Ahojte, mam 18 mesacneho synceka.. chodime s nim na prechadzky, a napadlo ma ci to neprehanam s tym..kocik uz nepouzivame,nechcel v nom sediet. Tak ideme aj 2-3km denne,...semtam sa vypyta na ruky,potom ide dalej. Moze byt,ze je to nanho moc? Alebo aj vase deti zvladaju tolko? Dik za odpovede.
Deti vedia same kedy im je dost.. Ked im je umozneny aj oddych (cize vzatie na ruky), zvladnu vela.. Maju velmi vela energie a chodenie je pre ne jej prirodzene minanie.. Ked je ale vela ludi v okoli, co deti sedia v kociku, casto este aj 4r, tak clovek pochybuje..
Ja som sa totiz tiez zamyslala ci to neprehanam, moja dcera este ani nechodila sama (iba za moju ruku) a uz som prestala pouzivat kocik lebo tam nechcela sediet.. Tiez sme spolu s 2,5r synom a dcerou pochodili denne aj 2-3km s prestavkami.. Dodnes su velmi dobri v chodeni, nereptaju (ak ano, tak uz len z toho ze maju predpubertu 😅 ), vela vladzu a chodime naozaj vela.. Aj ja sa tym vela hybem a som.rada, ze som tak deti naucila.. A pridava sa pomaly aj najmladsi 12m - do kocika ho casto ani neviem posadit co ma nervy a tak mi uz len zavadzia pri prechadzke..
Takze zaciname postupne chodit bez neho a maly je vela na rukach a potom ho necham chvilku chodit, zatial za rucku a snad sa coskoro pusti..
Premna by bolo idealne, keby niekto vymyslel skladaci kocik co by sa dal nosit ako ruksak.. 😅 lebo syn v nosici spat nechce, cuci v nom asi 3minuty a uz chce ist von.. A skladaci kocik by bol idealny na spanok ked sme na vylete.. Inak nam len zavadzia co ho musime prazdny tlacit..
@katariinam aj my sme v tom case dali v pohode 2-3 km🙂 teraz ma 5 rokov a v kuse pohybe🙂
@katariinam ahoj moje zlato má 15 mes. A zastaví dá len keď si poprípade keď papa. Každý deň chodíme na prechádzky a prejde tak 4km. Plus do toho behá po dvore, po dome a tak. Chcela by som vedieť aké baterky dávajú deťom aj mne by sa zišli.
@jana_eyre http://www.kocikovsvet.sk/yoyo-/4731-yoyo2016-s... nie uplne ruksak, ale v pohode cez plece.
@katariinam moj starsi nechcel tiez sediet v kociku, tak holt sme ho nechali doma, v autobuse vrieskal, ze nema vyhlad. Tiez to bolo tak v 1,5 roku. Stale rad beha a bicykluje.
@majka99999 vaau, to je uplne super.. Skoda, ze som o nom nevedela skor.. Teraz mi je to uz luto pri tretom do toho investovat.. Ale presne take som.myslela.. Dakujem ☺
@jana_eyre kamoska mala a pochvalovala si, aj na dovolenku brali. 🙂
@katariinam vsak kolko vladze! Ale nasi radsej behali po ihrisku ako chodili na prechadzky,tie sa im zdali nudnejsie,ze ist,este ako-tak zaberalo hladanie niecoho,pozorovanie.
Vsak s nim nelietate,nie?
@jana_eyre vieš ako som k nemu prišla ja? Manžel kuka hovadiny na YouTube...a zrazu sa mu objavilo video o tomto kočíku. Ukázal mi to a povedal mi " tak toto musíme mať " 😅 a hneď začal pátrať kde sa to dá kúpiť. Hneď ten istý deň mi ho aj zohnal .Ja ho mám z UK. Nikdy pred tým ho kočíky nezaujímali 😂
@jana_eyre Nasa najmladsia ma 2roky a dva mesiace a tiez od roka nechce byt velmi v kociku. Terza prejde po svojich v pohode aj 5 km (presne odmerane, kedze je to moj "behaci" okruh). V presne jej dvoch rokoch som tiez kupila Babyzen Yoyo, kedze velaaaa cestujeme a je to jediny bugyna, ktore je povolena aj DO kabiny lietadla. Nemusis odovzdavat pred kabinou, poskladas a zmesti sa v pohode do batozinoveho priestoru nad hlavami.
@katariinam nie je to vela. kazde dieta je ine, jedno lenivejsie, jedno duracelka. Deti vedia, kedy maju dost. Ked chce a neprotestuje, nechaj ho. Pohyb je zdravy. Dbaj ale aby mal na takychto "turach" dobre topanky. Lahke, mäkke, vzdusne, ohybne. Ziadna "gumakova kultura" a podobne.
@jana_eyre Ja som kocik uz chcela pred rokom "zlikvidovat" ale kedze sme mali len ten jediny a aktomu je to este jogger a muz rad s copanou behava, tak sa este "obsusa" v dome. Ale inak uz to "hebedo" nikam nevlacim. Ten Yoyo je super, mam ho od leta a som uz fakt ze dost vyuzila na rychle presuny. Po letisku, po shoppingoch, na vylete. Prehodeny v teske cez plece a ked copana bola uz unavena, tak vytiahnut, rozlozit a uz sa tam aj vyspala. Ono sa to zda take male nic ale mala ma 90 cm a este sa tam v pohode zmesti aj na dlzku.
INA ho vozim stale v aute a nezaberie mi tam vobec miesto, kedze som ho strcila medzi predne a zadne sedadlo, na ktorom ma copana sedacku. Ma reboarder, cize tam nikomu na zemi nezavadzia.
Nechaj ho, ked vladze nech chodi, na to ma nohy. To spoznas, da ti najavo kedy ma dost 🙂 my kocik nepouzivame snad odkedy vie chodit. Teraz ma 23mes a teda nevie sa unavit, ale ze absolutne. Minule sme isli 15.30 von, pesi, prechadzka, ihrisko, prechadzka v parku...proste celucky cas chodil behal skakal...o 19.30 sme prisli domov. Ja som bola mrtva a si vravim ze aspon maly zaspi.. on nic... culy a plny energie.. a zaspaval vyse hodiny, lebo si rozpraval a spieval...
to zalezi na dietati.. ako urcite nie "nutit" prejst velky kus, ale ak chce nech chodi....
moj starsi ked mal cca 1,5r tak sme chodili aj 2 km, ale nepresiel ich vkuse, sem-tam mal odrazatko, sem tam si "stupol" na kocik mladsieho... ale kedze sme chodili viackrat za den von, tak niektore dni skutocne presiel cez 2 km pesi realne.
mmch neviem si to celkom predstavit prakticy... ak urobite 2-3 km denne tak chodite zrejme dost daleko od domu a ako som pochopila tak kocik so sebou nemate.... potom ho nosis alebo ako?
Pokojne nech bezka tolko, koľko vládze. 👌
@katariinam myslim, že ak je dieťa zdravé, nemá nejaký šetriaci režim kvôli klbikom... Vie presne koľko môže chodiť 😉 Presne ako píšeš, keď nevládze, doprajte si oddych a zase môže ďalej
dakujem Vam vsetkym. tak uz som kludna a pekne chodime nadalej.. pozerame vtaciky,stromceky,syncek objavuje svet a ja sa tesim s nim 🙂
@yanni tolko riesim tie topanky a vobec neviem,ake su vhodne.. ma teraz little blue lamb kedze ma vysoke narty. snad su ok a nekazim mu chodzu tym..
@katariinam nasa odkedy sa naucila chodit v kociku byt nechcela, vzdy sme chodili tak ze kocik sme mali ale som ho orazdny tlacila kedze mala len 12mes a ked bola unavena sla si posediet do neho...nikdy som ale nemerala kolko presla... moze to byt na neho dost al potrebuje len blizkost...ja som napr nikdy nechodila cielene , isli sme von a tu ju zaujal kvietok, tam list inde kamienok...vzdy volaky podnet bol...