Kto financuje jasle?

stamion
11. okt 2011

Babenky chcem sa vás opýtať ako to je finančne, keď chce ísť maminka ktorá je na rodičáku do práce, a dieťa chce umiestniť do jaslí ? Lebo som počula že štát dáva mesačne na jasle okolo 250eur na dieťa, samozrejme rodičák už maminka dostávať nebude. Za odpovede vám vopred ďakujem 😉

louise
20. sep 2012

Štát dáva mesačne 230 € príspevok na starostlivosť. Najskôr treba požiadať o zrušenie zasielania rodičovského príspevku, následne podať žiadosť o príspevok na starostlivosť a pridať všetky potrebné potvrdenia a doklady. Ja som na tomto príspevku od augusta.

sunnysummer
20. sep 2012

suhlasim s louise. ked si k tomu este priratas pridavok na dieta, tak to je 252 € a ked este aj danovy bonus cca 20 € tak to mas dokopy 272€. inak a nie je problem prejst naspat na RD (keby ti nahodou dieta ochorelo, alebo pojde na prazdniny) len treba vsetky papiere nanovo vybavit.

lvka
20. sep 2012

Pozeram si tu ziadost, co v pripade ze dieta nejde do jasli ale stara sa o neho osoba bez opravnenia? Mam narok na prispevok? Neviete prosim poradit? Dakujem @louise @sunnysummer

mi75
20. sep 2012

Ak nemá živnosť na túto činnosť, môžeš požiadať o príspevok na opateru, ale je tuším vo výške okolo 40eur. Lepšie sa ti oplatí ostať poberať rodič.príspevok a pracovať popri RD. Ostane ti celý rodič.príspevok 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz