Koľko sa venujete 8,5 mesačným deťom?

barca1983
10. aug 2015

Ahojte maminy, chcela by som sa Vas opytat kolko sa venujete 8,5 mesacnym drobcom. Nas maly je zlaty, od 6 mesiacov stoji aj stvornozkuje, teraz uz nas chyta za ruky a chce chodit. Moc ho nebavi byt v stolicke, ale v postielke sa zabavi. Problem je, ze si tam casto ublizi, takze pri nom musim byt. Ma tri denne spanky tak vtedy co to postiham. Otec mojho dietata mi ale vravi, ze nie som normalna, ze by som mala ist ku psychologovi, lebo cely den sa venovat dietatu je chore. Zevraj dieta v jeho veku by malo byt denne tri hodiny same. Nechavate deti tolko? Lenze co ho mam nechat si ublizit v postielke? Ja fakt neviem. Strasne ma mrzi, ze ak si ublizi jeho otec ho nikdy nepolutuje, povie iba tak Ti treba, aspon sa poucis. Nie je na poucenie este malicky? Maly k nemu preto ani nechce ist, malokedy mu povie tak ako ja, nono, zvycajne po nom velmi krici a nadava mu do zasranov. Robia to aj Vasi chlapi? Ja som z toho nestastna, velmi ho lubim, a o to viac ma boli ked malemu nadava a mne hovori, ze som pripad pre psychologa.

emocka
10. aug 2015

Ty sa správaš normálne, tak ako dieťa potrebuje, to on nech pozrie do zrkadla, nadávať bábatku do roka! On sa učí každý deň, poučenia prídu, ale zodpovednosť za bezpečnosť nesie rodič. Na to si na materskej, aby si bola matkou. Kľud : "DOBRE ROBÍŠ". 🙂

barca1983
autor
10. aug 2015

@emocka vies ja mam iba jedno babo tak uz som o sebe pochybovala. Aj ja si myslim, ze som na to na materskej aby som sa malemu venovala.

katkakovac
10. aug 2015

Vela som sa mu venovala, ale v tom zmysle, ze som na neho dohliadala. Sam svornozkoval po dome, ja som odstranila vsetky nebezpecne veci z dosahu a nechala som ho sameho objavovat. Deti padaju, ale tym sa ucia poznavat seba a svet okolo seba. Teraz je sikovny, zrucny, v mnohych veciach dalej ako rovestnici. Podla mna ty uber zo strachovania a tvoj manzel nech prida. A len tak pomimo, ak by moj muz nazval syna zasranom, tak by letel. Treba byt aj prisny, netreba vzdy za kazdu blbost lutovat ale veta tak ti treba u takeho maleho dietata nema co robit. Ked spravi schvalne ako starsi, da sa povedatnieco v tom zmysle, ze sa stalo tvojou vinou, ale ty si to zapametas a nabuduce to nespravis. A pomojat. Hlavne z manzelom zjednotte vychovu, v buducnosti to moze prinasat memale problemy.

sense
10. aug 2015

Neber to ako provokaciu mozno som len blba ale ako si moze dieta ublizit v post3lke....tiez mam sice len jedno, byvala v ohradke postielku mava len spanie a v tom veku uz chod8la okolo nabytku...treba odstranit v3ci kt.si moze ublizit...m

A chlap chcel mat dieta ked mu nepekne hovori a to male ma este len 8 mesiacov

tranquillo
10. aug 2015

@barca1983 určite si normálna starostlivá mamička. Ja mám tiež 8,5 mesačnú dcérku, ešte nestvornožkuje, zatiaľ má len také pokusy, buď sa plazí alebo váľa sudy. Tiež má denne 3 spánky okolo 45 - 60 minút. Okrem času keď spí, alebo keď papáme a sedí v stoličke, tak je na zemi a ja s ňou. Ak potrebujem súrne niečo spraviť, tak ju dám na chvíľu do stoličky, inak sa jej venujem tiež celý deň. Nie je to nič nezvyčajné, na to je predsa materská "dovolenka" 😉
PS: keby sa takto správal môj muž, tak ho akurát niekde nakopem.

barca1983
autor
10. aug 2015

@katkakovac ja ho nelutujem viac ako treba, lebo potom zbytocne vela place. Ked sa udrie, vezmem na ruky pofukam, poviem ze si musi davat viac pozor, pritulim a dam naspat. Nemyslim, ze to je prehnane. Jedine ak vidim, ze je naozaj velmi unaveny a urazy sa opakuju tak ho vezmem a hrajem sa s nim na posteli.

barca1983
autor
10. aug 2015

@sense vies on je velky jaso a hociked sa hodi dozadu a tresne hlavou, alebo sa potkne a narazi, fnes si skoro zlomil nostek, lebo tak letel, ze nosom nabural o vrch postielky, alebo si zahakne medzi tycky nohu a otoci sa....on dokaze nevidane 🙂

ajana1
10. aug 2015

A co dieta nedas na zem? Vsetko nebezpecne daj z dosahu a tak si aj navaris a co to porobis.

barca1983
autor
10. aug 2015

@ajana1 no on byva aj na zemi, lenze velmi rychlo stvornozkuje a stava sa, ze sa potkne a rovnou tvarou capne na zem a to su potom fialove hrce po tvaricke akoby sme ho mlatili ☹

sense
10. aug 2015

@barca1983 ked je taky daj ho na zem nie v postielke kde ma malo miesta......

tajka1986
10. aug 2015

@barca1983 nehnevaj sa na mna,ale to tvoj chlap ma ake spravanie? Ved to nie je normalne. Milujuci otecmozno sem tam povie "zasran" zo zartu,ale aby na babatko krical?? Co bude robit ked bude mat rok-dva-tri a bude stvarat ine huncuctva ☹ nechapem naco sa takeyto chlapi mnozia ked viditelne nema k dietatu pozitivny vztah. Velmi vazne by som porozmyslala ci je toto otec pre moje dieta. Biologicky,ano,no co uz pravda,ale ba vychovu absolutne nevhodny. Prepac sa uprimnost ale je to tak 😕

ajana1
10. aug 2015

@barca1983 to padanie k tomu patri a neboj na zem to nema daleko. Zas netreba len okolo deti skakat aby sa aj trochu samostatnosti naucili

sorciera24
10. aug 2015

moj ma 9mes. ....a venujeme sa mu stale, ked nespi...nakolko od narodenia takmer vkuse palce....nechpaem ako by som ho mohla sameho enchat 3 hodiny.....co by robil?....by ich preplakal... podla mna ani neuplakane dieta same nevydrzi 3 hodky....no aj to pri 2 synoch teda nepoznam 😕

ajana1
10. aug 2015

@sorciera24 vydrzi aj same. Tri krat spanok po hodine 😉

barca1983
autor
10. aug 2015

@sorciera24 no vies, otec mojho dietata ma teoriu, ze dieta ak place ma byt same, aby si zvyklo ze placom nic nedosiahne. Takze metoda vyplakania v nom ma velkeho fanusika.

sorciera24
10. aug 2015

@ajana1 3 hodiny? same? a co akoze robi same?

sorciera24
10. aug 2015

@barca1983 len moj place od narodenia.....a je ejdno ako a kde, ci ej sam, ci ej na rukach, ci v nosici...jedine v kociku a vo vode je ticho.......inak place a mrnci furt....(kto nezazil, nepochopi 😒 )

barca1983
autor
10. aug 2015

@tajka1986 no vies, casto sa nad tym zamyslam ci to ma zmysel. Laska nie vzdy staci. On pri malom totiz nestrada, ma vsetko co predtym, ale ked ho maly obtazuje tak fakt neviem, fakt.

ajana1
10. aug 2015

@sorciera24 vari ty si s tvojim malym aj ked spi? Sice nas sa aj sam prebavil a stale ho to drzi len sme vzdy museli davat pozor aby si neublizil lebo je to velky betar

lulistek
10. aug 2015

@sorciera24
@barca1983 take male dieta potrebuje pozornost, ja som bola s malou nonstop ked bola taka malicka, iba hlupak povie ze take dieta sa same prebavi. moja sa tak prebavi mozno od roka a pol alebo od dvoch. Vobec to neries. a hej tiez som mala uplakane dieta. Proste niektore deti su take. Moze to byt zapricinene porodom, v tehotenstve ked sa matka zlakla alebo len proste je take. Ja som ze vraj bola tiez urevana. a som tu.

ajana1
10. aug 2015

@barca1983 daj mu cas. Muzi to totizto inak beru. Vela mojich kolegov su zacala uzivat otcovstvo az ked ich deti mali dva roky a viac. Nie kazdy to vie s malymi detmi a babatkami. Ked vas maly bude chapat, rozpravat sa a byt menej zavisly na tebe tak si k sebe skor najdu cestu. Mozno len ty musis trosku ubrat a viac sa venovat manzelovi aby neziarlil. Sice tebe sa moze zdat ze mu nic nechyba ale nemusi to tak byt. Materstvo totizto zmeni kazdu zenu a chlap potrebuje viac casu si zvyknut. Predsa len oni nemali dieta pod srdcom a nemaju to puto co maju matky.

sorciera24
10. aug 2015

@ajana1 nie, ale ja som sa pytala na cas, ked nespi....o tom sa pisalo....

@lulistek ano, ja viem.....viem, o com pises....

katkakovac
10. aug 2015

@barca1983 v tom pripade sa asi zhodneme, len som mala z tvojho prveho prispevku pocit, ze ho trosku viac sledujes. Ospravedlnujem sa. Akurat ja som sa zo synom hravala na zemi, na deke a koberci. Je to najbezpecnejsie miesto, odtial nema moc kam spadnut. Skor sa zameraj na to, akym vzorom pre tvoje dieta je tvoj muz. Prave sme z muzom o tom rozpravali a on by mu vzivote tak skaredo nepovedal...

lucymk
10. aug 2015

@barca1983 nehnevaj sa,ale toho psychologa by potreboval tvoj manzel a nie ty. boze dakujem bohu ,ze mam takeho skveleho muza. keby môj povedal mojim detom nieco podobne,tak sa asi nesdrzim

siska53
10. aug 2015

@barca1983 ja som sa tiez dost venovala,len som ich nechala aj vela stvornozkovat ci plazit sa,ale aj ked som ich necjala akoby samych na seba,lebo som nieco robila,tak sa aj tak bud dosulali nejak ku mne alebo som ich chodila kazdu chviku pozerat. Modrinam sa nevyhnes,nas mal specialitu,ked chodil,on skor behal a vecne narazal do dveri takze modrina uprostred cela pravidelne modrina,teraz zas obite kolena a obcas i hrca na hlave co uz,je po mne,40tnicka a kazdu chvilu do niecoho vrazim a buchnem sa...

A kto nie je ok,je tvoj muz. Vrestat na babo..tak skaredo ho volat.... Fuj! Hanba mu! Sa necudujem,ze ho maly nechce. Ved to ani nie je tatko.. Takze k tomu psychosovi nech si zajde sam.

Ty rob ako doteraz,dobre robis,ze sa mu venujes.

seahorse27
10. aug 2015

@barca1983 3 hodiny same? To sa kde docital taku volovinu? 😀 Neviem, kde chodi tvoj partner na taketo teorie, ale asi si ich sam vymysla, pretoze mu to vyhovuje, je to poriadny egoista...Moj maly ma 9 mesiacov a vydrzi sam max.5 minut, inak som non stop s nim, teda okrem spanku - spi 2x denne.

barca1983
autor
10. aug 2015

@seahorse27 nas maly sa zahra v postielke aj hodinu, ja pri nom zehlim a tak. Len musim byt pri nom lebo robi capiny a fakt sa hocikedy riadne tresne, i ked som pri nom.

seahorse27
10. aug 2015

@barca1983 Nas sa tiez vela krat tresol v postielke, kym ziskal satbilitu...tom mas super dieta, ked vydrzi hodinu v postielke, co by som ja za to dala...

aicha15
10. aug 2015

preboha nadavat malickemu babatku do zasranov je podla mna moc... ja sa venujem dcerke skoro cely den a to ma 9 mesiacov a vacsinou spi iba von, takze nic nestiham. ale je mi to prednejsie ako nejake upratovanie.Poriadok musi byt ale aby som luxovala a nechat kvoli tomu plakat dcerku v postielke tak to urcite nie.

katussska24
10. aug 2015

jejda...9 mesiacov...3hod denne same??? zaujimavy postreh ...ale v tom pripade netreba mat deti, treba sa chodit sem tam pohrat k susedom ci znamym odkazujem zasranovi"... byt rodicom znamena prijat zodpovednost, potlacit svoje ego a robit aj to co sa mi nechce -velmi casto... nechcem ho tym urazit, ale tie postrehy su viac ako mimo....