Babenky chcem sa vás opýtať ako to je finančne, keď chce ísť maminka ktorá je na rodičáku do práce, a dieťa chce umiestniť do jaslí ? Lebo som počula že štát dáva mesačne na jasle okolo 250eur na dieťa, samozrejme rodičák už maminka dostávať nebude. Za odpovede vám vopred ďakujem 😉
suhlasim s louise. ked si k tomu este priratas pridavok na dieta, tak to je 252 € a ked este aj danovy bonus cca 20 € tak to mas dokopy 272€. inak a nie je problem prejst naspat na RD (keby ti nahodou dieta ochorelo, alebo pojde na prazdniny) len treba vsetky papiere nanovo vybavit.
Pozeram si tu ziadost, co v pripade ze dieta nejde do jasli ale stara sa o neho osoba bez opravnenia? Mam narok na prispevok? Neviete prosim poradit? Dakujem @louise @sunnysummer
Ak nemá živnosť na túto činnosť, môžeš požiadať o príspevok na opateru, ale je tuším vo výške okolo 40eur. Lepšie sa ti oplatí ostať poberať rodič.príspevok a pracovať popri RD. Ostane ti celý rodič.príspevok 😉
Štát dáva mesačne 230 € príspevok na starostlivosť. Najskôr treba požiadať o zrušenie zasielania rodičovského príspevku, následne podať žiadosť o príspevok na starostlivosť a pridať všetky potrebné potvrdenia a doklady. Ja som na tomto príspevku od augusta.