Moj malinky ma 6 tyzdnov a ma opacne otoceny den a noc. Cez den spi, budi sa kazde tri hodiny na papanie (nekojim) a poobede prespi 5 hodin v kuse. V noci sa mu preto spat nechce. Da sa mu to nejako otocit alebo tym musime prejst a upravi sa to same?
my sme boli otočený prvé 2 mesiace a potom sa z neho stalo ukážkové bábo,mne sa ho nepodarilo nijako prestaviť-on totižto o 20:00 musel už spinkať/sám sa ukladal ale v noci sa budil každú 1 až 2 hodiny
-niekto mi vtedy radil aby sme zmenili hodinu kúpania,možno ho tak osvieži že sa mu nebude chcieť poobede spať
adulik, presne ako Ti radia holky, 6 - týždňové bábo je ešte maličké a potreuje veľa spať, keby si mu príliš obmedzila denný spánok, bol by ešte nervóznejší a nočný spánok by si ešte viac pokazil. Skús ho cez deň po napapaní trošku pozabávať, on už bude pomaličky vnímavý a bude ho čoraz viac zaujímať okolie, sám sa od toľkého denného spánku odnaučí. A rob to pomaly, plynule, trebárs každý deň skráť spanie o 10 minút. Podvečer a v noci nech má čo najmenej vzruchov, hlavne pokoj a pohodu, málo návštev, cudzích ľudí, v noci v napapať v prítmí a skôr než začne veľmi plakať, skús mu dať papať o pár minút skôr než je zvyknutý, aby papal taký ospalý, prebaľuj ho čo najmenej pokiaľ nekaká do každej plienky, daj dobrú plienku čo vydrží dlhšie ...
tak-tak,Annag má pravdu- my sme sa v noci neprebaľovali,lebo ho to vždy prebralo/iba ak sa pokakal/,používali sme pampersky a zadoček mal ok,žiadne zaparenia
-veľa trpezlivosti 😉
a nedá sa ho poobede budiť, teda venovať sa mu, aby nezaspal a dať ho spať až tak o 19tej? alebo to proste niekoľko dní posúvať. Neviem, teraz zaspáva napr. o 14tej, tak ho otravuješ až do 15tej a dáš ho spať až potom, na ďalší deň to predĺžiš zas do 16tej...