Koľko mlieka by malo vypiť 5-mesačné dieťa?

baska8521
27. júl 2010

Ahojte chcela by som sa spytat ci neviete kolko ml mlieka by malo vypit 5mes dieta moj maly uz asi tyzden odmieta prsnik a neche pit mlieko uz som ho skusala aj odsat a dat mu ho na flasu vypil max 40 ml a viac nechcel aj ked sa ho snazim nakojit tak pije max tych 5 min a potom nechce cize moze za cely den vypit asi 150 ml mlieka je to dost alebo nie?? kedze aj tak malo pije tak sa mi uz aj menej tvori mlieko cize uz aj na odstriekanie mam malo mate niekto z niecim takym skusenost??

ikke
27. júl 2010

5 mesacne dieta si za 5 minut dokaze z prsnika vytiahnut dostatok mlieka, urcite viac nez 40ml 😉 ak ho trebars kojis 5x denne po tych 5 minut, kludne mu to moze stacit a vypije tak urcite viac nez 150ml za den. keby pil iba 150ml za den a to ako pises uz tyzden, videla by si na nom, ze je dehydrovany. okrem ineho by urcite cikal podstatne menej nez doteraz.
okrem toho dieta si z prsnika dokaze vytiahnut ovela viac mlieka, nez odsavacka 😉

nikolka2
27. júl 2010

kludne koj dalej aj ja mam 5 mesacneho ,,tiez nechcel ,,ale preslo dva , tri dni a pije jako obvykle 😉

veronika81
27. júl 2010

@baska8521 sleduje pocikané plienky. Ak by bola plienka po 3-4 hodinách evidentne suchá, napr. aj s ružovo sfarbenými výlučkami odpadných látok, tak je to varovný signál, že bábo má nedostatočný príjem tekutín.
V opačnom prípade by som sa tým netrápila, prsník stále ponúkaj. Tiež si myslím, že za 5 minút si dokáže vytiahnuť dostatočné množstvo mliečka 😉

zdenka821
29. júl 2010

ako rozpoznam, ci moje dietatko pije aj zadne, alebo len predne mliecko?

spalka
29. júl 2010

zdenka821 treba nechat vypit jeden prsnik a potom ponuknut druhy, tym druhym nedopitym potom zacat pri dalsom kojeni, a malo by to byt ok, moja mala mala vacsinou zelenu kaku, ked sa napila iba predneho mliecka

brisilda
29. júl 2010

ja mam doma 3 mesacne babo a tiez sa nam stane ze vypijeme iba 40 ml 😉 ale inokedy aj 100 ml no pokial priberame a maly je kludny tak je to vraj OK cize aj ty sa tym riad pokial ti maly pribera a je kludny tak ho vaz pred kazdym kupanim akonahle zacne chudnut tak ho zacni prikladat na prsnik castejsie alebo v krajnom pripade prejst na UM no uz coskoro zacnete dokrmovat a neboj az vtedy zacne maly papkat 🙂

anjelicek26
29. júl 2010

No ja neviem, Max pije 120 ml z prska, ked ho zvazim a to ma 7 tyzdnov...

Ale tak zasa dieta vypije viacej z prska, ako si zena dokaze odsat, skus ho odvazit pred a po kojeni. Dolezite je, ze je spokojny - teda si odgrne a sam pusti bradavku po dokojeni - teda je syty. A dost pocikanych plienok, minimalne 5-6 denne a nie len, ze je tam cvrknute.