Koľko vážia vaše mesačné deťúrence?

drobec_l
12. jún 2014

otázka je v nadpise. my sme dnes boli na poradni pôrodná váha bola 3560 z nemocnice sme išli s váhou 3460 , po mesiace máme 5060 . doktorka povedala že dosť rýchlo a moc priberá že máme trošku naťahovať intervaly medzi papaním , malý papá každe dve hodinky niekedy aj pol hodinu po sebe lebo utíši sa iba na prse. že ho mám nejako oklamať čajom alebo vodou , aký máte názor vy? viem že babo by malo papať ked si vypýta , tak neviem čo robiť 🙂

xlucia
12. jún 2014

@drobec_l v prvom rade mas zmenit pediatra. mesacne dieta sa krmi podla jeho poziadaviek nie podla toho co si mysli pediater z roku pred opicami... a kojene detto. je to mlieko presne kvalitou a zlozenim site na mieru tvojmu dietatu a ked si tychto teplach vypyta aj kazdu polhodinu ROZHODNE mu daj. bez akychkolvek pochybnosti...

mimibb
12. jún 2014

@drobec_l pre pana to co je za dr? moja mala v 5 mes 9600gramov a to som ju len dojcila...a sama dr mi povedala ze je to ok lebo pribera z materského mlieka, ze keby to bolo umele mlieko, tak by mi kazala znizit davky inak ziadna panika 😉 tak bud zmen dr. alebo nerieees, mozno zavidi 😀

kazunomiya
12. jún 2014

@drobec_l neviem o tom, ze by dojcene dieta mohlo byt obezne. Moje malo v mesiaci asi o kilo viac ako porodna hmotnost. Okrem toho ak budes trapit babatko tym, ze mu nedas jest, ked bude potrebovat, tak si podla mna skor zarabas na problem. Ak budes davat caj, vodu, mozes si zarobit na problem s dojcenim. Navyse take male dieta to nepotrebuje. Inaksie ved to priberanie sa spomali 🙂 Najrychlejsie je to ten prvy mesiac, dva...

P.S. cca. od dvoch tyzdnov papa asi tak kazdu hodinu a pol, niekedy aj menej, obcas aj viac, nie je to pohodlne pre mna ako matku, ale je to jeho potreba a rada mu ju naplnim. natiahnut sa to neda, lebo je coraz nervoznejsi a nakoniec sa velmi rozplace.

drobec_l
autor
12. jún 2014

@kazunomiya no tak isto aj moj dokým nedostane prso tak taký plač že ho ide roztrhnut tak vždy ked vidím ako pracuje s jazýčkom tak ide papať alebo ked potrebujem aby zabuval lebo inak zaspí na prse alebo narukách inak nieje šanca aby zaspal 🙂 a tiež sa mi nezdá aby som mu to prso nedala ked pýta

ajana1
12. jún 2014

tu mas tabulku priemernych prirastkov po mesiacoch
http://dojcenie.files.wordpress.com/2009/12/sft...
v tvojom pripade iba 5 deti zo 100 pribralo pocas prvych 4 tyzdnov tolko ako tvoj maly.
Údaj nad 97.percentilom udáva, že bábätko priberá až príliš a je dôležité zistiť, či za nadmerným prírastkom nie je nejaké, napr. metabolické ochorenie.

marmota
12. jún 2014

ahoj, keď bol môj drobec mesačným bábätkom (ani sa mi veriť nechce, že to tak rýchlo ubehlo), vážil 4 950 g. do polroka som ho výlučne dojčila a dojčím ho doteraz. :o) dovolím si tvrdiť, že aj my dojčiace matky aj každá jedna laktačná poradkyňa by povedala, že dojčí sa na požiadanie. neviem, čo skutočne viedlo Vašu pediatričku k tomu, aby Ti odporučila predlžovať intervaly medzi papaním a už vôbec nie, že ho máš oklamať čajom alebo vodou, lebo ten hmotnostný prírastok je super. a to nehovorím o tom, že vodu, tobôž čaj také malé bábätko vôbec nepotrebuje. čaj by mu dokonca mohol uškodiť. tak ako napísala @kazunomiya, ani ja neviem o tom, že by dojčené dieťa mohlo byť obézne. len pre zaujímavosť, naša pediatrička ma v dojčení vždy podporovala, ona sama svoje deti dlhodobo dojčila, takže je v tomto (a nielen v tomto) smere učená, čo ma teší.
môj názor je taký, že dojči ako doteraz. jednoducho, riaď sa tým, ako to cítiš a v prípade problémov sa obráť na laktačné poradkyne, na internete je ich dosť. držím palce!

sense
12. jún 2014

ak ti pri kojenom dietati radi lekar davat v mesiaci vodu zmen lekara....moja sa narodila s vahou 2800g, z nemocky sme isli 2750g, a v mesiaci mala 3800g ale bola ciastocne kojena ciastocne UM

marmota
12. jún 2014

@ajana1 áno, všetko je možné, ale o tom by hádam pediatrička dotyčnú maminu bezodkladne informovala...

rajna
2. okt 2014

Moja malá má 3190g a narodila sa mala len 2200 :o)))

2kocka7
2. okt 2014

my máme 4750g 🙂