Koľko vám priberajú a rastú detičky za rok?

bubinko83
11. apr 2012

Mam na mysli deti od roka akym tempom rastu a priberaju.

xlucia
11. apr 2012

@bubinko83 po roku je to uz malo. tak cca 4 cm za rok by sa malo, plus do 2 kg. moji sa mi zdaju vyssi, vahu maju myslim ok, starsi cc 24 kg, mladsi 15 kg

titkovamiriam
11. apr 2012

včera sme boli s Marekom na preventívke ma 20kg-118cm za rok nepribral,no narastol3cm.pred nami bolo dievcatko 6r-115cm-31kg!

kaja73
11. apr 2012

@bubinko83 moj mal v roku 12 500g a vysku 84cm -v 2 rokoch mal 14 500 a vysku 99cm.
teaz ma 27m a za tieto 3m narastol len 1cm a pribral 300g.

bubinko83
autor
11. apr 2012

fuha vidim že je roznorode .My rastieme 6 cm za rok od roka a priberame po kilečku každy rok.

k_a_j_k_a
11. apr 2012

Ahojte. Moja starsia mala v roku 7,9kg a 75cm. V dvoch rokoch 12kg a 90cm, v troch rokoch 14kg a 98cm. Mladsia mala v roku 7,2kg a 71cm. Teraz ma 22 mesiacov a ma 9,8 kg a 81cm. Cize patria medzi tie mensie deticky. 🙂

sisaka
11. apr 2012

kazde dieta rastie a pribera individualne, dolezite je, aby sa vyvyjalo rovonomerne a neboli velke vykyvy v rastovej a hmotnostnej krivke. ak vam doktorka nezaznamenava udaje na tieto krivky je mozne si ich stiahnut na internete (pozor dievcata a chlapci maju rozdielne) a doplnat si udaje. Nam to doktorka zaznamenava uz od narodenia, v pocitaci si to moze hocikedy vyhladat v pripade, zeby nastali nejake problemy a nam vzdy sestricka vytlaci kopiu, ked mame rocnu prehliadku, aby som mala tieto udaje aj ja doma. Deti su rozne niektore su vysoke a chude, ine male a chude,ci baculate, niektore "akurat" nema vyznam sa zaoberat tym, kolko priberu, ci podrastu cudzie deti v priebehu roka.

len.petra
13. apr 2012

nam starsia rastie ako hodinky.. kazdy mesiac pol cm, za kazdy rok vyrastie 6 centi .. krpata rastie narazovo.. niekedy par mesiacov nic a potom bum aj dva cm za mesiac, kazda je ina, hlavne ale je, ze su zdrave 🙂

ingrid16
13. apr 2012

no, moj maly mal v decembri 4 roky. meria 95 cm a vazi 14 kg. taky maly trpaslik.

katy1979
13. apr 2012

baby neviete kedy to treba zacat riesit? je nejaka rocna spodna hranica? maly mal v roku 78cm a teraz ma max. 82cm. a pribral ani nie 700g.

anjelicek26
13. apr 2012

@katy1979 - nie je moja ja som sa na to pytala, treba rast - nesmie stat v raste pri dietati do 3 rokov dlhsie ako 4 mesiace a pri dietati pod 6 rokov dlhsie ako pol roka, potom treba riesit endokrinologa a robit ine testy. Saska rastie malo, ale sumerne,

71cm mala v roku
80cm mala v 2 rokoch
88 mala v 3 rokoch
92cm mala v 4 rokoch (dostala na mesiac jodove tablety na podporu stitnej zlazy, lebo skutocne stala 6 mesiacov)
102cm v 5 rokoch - teda to evidentne zabralo
106cm - a o dva mesiace ma 6 rokov... som zvedava, co nam doky na to povie..

Maxiho som premerala, ale ma 83cm, stoji uz od januara na tej istej velkosti :( Takze tiez by sme to mali riesit, najneskor na rocnej poradni, ze ano... ale pribera... v roku mal 75cm a teraz ma 83, co je +8cm a mal 9660g a teraz ma 11,8kg... takze pribral dve kila uz...

katy1979
13. apr 2012

@anjelicek26 nas pediater to neriesil iba mi povedal ze su mensie deti a vacsie vobec neskumal nejaku jeho krivku. ci sme stali 4mesiace neviem musim nad tym porozmyslat. v roku a pol mal 81cm teraz ma 82cm. takze sa pohol o 1cm 😖 to ste celkom pekne narastli aj pribrali. my nemame stale 11kg. pockam do druhych narodenin potom zacnem hladat niekoho nech sa na to pozrie. nam vychadzaju 4cm za rok

anjelicek26
13. apr 2012

@katy1979 - veru vy ste pribrali malo, to Max nahodil dost vahu, mne prijde taky akuratny, na tych mojich 153cm nemozem ocakavat xxl dieta, pomaly sa s tym zmierujem. Len chcem, aby nestal - aby rastol + priberal - ono je jedno, ze kolko.

Saske v tych 4 rokoch robili vsetky testy - aj stitnu zlazu, rastove hormony, ona vravela ze 4cm a menej za rok treba riesit. Ona mala rastove hormony hranicne, preto dostala tablety a o pol roka premerat a uz mala 6cm viac... takze to evidentne zabralo.

Ja mam program, kde Maxovi zaznamenavam rast - vysku, vahu, po mesiaci, Saske tiez, je to trochu ujete, ale doky ma za to chvalila, my pojdeme v 7 rokoch na rastovu kliniku vyratat im celkovu vysku - tie tabulky im len a len pomozu v ich odhadoch.

katy1979
13. apr 2012

@anjelicek26 len ja mam 173cm a jeho otec o nieco viac. Ja nie som zvyknuta na tieto mini prirastky kedze starsi rastol 10-12cm za rok

anjelicek26
13. apr 2012

@katy1979 - to veru ano, kludne moze mat problem zo vstrebavanim zivin, zo stitnou zlazou, ono nie je normalne, aby deti nerastli tak, ako je predpoklad pri ich rodicoch, ked ste vy dvaja taky vysoky... napr. deti s celiakiou ci deti s neznasanlivostou bkm mozu aj zaostavat takto v raste a neprospievat, tusim celiaklia moze ubrat 10cm s celkovej vysky, ked sa telo vlastne cely cas otravuje lepkom. Je maly inak v poriadku? Nema ziadne ine problemy? Nedala by som sa odbit od lekara, trvaj na poriadnom krvnom rozbore, Saske vtedy brali 4 ampule.

Ja som inak sla do prvej triedy s uzasnou vyskou 98cm v 6 rokoch hehe, to je Saska zo 106cm uplna hviezda proti mne xixi

katy1979
13. apr 2012

@anjelicek26 so starsim ideme na imunologiu skusim sa tam opytat mozno mi povedia viac ci mi poradia ako dalej a co riesit.
Maly byva casto chorý, teda vacsinou su to sopliky u neho je menej dni kedy nema sviecku pod nosom ako kedy ju ma. viem sa dostat k testom na tieto potravinove intolerancie len pri tom teste by uz nemal byt kojeny. lekari asi pouzivaju ine testy. celkovo je v raste taky zabrzdeny. ked mu kupim teraz topanky s kludom mu ich mozem obut aj na jesen

anjelicek26
13. apr 2012

@katy1979 - urcite ano, moze to to suvisiet ak papa denne nieco, co jeho telu skodi. Drzim velmi palceky. Moji su zdravy ako repy, sople nepozname, mala bola za zivot 1x prechladnuta a Maxi mal jednu anginu na jesen, inak je fit... vidim, ze im nic nechyba, len su proste krpci po mne... rast sledujeme, je to dolezite, nech nestagnuju, ale viac nie. Obaja maju vahu primeranu vyske, maxi tych 83cm/11,8kg a Saska 106cm/16,6kg. Nezodpoveda to ich veku, ale bmi maju skvele, takze som v klude 😀

rejocka
8. okt 2012

ahojte,baby a s akou hmotnostou a dlžkou sa narodili vaše detičky?Lebo mna ešte v tehotenstve dr.plašil,že malý má kratšiu stehennú kosť,že sa mu to nepozdáva,nakoniec sme sa narodili-3550g a 49cm,teraz v troch týždnoc má-3690g a 54cm,tak som sa ukludnila,no ako čítam,tak sa to môžehocikedy zastaviť,alebo stagnovať ☹