Ahojte, mám jednu známu, ktorá už dva týždne leží s malou v nemocnici, najskôr si mysleli že má reflux, vyšetrenie to nepotvrdilo, skúšali na nej rôzne mliečka, teraz má diétne mliečko, ale začala mať krvavú stolicu, všetky výtery a výsledky sú negatívne, chúda už je zúfalá, vraj sa jej odlupuje črevná flóra, a čakajú, aby si stým telo poradilo samé... 😒 , má stým niekto skúsenosti...??
@monci78 Može mat alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka.Nemusi sa v krvi potvrdit,ani mi ju v krvi nemame dokazanu a predsa ju ma.Mali by vyskušat mlieko Alergy care digestiv,alebo Neocate.To druhe je uplne rozštiepene na aminokyseliny.Ak to vylučili len krvnym testom,tak nech trva na aspon mesačnej eliminačnej diete-čiže mala bude pit len to špec.mlieko- a potom sa uvidi.nam sa až pri diete stav upravil.nemali sme traviace problemy,ale kožne.To je však uplne jedno.
@anielicek26 leží na detskom v novych zamkoch. testovali jej uz vsetko aj na pliesen, na to dost dlho aj cakali. Pravdupovediac ani sam primar si nieje isty co to je ked vsetky vysledky su o.k.
@monci78 Nam to predpisuju na gastre a tiež to nemame potvrdene krvnym testom.Na diagnostiku by to mali predpisat aj bez nalezu v krvi.Ak nastane zlepšenie zas sa da obyč.mlieko a ked sa to znovu zhorši, tak je alergia ofice potvrdena a možu ho predpisovat.Zisti či jej davaju Neocate.Len ten je totiž uplne našiepeny.Alergy care nie.
@monci78 Inak my sme tiež ležali v novozamockej nemocnici.Tu nam aj robili tie testy.Vyšli negativne,alergia sa nepotvrdila a tak my povedali,že može pit normalne mlieko.Nik ma neupozornil,že existuje aj non IGE alergia,ktoru v krvi nezistia.Tak sme sa trapili ešte 2m,kym mi tu na konikovi jedna super baba neporadila a problem sme vyriešili. 😒 Proste nie doktori, ale tu som našla pomoc.
@monci78 - asi je to blba otazka, ale preco nekoji?? Alebo aj z MM mali taketo problemy? Mozno by este malo vyznam takto kratko po porode o to MM zabojovat... hlavne ak su taketo problemy.
@kaja73 ved ani ja uz neverim doktorom, preto som sem napisala, tak jej to zajtra poviem, dakujem ti, pomohla si mi...@anielicek26 nema mlieko uz, kojila, potom jej v nemocnici zakazali, ci to nema z toho, a teraz jej uz uplne odislo mlieko a myslim, ze aj stych nervov...
@monci78 - z materskeho mlieka krvava stolica? Tak to tam teda maju expertov... boze dobry. Neskusi sa obratit na inu nemocnicu, ci by im nepomohli? Popisat symptomy? Lebo si myslim, ze na "strielanie" diagnoz a "pokusy" je 3 tyzdnove dietatko zla obet :( Skus spomenut aj toho Krona - crohnova choroba... je to straaasne zriedkave ochorenie, ale ak vylucia vsetko ostatne, nech skusia otestovat toto. Tusim aj tu na konikovi je mamina, co jej malinka dcerka to ma... prejavovalo sa to najmä krvou v stolici.
tak ja kojim a mame rovnake problemy,najprv som zistila,ze jej vadi,ked vypijem mlieko,bolo dobre,ale opat bola krv plienke po sojovom jogurte. dnes po dlhsej dobe sa to opakovalo.mala sa narodila o nieco skor,neviem ci to s tym bude.pomohli nam ale dost probitotika. a pri dojdceni moze byt problem aj to,ked babatko pije vela predneho mliecka,vtedy je drazdene crevo.
moja vacsia dcerka mala krvave stolice ked mala 2 roky dostali sme termin u gastroenterologicky na3 mesiace od zacatia priznakov resp. od 1 krvavej stolivce 3 mesiace mala vkuse krvavu stolicu gelovitej konzistencii potom prisli nato ze ma alergiu na mliecnu bielkovinu aj na mliecny cukor akonahle sme zacali drzat dietu hned sa to upravilo.dr polomova je dobra gastroenterologicka v zamkoch nech ide k nej ked ju pustia z nemocky
mladsia dcerka pije este aj teraz AL100 ,zistili jej alergiu ked mala 2 tyzdne odporucam jej to vyskusat ale necakat zazrak hned az cca o tyzden
@evickapooh dakujem, poviem jej, uvidime co jej bude, maju dietu aj oni, a veru na to gastro ju odporucim. Bohuzial ano skusali na nej kadejake mliecka, a podla mna to je malej ze tie crievka to nezvladli. Ona sa povedzme nenarodila predcasne ale bola dost mala, mala len 2600g, tak neviem asi to ale nema suvis.
Dievcence co je to ta crohnova choroba? Znie to strasne... 😒
V ktorej nemocnici lezi? Testovali ju na Krona? To by v tej krvavej stolici museli byt aj take vlasocnice. A telo si s tym bohuzial neporadi same. Skusila nejake specializovane pracovisko? To je hrozne u tak maleho babatka...