Ležanie 6 týždňového bábätka na brušku

zamanitka
23. apr 2017

Ahojte!aku mate skusenost s davanim bábätká na bruško.nas 6 tyzdnovy to neznáša od mala a reve pri tom ako tur ked musi zdvíhať hlavičku.bolo to tak aj u vašich deti?

pribinak
23. apr 2017

Treba sa jej prihovárať, spievať, ukazovať hracky
Davaj ju len na chvíľku ak sa jej tato poloha nepáči.
Časom zosilnie. Vela deti nema tuto polohu rado, ale je velmi dolezita

pininka
23. apr 2017

@zamanitka ja som vsetky deti davala od mala na brusko, jasne ze na zaciatku len na chvilku, kym sa nezlotili,ale nasi chlapci inak spat ani nechceli,len na bruchu. Teraz mam tydnovu dcerku a uz ju tiez davam na brusko a zatial v pohode, dokonca nozky dava pod seba. Mojej sestre tiez mala nechcela byt na bruchu a ani ju nedavala a mala zozadu zlezanu hlavu a chrbtove svaly mala slabe. Netreba to vzdavat, stale aspon na chvilu ho daj.

deniska2706
23. apr 2017

Prepáčte ženy ja ešte len čakám prvé bábätko ale co tu čítam až ma zaskočilo (nemyslím to v zlom) že také malé detičky už dávate na bruško? Wau dúfam že aj ja to zvládnem .to treba už tak skoro? Zaujíma ma to

zuzi0911
23. apr 2017

@deniska2706 na brusku si trenuje vsetky svaly,,je to dobre pre babatko

deniska2706
23. apr 2017

@zuzi0911 áno niečo o tom viem ale nemyslela som že už pár dňové bábätko sa dáva na bruško preto som bola prekvapená.už aspoň viem o tom niečo viac. To ale len na malú chvíľočku však?

zuzi0911
23. apr 2017

@deniska2706 ako sa mu bude pacit,,,neublizi mu to,,dokonca sa najdu babatka ktore iba na brusku spia,,niektore bacia,,,uvidis ako sa bude pacit

sun123
23. apr 2017

Nam uz v porodnici kazali davat..maly mal nabeh na zltacku a aj "pod lampu" ho davali na brusko..ja by som si tak spinkat netrufla davat, ale po kupkani sme tiez davali a dvihal hlavicku veeelmi skoro

danusskaaa
23. apr 2017

Môj dvojmesacny syn sa donedávna mooooc hneval. Lenivý je zdvihat hlavu 😀 ale teraz zistil, že keď mu "tlaci" na bruško, tak sa dobre vyprdka a vykaka. Počas dňa spi najčastejšie takto. A je spokojný ...

pininka
23. apr 2017

@deniska2706 netreba sa bat, moj druhy syn skoncil po porode na jis,lebo zle dychal, cely cas ho tam davali spat na brusko, takze zle to nieje urcite. Ale chapem ze ako prvorodicka sa budes bat nechat tak babo spat. Ja som pri prvom mala monitor dychu a bola som si istejsia.

siska53
23. apr 2017

@zamanitka malej sa to tiez nepacilo..mavala koliky,takze jej leziaca poloha vseobecne nevyhovovala...
Davala som si ju ja bruskom na moje brucho a plus sme cvicili zdvihanie hlavicky na fitlopte.

danusskaaa
23. apr 2017

A ešte som zabudla, dosť nas potrápili zatekajuce sople a Dr. odporúčala dávať takto spat malého, lebo všetky pekne vytiekli vonku. Nemuseli sme toľko odsavat a jemu sa aj lepšie spalo keď nefufnal a nedusil sa.

miriam108
24. apr 2017

My tiež spinkame na brušku. Malá od začiatku tak spí. Na chrbátiku zaspať nevie. Na noc, ju otáčam, keď už tvrdo spí. A samozrejme mám monitor dychu, pre istotu. Za týždeň budeme mať tri mesiace a už krásne drží hlavičku.