Kričanie na deti

21. sep 2022

Ahojte,
Ked sa rozpravam s manželom, naš syn mi pride niečo povedať alebo chce niečo (syn ma 5rokov). Manžel začne naňho kričat: si drzý, skačeš do reči,ešte raz ti vypalim... mne to hneva a začnem kričat na manžela že takto sa nerozprava s dietatom. A vždy mi povie že ja mu učim aby bude drzý a aby nerešepektoval... alebo ked sme v aute a neposlucha, tak on mu povie chceš aby som ťa vyhodil z auta? Alebo mu povie si sa zblaznil alebo čo? Je toho veľa čo mu povie...
Som z toho nervozna a veľmi.
Aký je vaš nazor prosim vás?
Ďakujem.

dskjhfdlkdjhl
21. sep 2022

Musis sa v klude o tom porozpravat s manzelom, nie sa hadat pred dietatom. Toto treba riesit, ked ste obaja kludni.

pribinak
21. sep 2022

Naučiť muža aby slušne a v pokoji povedal synovi: Misko, teraz sa rozoravam s maminou ja. Musíš chvíľočku počkať a potom jej povieš čo chceš

Ani ty nekričí, chceš aby nekričal ale ty zas kričíš tiež. Tak to je take zacyklene

autor
21. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl Povedala som mu to už velakrat ked sme boli len my dvaja. Len mlči, a potom si robí čo chce. Ale keď sme na návšteve, alebo sme medzi ľuďmi, nerozpráva sa s ním zle.

nikolka1986
21. sep 2022

Ty mu podkopávaš autoritu a dieťa si robí čo chce, lebo vie že mamička sa ho aj tak zastane. Mali by ste sa dohodnúť, ak neposlúchne, tak zvýšiť hlas treba.

mrs1ssim
21. sep 2022

Urcite to nie je v poriadku a treba si to s partnerom vykomunikovat. Odporucam si mozno nieco precitat o tom, aky vplyv moze mat na dieta takato vychova, su to obrovske dosledky. Knizka Psychologia pre milujucich rodicov je skvela v tejto oblasti.

vemi23
21. sep 2022

Urcite by som maleho napomenula ale nie sposobom ako to robi manzel... Tiez som sa rozpravala so znamou a jej dcera zacala na nu mami mami mami a asi 10x pokial sa jej nezacne venovat... Mne to hrozne vadi ked sa s niekým rozprávam a stane sa toto.... Nema rozkazovat dieta rodicom ale rodic dietatu ked sa vam to na buduce stane ze vas syn vam pocas rozhovoru zacne skakat do reci predbehni manzela prva a povec malemu slusne ze ked sa rozprávajú dospelí má počkať alebo niečo také

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sojorez
21. sep 2022

@nikolka1986 Jasne, ze treba vychovu rodicov zosuladit, ale vyhrazky "vypalenim facky alebo vyhodenim z auta" s podkopanou autoritou nesuvisia a hlavne takymto chovanim si ju ani nevybuduje.
@autorka Syna treba usmernovat, aby vedel pockat. Jasne, ze v tej chvili sa mu zda, ze tie jeho potreby musia byt teraz a hned vyriesene, ale skusit sa s nim nejako dohodnut. U nas funguje, ze ked pride syn a "teraz, hned a zaraz", polozim mu ruku na plece, aby vedel, ze ho vnimam, ze prisiel a nieco chce, ale zaroven doriesim/ dotelefonujem, dorozpravam sa a potom sa venujem jemu. Ano, obcas musim i slovne upozornit, ze teraz nieco riesim a musi pockat, ale uci sa. Nas nie je jedinacik, takze vnima, ze okrem jeho potrieb, su aj ini ludia okolo... V aute neviem, co je "neposluchanie", aby za to nasledovala hrozba vyhodenia z auta... Nasi sedia priputani, pocuvaju hudbu alebo sa rozpravame, pri dlhsich cestach robime adekvatne pauzy na odreagovanie. Ak by lietali po sedadlach nepriputani alebo tam extremne hucali, tiez by som nebola dvakrat prijemna.