Logopédia - synček ešte nerozpráva

katusa32
22. mar 2024

Pekný večer žienky...
Chcela by som sa len opýtať niečo...malý ešte nerozpráva síce mu nejaké slová rozumieť ale nehovorí vety... respektíve nespája... Keď som bola na kontrole pri pediatricke tak sa pýtala či už rozpráva ja že nie že má vlastnú reč... Povedala že počkáme tých 5 mesiacov kým nebudeme mať 3...a ak dovtedy nezačne tak napíše výmenný lístok na logopeda... Ja jej potom hovorim či by nemohla aj teraz...že aj tak máme termín túto stredu už.. že pre istotu že počuť aj druhý stranu...a otázka znie či vlastne sa tam bude robiť čo sa bude pýtať

ailiba
22. mar 2024

@katusa32 taky skori termin? To je super, urcite chodte. My sme cakali skoro rok a potom nam dala nejake cviky na jazycek a velmi to pomaha... Keby som to vedela rok dopredu, uz by bol malý uplne inde. U nas prve vysetrenie: pytala sa ho normalne veci (ako sa vola, kolko ma rokov, atd.). Skusala ako dycha nostekom, polohy jazycka a potom sa vyjadrila.... Boli sme tam max 10 minut. Lutujem, ze nas nevzala skor.

mogaa
22. mar 2024

@katusa32 záleží od logopedičky....naša sa zvykne pýtať dieťaťa formou hry, aby videla ako rozpráa a potom vysvetlí mamičke ako s dieťaťom pracovať...preto sa zvykne čakať do tých 3 rokov , lebo vtedy už dieťa spolupracuje aj s cudzím človekom, to 2,5 ročné dieťa nie vždy chce spolupracovať....

nikaeli
22. mar 2024

@katusa32 klinický logopéd ťa bez výmenného lístka nevezme. Bude rozprávať s tebou - raný psychomotorický vývin a bude rozprávať aj s dieťaťom, aby zistila úroveň jeho komunikačných schopností 😊 môj syn si prezeral obrazovú knihu a pýtala sa ho na farby, zvieratká, opakoval po nej slová. Dieťa zdiagnostikuje a navrhne ďalší postup, možno ti už ukáže prvé aktivity, ktoré budete doma precvičovať.

pimpulienka
22. mar 2024

Nečakať. Hneď riešiť. Žiadne že do 3 rokov nič..

kacena4
22. mar 2024

nestresuj, pises ze nerozprava a vzapati ze hovori slova hoci nie vety. takze fakt daj na nazor dr. aby nerozpraval vobec ries logo, s tak malym dietatom aj tak dr nebude pracovat len ti vysvetli co mate robit doma rozpravat rozpravat rozpravat. nasa do 2,5 nepovedala ani slabiku nie to slovo a neskor sa krasne rozprozpravala.

zuzanockamt
22. mar 2024

@kacena4 Logopéd bude pracovať aj s takým malým dieťaťom. Začali sme chodiť s dieťaťom, ktoré malo 2 roky aj 4 mesiace. A vôbec to nie je o tom, že rozprávať, rozprávať, 🤦🤦🤦 Jasné, že aj to treba, ale tá terapia prebieha inak. Toto je straßne zastaraný názor - len sa s ním rozprávaj, ono tiež začne. Vždy som na to odpovedala - aha, jasné, my sme si doteraz písali listy, preto nerozpráva.

euka210
22. mar 2024

@katusa32 mojmu 3r v skolke velmi zle rozumeli, lebo mal svoje hatlaniny...ale praveze v skolke zacal postupne viac rozpravat. Ja by som pockala a nestresovala, ale to je moj nazor. S mojimi som chodila na logo kvoli L ,R...a uz sa tesim, ze toto chodenie skonci a najmensi uz vysype to R