Dobrý deň.
Ja ako otec som podal návrh na prisÚdenie syna do vyhradnej starostlivosti mne, nakoľko sa matka nestará a vôbec neprispieva ani finannčne na výchovu dieťaťa. (momentálne od rozvodu t.j. 5/2015 je chlapec v striedavej starostlivosti, ale žije a býva s otcom a trvá na tom, aby žil s otcom)...
12.11.2019 na treťom pojednávani protistrana/exmanželka podali návrh na vykonanie súdnoznalecké posudenie nás všetkých troch u odborného psychológa.
Na súde sudkyňa povedala, že poplatok činí cca 400EUR a ten mame uhradiť spoločne, čiže ONA 200EUR a JA 200EUR.
...mne to príde nelogické, keďže ja som o to nepožiadal (samozrejme nemam s tým problém a ani syn, ktorý v oktobri mal 13rokov, aby sme sa takehoto vyšetrenia zúčastnili)...
NEMALO BY TO BYŤ TAK, ŽE TO CELÉ UHRÁDZA NAVRHOVATEĽ ???
S pozdravom Maroš Stuľák, Michalovce
V slovenskom sudnictve je toho vela nelogickeho bohuzial. Skus sa spytat v tej skupine a mozno by bolo fajn sa obratit na svojho pravnika ci to teda nemoze nejako napadnut
Ujo to riesil par rokov dozadu a tiez platili psychologa s exmanzelkou na polovicu.
Je to na rozhodnutí sudcu ako určí poplatok, pokiaľ ste sa nedohodli s bývalou inak
Opýtaj sa svojho právnika, ten ti ako znalý prípadu poradí najlepšie.
v živote sa bohužiaľ, dejú aj veci nelogické...napríklad LOGICKÉ je to, že keď si niekto požičia peniaze, má ich logicky vrátiť... NELOGICKÉ je to, keď dlžník namiesto vrátenia peňazí, roky klame, blokuje telefón, fb, atď.... je to síce pohodlné minúť cudzie, ale priživovať sa na cudzom úsilí sa logicky nepatrí...a paradox je, že existuje skupina ľudí, ktorá koná takto NELOGICKY, no od iných očakáva rozhodnutia nejak viac a viac LOGICKÉ... česť všetkým, ktorí sa snažia správať čestne... aj bez nejakej logiky...
je tu skupina pravne poradenstvo, tam by vedeli poradit 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/1900/