Ľúbite svoje deti rovnako?

luciferkax
20. aug 2011

Dá sa milovať svoje deti tak, aby nebolo ani jedno ukrátené? mám ich síce len dve, ale stále neviem lásku rozdeliť rovnomerne ☹

bridget
20. aug 2011

Ja som si doteraz myslela, ze laska sa poctom deti nasobi a nie deli 🙂 Alebo sa mylim?

cmulinko
20. aug 2011

ja svoje deti len milujem- nemilujem rovnako...nakolko nemam rovnake deti,nemaju rovnake vlastnosti ani potreby tak pre mna je dost nepochopitelne,ked niekto povie,ze deti miluje rovnako.da sa jedine milovat a nikdy som neskumala intenzitu mojho milovania...jednoducho milujem ich a neriesim to,ze jedneho milujem viac a druheho menej....kto to dokaze je asi majster v ovladani svojich pocitov 🙂 to,ze ty nevies lasku rozdelit rovnako je len nasledok niecoho za co to dieta nemoze....ked druhe dieta milujes menej,tak prosim ta napis mi rozdiel medzi milujem a milujem menej 🙂

brisilda
20. aug 2011

a toto je uz co za otazku? Svoje deti mam najradsej na svete a nikoho nikdy nebudem mat tak rada ako moje krasne zlaticka !!! dala by som za ne zivot 😉 a aj napriek tomu, ze je medzi nimi 7 r. rozdiel ich lubim oboch rovnako a tak ako pise cmulinko ja som sa tiez nezamyslal este nad tym ci lubim jedno dieta viac a druhe menej proste mam ich rada a aj ked budu neviem ako zly ich budem milovat ....

snopkulka
20. aug 2011

Ahoj, ja síce nepíšem z vlastnej skúsenosti, pretože dieťa mám iba jedno zatiaľ, ale.... ľúbiť deti môžeš rovnako intenzívne, ale každé inak 😉 to však neznamená, že jedno viac, druhé menej. Možno teraz vnímaš, že je niektoré ukrátené, zrejme ten starší synček, lebo veľa času tráviš s mladším, ktorý je ešte bábätko a potrebuje ťa o kúsok viac 😉 Nemyslím si však, že by si staršieho ukracovala, pokiaľ cíti, že ho ľúbiš a snažíš sa mu venovať tak často ako je to možné 😉 Ak ťa takáto otázka trápi, je jasné, že ich ľúbiš obe a veľmi, inak by si to neriešila 😉

mirkita
20. aug 2011

ahoj...no a velmi ti to vadi? mas naozaj pocit ze druhe je ukratene..resp. aj to dietatko realne pocituje? mozno je to len tvoj pocit a davas im vsetko co potrebuju, len kazde z nich potrebuje nieco ine a v inom mnozstve....
a ked ta toto trapi tak urcite si dobra mamicka lebo ti zalezi na tom aby obe deticky citili lasku 🙂

lucula73
20. aug 2011

tiež celkom nerozumiem otázke,mohla si ju trošku špecifikovať....ja mám dve detičky a milujem ich obidve,rovnako-nerovnako 🙂 ,či sú dobrí alebo neposlušní 😀

simi251
20. aug 2011

No vidim ze sa tu do teba pustili ako keby si bola nejaka zruda co nemiluje svoje deti. Asi je to preto ze si otazku polozila tak ako si ju polozila. Ja verim ze aj ty lubis svoje deti rovnako resp. jednoducho lubis obidve. asi by sa to dalo povedat skor tak, ze si niekedy k jednemu z nich menej spravodliva a k druhemu viac a inokedy zas naopak. Vo vychove je podla mna vela situacii takych, kde ma mamicka potom vycitky svedomia, ze to mohla vyriesit inak. Ale tieto pocity su podla mna normalne. Nie sme ani studovani detski psychologovia ani naprogramovane stroje, ktore nemozu zlyhat. Ja mam sice zatial jen jedno dieta ale druhe sa coskoro narodi. Takze neviem z vlastnych skusenosti povedat ake to je. Ale verim ze pokial su deticky chcene a z lasky, neda sa lubit jedno menej a druhe viac. Mozno jedno viac zlosti ako druhe, alebo sa horsie uci ako druhe, co u rodicov vyvolava rozdielne pocity ale neverim ze jedno je menej milovane ako to druhe.

ani3012
20. aug 2011

ja vždy Paťkovi poviem: Ľúbim ťa najviac na svete ! Teba a Evičku ! ( a naopak 🙂 )
a či ich milujem rovnako? Tá láska,čo cítim teraz k Paťkovi, bude o 10 rokov iná.....nebude jej viac ani menej....len iná...
ak to teda porovnám,či ľúbim svoje deti rovnako: tak áno, ľúbim ich rovnako ale každé inak -nie menej,nie viac
raz som tak premýšľala( bolo to po jednom článku), že keby som sa musela vzdať alebo Patrika alebo Evičky, tak som nevedela rozhodnúť.....nevzdala by som sa totiž ani jedného....
ja som sa len po pôrode bála,že budem Patrika ľúbiť menej ako mladšie dieťatko...a ako to tu niekto písal: láska sa nedelila,ale znásobila 😵 😵 😵

tiež si myslím,že u teba to nie je o láske ale o pozornosti...tiež mám s tým niekedy problém- rozdeliť pozornosť medzi oboch rovnako....neboj,časom,keď budú väčšie ,tak bude fajn 😉

ivka225
20. aug 2011

Mám zatiaľ iba jednu dcérku, takže asi by som mala byť ticho, ale predsa len, nemýlime si dve rôzne veci - ľúbiť a byť spokojný? Ak budem mať druhé dieťa, myslím, že ich budem ľúbiť rovnako, ale určite budem raz spokojnejšia s jedným, inokedy s druhým. Ale to je snáď v poriadku.

bianca
20. aug 2011

ja mam zatial iba jedno dieta no moja mama mna a brata podla mna nikdy nemilovala a nemiluje rovnako.V detstve ma to dost zranovalo preto sa budem snazit spravit vsetko preto aby to u nas bolo inak.

sisaha
20. aug 2011

ano, da sa milovat obe rovnako, ale vzhladom na rozdielny vek deti kazde v inom veku inak. Je rozdiel sa mojkat a maznat s rocnym dietatom, ale uz 17 rocnym sa to neda, lebo to 17 rocne sa radsej necha mojkat a maznat svojim novym partnerom. Kazdy vek dietata prinasa nieco nove, krasne, ale aj narocne na zvladnutie ich emocii. Nenadarmo sa aj hovori, ze male dieta male problemy, velke dieta vacsie problemy. A tak ako pocitujes, ze s jednym sa rozculovat vobec nemusis, tak s druhym ti tečú nervy...To ale neznamena, ze ich milujes menej. Stava sa niekedy, ze aj v dospelosti niektorí rodicia uprednostnuju niektore svoje deti pred druhymi...Tazko povedat, ci to mozno nezazije aj niektora prispievatelka, ktora ta rovno odsudila... Ale treba deti brat take ake su a vychutnavat si kazdy ich vek.

daniela1974
20. aug 2011

ja som vzdy mala radcej druhu dceru, i ked som si to tazko priznavala a teraz som zmatena, lebo uz mam dcery tri a z tej prostrednej sa stal drzi spratek 😵 😵 😵 a z tej starsej tazky pubertak a uz mi ostava len ta malinka Emmka.
Ale mne sa to dost meni, niekedy nedam dopustit na prvu niekedy na druhu a ta tretia je malinka este, aby mal niekto proti nej vyhrady.
To, ze svoje deti milujem najviac na svete a dala by som za ne zivot, to povie aj fetacka.
To mi pride ako fraza.
Ja tiez milujem svoje deti a moja laska je nevyhradna ale niekedy by som ich zakrtila 😉 😉 😉 😉 .
A moja mamka mala radcej moju segru ked sme boli male a teraz ma radcej mna.
Pekne to napisala @sisaha.

klementina
20. aug 2011

nam povedal pan farar, ked sme boli na nauke pred krstom, ze prvorodene dieta je vzdy najviac lubene. rodicia od neho najviac ocakavaju, najviac sa mu venuju a to dieta ma silu zmenit vztahy v rodine-vraj ako jedine. ked som sa nad tym pocudovala, kedze som druhe z troch deti, tak mi povedal, ze to treba brat ako fakt, ktori sa neda zmenit a mam si to uvedomit prave teraz, ked vychovavam to svoje prvorodene.
takze neviem, mam zatial len jedno dieta, ale podla mna je v tom kus pravdy. myslim, ze vela rodicov lubi jedno zo svojich deti o malinky kusok viac ako druhe.
takze pohoda 😎 sme ludia.. 😎

anelehka
20. aug 2011

ja mam dve deti,je medzi nimi vetsi vekovy rozdiel,su uplne odlisni,ale milujem ich rovnako,neexistuje nic na svete,co by som pre nich neurobila,som tu pre nich pokial budem zit 😉 😉

lillika
20. aug 2011

Ja svoje deti milujem jedno viac,ako druhe,teda obe nekonecne. 🙂

minnie55
20. aug 2011

To čo je za otázka ?????????? Obe ich milujem najviac na svete, sú pre mňa všetkým 🙂

bobocka
20. aug 2011

ja si myslim,ze luciferka to myslela tak,ze ma dve deti a kazdemu sa venuje inak a ani jednemu sa nemoze venovat na 100% tak,aby zas o pozornost neukratila to druhe.ja presne toto riesim a bojim sa toho,teraz mam jedno dietatko a moja plna pozornost patri jemu a ked pride druhe babo,tak sa o tu moju pozornost bude musiet maly s novym cloviecikom delit.podla mna tak to bolo myslene.urcite ziadna matka nelubi jedno dieta menej ako to druhe.vsak to sa neda 🙂

diid
20. aug 2011

@klementina no ten farar mal aj nemal pravdu. Ja mam dvojicky prvorodene s rozdielom narodenia necelu minutu. Takze synovi co sa narodil o par sekund skor nemozem dat viac lasky ako dcere. Ja ich lubim rovnako, rovnako im dam zjest, hrame sa, rovnako sa manzname, ked vezmem jedneho na ruky tak aj druheho, je tazke obom sa venovat na plno, ale 100% ich lubim rovnako. Ked su deti starsie asi sa ta laska meni, napr. moja svokra uplne odpisala svoju dceru ked dospela, roky sa nerozpravali,nevideli, tiez si myslim, ze moja mama ma radsej moju starsiu sestru, stale si radia, volaju si, navstevuju sa, ked sestra nieco povie tak to berie mama za svate.

adka7755
20. aug 2011

Nikdy by som nedokázala ľúbiť jedno dieťa viac ako druhé.. Či sa pozriem na jedného, alebo na druhého, vždy ma zahreje rovnako pri srdiečku mamičkovská pýcha 🙂
Každý z nich je iný,...no predsa sú stále moji...

reklamka
20. aug 2011

moja svagrina viditelne lubi viac mladsieho syna ako svoju dceru. je to hrozne, lebo ona je dost citliva a silno to vnima. ☹

gubcikova
20. aug 2011

ja som bola 3 tie dieťa.mňa mala mamina najradšej,pretože ja som jej lásku opätovala.moja svokra miluje napr.svojho prvorodeného,čo dáva patrične najavo svojím staraním sa o neho.a zase od MM očakáva viac a to bude asi tým,že prvorodený má 25rokov býva u mami,nevie si uvariť ani párky,nevie ako zapnúť práčku a MM má 23rokov bývame sami a máme rodinku,môj muž opravuje všetko čo sa pokazí.

ladywitch26
20. aug 2011

dost blba otazka...ja svoje deti milujem rovnako velmi, aj ked nezainteresovanemu by sa mohlo zdat, ze viac lubim syna. on je totizto take tulidlo, kazdu chvilu sa chodi pritulit, popusinkovat atd. dcera sa nerada objima a pusu od nej dostanem len zriedkavo. proste je taka nezavisla povaha, co ale neznamena, ze ju mam menej rada, aj ked mi to tulenie u nej strasne chyba.
@reklamka, ty mozno vidis svagrinu v inom svetle, ale zober si dceru, ktora je starsia. ja na dceru tiez obcas kricim, lebo akurat ma obdobie vzdoru a skusa, kde su hranice mojej trpezlivosti. syn je este malinky na taketo veci, takze keby si stravila par hodin so mnou, tak tiez tvrdis, ze jeho milujem viac ako dceru, pricom je to blbost 😉

lubikan
20. aug 2011

ja mam 2,,ale tiez si vela krat vravim,alebo citim,ze mladsiu dceru mam radsej,ako syna..syn je strasne zivy..nestiham mu a proste ma stale v niecom rozculuje....a dcera je moje dievcatko,stale sa liskame...furt by som ju stiskala a ked sa pride syn poliskat,akosi mi je to zvlastne...nemam vela x potrebu ho objat..ja neviem,ci je to normalne aj inde,alebo to je tym,ze ma stale hneva... 😖 😕 😢

stanislavao
20. aug 2011

je to velmi tazka tema a doteraz som o tom ani nerozmyslala moc, ale dnes ako je tu tato otazka, ci tema, tak o tom intenzivne uvazujem. jeden nas syn ma 7 rokov a ma velmi zlu povahu. on bol prvy vnuk u nasich, aj u svokrovcov a vsetko mohol, nic nemusel a vsetko bolo jeho a preto asi je hrozne lakomy. ale ked mal cca 2-3 roky bol uzasny, krasny, mily, zlaty, mudry, poslusny, rozumny, proste super. ked mal 5 rokov, narodil sa nam mladsi, ktoreho akoby starsi nemal rad, lebo akobi si uvedomoval, ze mu "kradne" poroznost, moznost mat vsetky hracky pre seba. pritom sme ho neodstrkovali. a teraz mam tiez pocit, akoby som mladsiemu davala viac lasky, ako starsiemu, lebo ma hrozne hneva, sprava sa skaredo, odvrava. ale niekedy je normalny. ale jedna mamicka tu pisala o tom, ze koho by su vybrala, keby si mala vybrat jedno sbvoje dieta. tak to sa neda. obe su moje deti a mam ich rada rovnako, len starsiemu mozno neprejavujem tolko poroznosti, ako mladsiemu, lebo je neposlusny a je uz samostatnejsi.

traktor
20. aug 2011

podla mna otazka nie je blbost..kazda mame obavu, strach..aby deti necitili rozdiel..ano vsetky lubime svoje deti...ale fakt vsetky?su deti, ktore citia, ze nie su lubene, lebo ich rodicov zaujima hocico ine, len nie ony..s tych deti sa raz stanu tiez rodicia a mozno prave preto ziju v tej obave, aby ich deti raz nemali pocit, ze neboli lubene..netvrdim, ze toto prezila zakladatelka, ale mnohe baby co su tu si ako deti tymto presli, mnoho deti si tymto prave teraz v rodinach prechadza..u niektorych je to vidiet az prilis..tie deti doslova prahnu po laske.. 😖 ..a inak velmi sa mi paci odpoved od @sisaha

exupery
20. aug 2011

To co je za otazku-sice mam len jedno,ale ako tato otazka ma vazne zaraza....

mateson
20. aug 2011

pekne to napísala Sisaha. Lubim ich rovnako. Ale syn má 6 a dcéra 22 takže by to mohlo vyzerat , že malého mám radšej ale nie je to tak. S ním sa dá ešte mucinkovat. Ona už sa mucinkuje nikde inde ☹ ☹ ☹ . Ale teda rozmazlení su rovnako 😉 Ked mi odroste synáček tak snád už budem mat nejaké vnučiatko a to bude paráda. Na to sa fakt teším.

ttrrinitty
21. aug 2011

je jedno kolko majú,alebo budú mat naše deti rokov,teda aspon moje,vždy ich budem milovat rovnako,bez ohladu na ich vek,láska sa dá prejavovat roznymi sposobmi,tak ako malým detičkám,tak aj starším,či dospelým detom,ako sa vraví "láska má vela podob",síce mám zatial jednu princezničku,ale som si nadmieru istá,že dalšie moje dieta budem milovat takou istou bezhraničnou láskou ako to prvé 🙂

titkovamiriam
21. aug 2011

samozrejme že rovnako 😀 😀 😀 a stale viac a viac či už maju 20 alebo 5 😀 😀 😀

pingu1
21. aug 2011

rodicia robia rozdiely nevedome.... poznam aj takych, co vedome 😖
ja som mladsia a po dnesny den mama uprednostnuje starsiu... trpim tym cely zivot, ale co uz... preto je moja odozva taka, ze nemam taku potrebu sa s nou stretavat ako moja starsia sestra...