ahojte mamicky, mam 18mesacne dieta. vzdy som ho brala ako za velmi sikovneho a nikdy som neporovnala. No ale ani ja som sa tomu nakoniec nevyhla a teraz zacinam rozmyslat ci mi moje dieta rozumie dostatocne...nikde som sa nedocitla, kedy ma dieta rozumiet vsetkemu....trapy ma, ze ked synovi nieco rozpravam, akoby ma nepocuval, neviem ci je nesustredeny, alebo mi naozaj nerozumie.. hrame sa s detickami a vidim ze reaguju na to co im mama rozprava omnoho lespie...neviem ci ja nerobim nieco, neviem kde je chyba....citame knizky, rozpravam mu vsetko co robim, ale ked mu poviem napriklad kde mas auticko a pod. ziadna reakcia....nieje to divne?? rada si poradim od skudenejsich mamiciek.
My jsme na takovem vysetreni pred lety s dcerkou byli, meli jsme podezreni na "hluche ousko"..
opravdu nepociti zadnou bolest, tobe bude umozneno jit a spolupracovat s lekari.
Toto vysetreni se sklada z nekolika fazi..posledni, tusim 3. faze je nejneprijemnejsi, ale ne kvuli bolesti, kvuli neprijemnosti. Dostanes se do odhlucnene mistnosti, doslova Te boli hlava od toho ticha..
tak to je jedina "bolest" 😉
@lily33
no ja neviem ja mam tiez 18 mesacnu dcerku a mam pocit ze rozumie vsetko. Hlavne to co jej netreba samozrejme..... Nie je velmi zaujaty hrou ked sa ho pytas? Vysetrenie usiek by bolo dobre ak mas pochybnosti ci vsetko pocuje.
@lily33 moj ma 17mesiacov a na moje prekvapenie rozumie viac ako vie povedat...chod si po stolicku, vyber si ruky z pusky, odnes si do suplicka ciapocku, chod si umyt rucicky, daj kamienok do kyblika...tiez ma napadlo ze moze byt skor problem s uskami ako s nerozumenim. Skusala si niekedy ci spravne reaguje na zvuk nenapadne mu zazvonit za chrbtom na zvoncek ci zaregistruje otoci sa a pod...?
Ked sa ti nieco nepozdava konzultuj na poradni s pediatrom.
nie som odbornik, ale myslim si ze 18 mesacne dieta by uz malo vsetko rozumiet, aj ked nevie rozpravat (niektore dlho nerozpravaju), ale rozumiet by malo vsetko, vies, on mozno aj rozumie, ale nevnima, je zaujaty hrou, je sustredeny na nieco ine a tvoj hlas mu len monotonne plynie niekde pomimo...
sestrina dcerka ma 13mes a uz niekolko mesiacov nam vsetko rozumie, aj ked este nerozprava, len par jednoduchych slovicok, ale rozumie vsetko ked jej hovorime, alebo ked sa jej pytame a aj pekne reaguje, prinesie co sa jej povie, spravi co povieme...., moj syn takisto, on v 18 mesiacoch uz rozpraval, spajal slovicka do viet a pouzival aj rozvite vety, riadne slovne s nami komunikoval, ale kazde dietatko je ine, niektore su natolko zaujate tou svojou cinnostou, ze nevnimaju nic naokolo 😉
este ma napada, javi sa takyto stale? pocas celeho dna? alebo su to len nejake chvile pocas dna? mozno prave vtedy ked sa hra, alebo mozno je uz unaveny...
mamicky skusala som o s tymi uskami a naozaj tam asi nieco bude, na lave usko reaguje o trosku menej....tak neviem....pojdeme na vysetrenia.lebo aj ked ho volam po mene otoci sa za mnou niekedy az po 3-4 krat......vdaka
@lily33
ale nezapominej na to, ze preci s nim nemluvis tak, ze mu septas do ouska..
od toho bys tedy mohla vyvodit problem s jednim ouskem..ale preci kdyz mluvis, mel by zachytit druhym ouskem to, co nepochytil "nemocnym".. 😉
muzes vyzkouset tuto reakci..toto zkouseli s moji dcerkou v nemocnici..
- vezmi piskaci hracku a sleduj reakci, kdyz zapipas u jednoho ouska a pak u druheho 😉
zda a jaka bude reakce😉
@lily33
klice nejsou tak pronikave jako pisknuti..klice jsou "denni zalezitosti", kterou muze vnimat jen podvedome, protoze je to velmi "znamy zvuk" je na nej nauceny..
ale to pisknuti "schvalne" ..na to je jina reakce..spojena s 2leknutim" se zvysenou pozornosti.. 😉
t.j. klice muzes preslechnout, pisk ne.. 😉
@hajanka
oni zkoumaji rychlost, kam sebou skubne, jakym smerem..ale pry nejvyznamnejsi je "odhlucnena izba", pro mne priserna zkusenost..myslela jsem, ze ohluchnu 😀 😀 😀
Mozna se i zmenila procedura - toto je vzpominka na nemocnici pred 7mi lety zhruba😉 a bylo to s nekolika fazema...uz si moc nevzpominam..nejak jsem to vypustila, kdyz se zjistilo, ze je ok...a zrejme jen po lete castejsim potapenim v mori..
Robili mu vysetrenie usi? Pocuje vobec dobre? Vsimaj si ci sa ti to stava ked je hluk alebo podla toho do ktoreho ucha mu rozpravas. Ak mas nejake podozrenie urcite chodte na vysetrenie kam ta posle pediatricka. Nie je to bolestive a budes mat jasno kde je problem.