Ľúbi ma moje 20 mesačné dieťa?

lolita555
27. máj 2016

ahojte chcem sa spýtat na spravanie mojho dietata ma 20 mesiacov, doteraz nikdy nebol nejak extra naviazane dieta na mamu skor inklinuje k mojej mame s tou by bol neustale co mi je obcas luto, ale vzdy sa pritulil pobozkal ma utekal za mnou. teraz ani za svet nechce pri mne ani na ruky ist uteka predomnou ked ho chcem prebalit prezliect hoc co. uz som nestasna ci ma lubi vlastne dieta, je toto spravanie normalne. venujem sa mu najviac ako viem laskam ho stale a aj tak ....

jana_eyre
27. máj 2016

a to sa tak sprava iba ked ste spolu s mamou, alebo aj ked ste sami dvaja? pretoze napr. moj prvy syn vzdy ked prisiel z prace tato, tak ja som prestala existovat - jednoducho si uzival pritomnost tatinka, ktory s nim nebol cely den.. dcera ta bola viac "moja" ale obcas aj ona mala take spravanie.. podla mna to je normalne..

lolita555
autor
27. máj 2016

a este k tomu vzdy som sa pýtal na ruky stale, a teraz nie aj dnes sme boli s decakmi sa hrat kazde jedno si prislo za mamou len moj nie, odisla som nieco vziat domov a vobec ma nehladal.je mi to strasne luto ....

lolita555
autor
27. máj 2016

@jana_eyre no ked je s mamou mojou to nexistujem len ju vola ja ci pridem alebo odidem to si ani nevsimne od nej ani nechce ist ku mne

jana_eyre
27. máj 2016

@lolita555 tak to je podla mna normalne, ale ze ako sa sprava ked ste spolu len vy dvaja.. podla pisaneho mi pride, ze je to normalne deculo, len je troska odvaznejsi ako byvaju zvacsa deti v jeho veku, kazde dieta ma inu povahu.. ale urcite ta lubi a si pre neho najdolezitejsia na svete 🙂

sardinka335
27. máj 2016

@lolita555 nepíšeš ako často bol s tvojou mamou v kontakte, či ho vela strázila...proste dieta si vytvara väzbu na nejakeho človeka a to primarne byva matka. Ak tvoja mama ,,prebrala,, tvoje kompetencie - ze dieta vela varovala, venovala sa mu (čo samozrejme nehovorím, ze je na škodu) tak dieta moze prilnut viac k tej osobne, ktora sa o neho takto stara. Ale ja si myslím, ze je ešte velmi skoro robit nejake zavery, male deti sa velmi menia, raz je tak a raz onak...a nikde nespominaš otca dietata....

lolita555
autor
27. máj 2016

@sardinka335 my byvame s nasimi v jednom dvore ale mama moja ho nikdy nemala ani dve hodky sama, vidaju sa malo kedze chodi do prace cca tak hodku za den, otec dietata je ok s nim maly je rad ale aj tak vzdy uprednostny babku ked sme vonku

henikav
27. máj 2016

@lolita555 deticky nepreukazuju city tak ako by si to ocakavala, ale ako ich napadne alebo ako to citia, ak je dieta zvyknute, ze si stale s nim a venujes sa mu berie to ako samozrejmu vec. Potom si casto mamicky myslia ze dieta lubi len tatinka, staru mamu..... lebo ked pridu oni, tak sa tesi a skace im okolo krku. Aj moja dcerka je najviac so mnou ale najviac sa tesi tatkovi, lebo s nim je malicko. Tak si nas tata namyslal ze ona je len jeho milacik. Nechala som ich samych na vikend u svokrovcov a odisla k mojej mame, odisla som vecer a uz rano mi volali aby som sa urychlene vratila lebo mala za mnou place. Ak si ta dietatko nejako nevsima a nekontroluje, asi si je iste ze mama je stale nablizku. Keby si raz nechala maleho na manzela ci mamu a odisla, potom by pravdepodobne plakal za tebou 😉

lolita555
autor
27. máj 2016

@jana_eyre dakujem velmi pekne sak ked sme splou tak sme sa mojakli vzdy ale teraz uz nechce nejak

lolita555
autor
27. máj 2016

@henikav dakujem velmi pekne ano stale som s nim len ja s mojou mamou je cca tak hodinu denne, len obcas mi je to luto take spravanie ako keby som posledna na svete

sardinka335
27. máj 2016

@lolita555 tak ja neviem aky si ty mala vztah s babkou, ale ja napr. super a tiez som bola rada s nou....zase deti ked maju normálnych starých rodičov, tak su s nimi radi prečo nie? Ja si myslím, ze to je prechodné obdobie a moc to prežívaš. Ako nič v zlom, ja mam aj staršie deti a zase poznám ten pocit, ked sa človek citi ,,ukrivdený,, od vlastneho dietata len v ,,ružovom,, ako sa vravi...

ewisam
27. máj 2016

@lolita555 Ja by som to tak tragicky nebrala.... dieta sa vyvyja, a takisto jeho postoje k ostatnym 🙂 To ze sa s tebou nemazli cely den je normalne, aj to, ze sa od teba odputava, podstatne je, ze si tu prenho ked mu treba pofukat bolacku, objat ked je smutne.. Lebo pride aj obdobie, kedy sa zacne identifikovat s otcom, neskor s kamaratmi, ALE vzdy bude potrebovat mamu....

sardinka335
27. máj 2016

@ewisam tak tak....ešte pride vela situácii, kedy sa ako rodičia citime ukrivdeny....a take otazky ze ,,prečo mi nekupiš,, a ,,ty si hrozna ty nam nekupiš,, a ofukane xichty....Moja dcera mi dokonca povedala, ze ,,ona by to svojim detom neurobila,, (ze im nieoč zakaze, nekupi....ze ona kupi a tak...) no proste male deti male starosti....je to važne pravda. Cim väčšie deti tým väčšie naroky a predstavy o tom čo máme ako rodičia zabezpečiť pre ich blaho.

dominika6
27. máj 2016

@lolita555
dieťa uteká za tým,kto mu je vzácnejší...
u teba cíti základnú potrebu (jedlo,plienky,spánok) u druhých zas niečo nové,hry,dobrodružstvo,iné zážitky...
to neznamená že ťa neľúbi,práveže bud rada že nieje ako cecok,čo plače ked sa od teba odlepí...

miriam11
27. máj 2016

@lolita555 aspon nebude mamickin maznacik. Myslim to v dobrom, moj je na mne neustale nalepeny, sa bojim, ze mu to ostane 😀 😀 😀

mycuskaa
27. máj 2016

Moj drobec tiez je obcas takyto 😊 a pritom som s nim stale a do 16m bol kojeny cize som dovtedy ani vecer nebola prec ale s nim stale. A ked sme ho zacali davat svokre varovat aj na noc bala som sa ze bude plakat za mnou dokonca sme s muzom prvu noc spali u svokry v druhej izbe aon v pohode. Aj ked tam prespi obcas a prideme pre neho jemu je jedno ze som prisla 😃😃 ale zas pride cez denza mnou velakrat len tak ze chce byt pri mne alebo ma rano pusinkuje v posteli 😊 a ked je uraz alebo sa udrie tak len zamnou 😊 ale dceru mam za slobodna a byvala som s mamou a tiez je na nu naviazana lebo som aj zacala skoro do roboty chodit a bola s nou tak maju blizky vztah ale nevadi mi to lebo mi vie dcera povedat ze ma lubi a objimat ma dost casto 😊

papricka33
27. máj 2016

@lolita555 precitaj si nieco o vyvine deti a netrap sa. Tvoje dieťa si začína uvedomovať samé seba. Začína sa učiť aké je to nebyť fyzicky závislý na mame. Uvedom si, že v momente narodenia dieťaťa sa dieťa odpútava pomaly od matky. Tie najviac zlomové obdobia, čo sa týka socializácie sú práve predškolské 2-7 rokov a puberta. Láska dieťaťa k rodičovi je jedna vec, a fyzická závislosť, potreba, druhá...

lolita555
autor
27. máj 2016

@mycuskaa dakujem si uprimna hej mozno to je to ze mi to nevie povedat este ze ma ma rad, dnes zas nechel od babky plakal ako blazon, ja vobec neviem zvladat taketo situacie strasne ma to zarmuti

jabadaba
27. máj 2016

@lolita555 deti maju obdobia kedy maju jednu osobu oblubenejsiu nez inu, nehladaj v tom nic navyse. Je to prirodzene a meni sa to. Takze klud, smutok bokom. 😉

lolita555
autor
27. máj 2016

dakujem dievcence ste super ked takto poradite lebo clovek sa len trapi

papricka33
28. máj 2016

@lolita555 vieš čo, moja staršia dcérka bola dlho dojčena, venovala som sa jej hlavne ja. Babky videla sporadicky, byvaju ďaleko. Prvý krát bola v noci odo mňa preč, keď mala 2,5 roka. Ona nemala problém ostať u babky aj týždeň, dokonca prišla švagriná, vzala ju k nim... Úplne v pohode šla a keď sme pre ňu prišli ani sa jej nechcelo ísť domov. Tiež som z toho bola chvíľkami nešťastná. Do škôlky som pre ňu uháňala z práce, aby nešla chúďa posledná a ona ma namrzena vítala, že čo tak skoro. Dlho bola jedináčik, zila a dýchala som len pre ňu. Mala som podobné pocity ako ty. Ale otočilio sa to keď sa jej narodil brat. Jednoducho mala vo mne istotu, všetku pozornosť, nemala o čo bojovať 🙂 Na druhej strane má teší že je spoločenská, rada poznáva nových ľudí...

lolita555
autor
28. máj 2016

@papricka33 dakujem za komentar velmi si to vazim, a nikdy si nepochybovala o tom ze ta lubi?

papricka33
28. máj 2016

@lolita555 to myslim ze nie. Skor to, ze to tak neprejavuje 🙂 Neviem, ci sa u dietata da hovorit o tom, ze rodica (pokial sa on stara, venuje sa mu...) nelubi. Mozno to niektore deti prejavuju viac, niektore menej. Casto som sa (aj v praxi, ako ucitelka) stretla s tym, ze potrebu utekat za maminou, objimat ju, drzat sa jej ako kliest, mali skor deti, ktore boli neistejsie, alebo (bohuzial) tie, ktore mali malo pozornosti od blizkych. Ja som ale trochu iny pripad. Moja dcerka neinklinovala tak k babke ako tvoj maly. Moja mama mi pomahala len sporadicky, jednorazovo. Bola tam chvilu na letnych prazdninach a tak. Cez rok som s nou bola hlavne ja. Ak tvoja mama je sucastou zivota maleho, je normalne, ze sa na nu naviazal. V tom by som problem nevidela. Horsie to bude, ked zacnu vychovne problemy, ako ich budete riesit. Ci budes mat u neho nejaku autoritu, ci ti do rozhodnuti nebude mama zasahovat... To, ze s nou chce byt, je myslim este o.k. Je fajn, ked ma dieta okolo seba vela milujucich "materskych" osob. Zostane to v nom do konca zivota 😉

lolita555
autor
28. máj 2016

@papricka33 dakujem este raz velmi si mi pomohla hned sa lepsie citim vazne, ja len ze mi je luto ze so mnou je nonstop a ku vidi cca hodku denne a blazni za nou, ale mas pravdu cim viac ludi ho bude milovat tým lepsie. dost sa zdraham toho ze budem mat druhe dieta aby som sa mu mala kedy venovat aby sa mi celkom neodsdzil ale dufam ze sa tak nestane, este raz dakujem

simik14
6. júl 2016

Male deti nedokazu nelubit 🙂 maju len momentalne sympatie a nesympatie 🙂

lolita555
autor
7. júl 2016

@simik14 to asi ano lebo teraz mal týzden ze nechcel nikoho len mna len za mnou a teraz mam babka dovolenku tak len tam by bol len s nou ku mne nechce od nej ist strasne sa to meni len ja to tak zle berem tieto jeho premeny