar. Minule som sa pristihla v obchode že som s úžasom pozerala na dokonalú lebku polročného chlapčeka.
syna mám s prvým manželom a dcéru s druhým manželom. Ešte mám jednu dcéru a tá je tiež z prvého manželstva, tá ma však peknú hlavu, okrúhlu.
Preto dve deti , každé má iného otca a hlava je u nich identická. U nás v rodine sa taký typ lebky nevyskytuje.
Ale ten tvar ma až tak nedesí, nie je to vyslovene neestetické, horšie podľa mňa pôsobia zležané hlavičky. Skôr tá veľkosť.
Preto som sa pýtala, či je tu niekto kto už má väčšie babätko a tiež sa pohyboval na spodnej prípustnej norme čo sa týka veľkosti hlavičky a či sa mu bábätko vyvíjalo v norme.
maminuska a kolko ma tvoj syncek mesiacov a aky ma obvod hlavicky?
veronikap, syn už má 9 rokov a on sa pohyboval vždy v priemere. Ten je OK, problém mám s dcérou. dcéra mala v 6týždňoch 36cm.
maminuska aj moja mala mala sisatu hlavicku, bola totiz KP a moje rebra jej ju trochu "zlisovali", uz sa to upravilo a je to ok (akurat na jednej strane ju ma trosku zlezanu)
hlavne nic neporovnavaj, iba ta to bude stresovat.. 😉
maminuska a od porodu sa jej hlavka zväčšila??ak hej že jej raste tak sa neznepokuj.horšie by bolo keby sa jej fontanela a tiele lepečne švi skoro zrastli a hlavka by jej nemohla rast.v tedy sa nemusi normalne vyvyjat.ak ma lepku vplnu bude rast.
maminuška ak ti dokt.povedala že je to ok tak by somsa neplašila a ešte ked aj mal tvoj prvy syn podobnu hlavku a tie je ok. asi mate niekto v rodine taky typ hlavičky a´ma to v gene.´tiež som porovnavala hlavičky´s mojim malym on ju ma dost gulatu ked bol s rovnak starym chlapčekom tak mal o dost kratčšiu tvarovu čast.ale tak každe dietatko je ine.