Ahoj kočky,viete mi poradiť mam mesčne babo ktore kojim no mojej pediatričke sa zda že malo pribera z nemocnice nas pustily z vahov 3100g a ku koncu mesiaca mal 3870g,myslite že je to malo.Kazala mi ho budiť každe 3 hod.lenže nakolko v noci spi aj 6-7 hod.v kuse je mi ho ľuto budiť 😢
ja už neviem ta doktorka ma stresuje vraj je to malo 😒
@vikusik Málo? Ja neviem no nás pustili domov z nemocnice a mal 3400g včera som ho vážila pre kúpaním a mal 3890g. dnes ideme do poradne tak som zvedavá čo mi teda naša pediatrička povie... :( a to my papkáme každé 3 hodiny bez ohľadu ci je deň alebo noc a keď je cez deň hore tak si pýta papkať už po 1.5hodine...
@vikusik za tyzden by malo pribrat 150-300g aspon nasa detska tak vravela.
Tiež ma trápi priberanie 😒
Pôrodná váha 2 850 g.
V 2 mesiacoch 3 930 g.
Čiže za 2 mesiace sme pribrali 1 kg. Podľa pediatra má týždenne pribrať 170 až 200 g, čo je u nás nereálne ☹
priberanie je individualne, hlavne ze babo pribera, mi sme priberali nad tabulkami, prve 2m 400tyzdenne cize riadne ale potom sa spomalilo. dolezite je aby babo malov roku 3nasobok porodnej vahy. mi smemali 3490 porodnu a v roku 10,5kg...dojci neprestavaj a nestresuj sa... a ak ti v noci spi nebud ho
@vikusik len ho nebuď , to čo máš za Dr.? Naša bola v 5 mesiacochjedno z najľahších detí v jej veku tu mňa mk a v pol roku mu z ničoho nič pribrala a má skoro 8kg teraz a to v čase keď najviac pribrala odmietala príkrmy a každý do mňa hučal... Dieťa si vždy vezme koľko potrebuje, daj mu keď si pyta a neboj 😉
je to v pohode, nas priberal prve 3m po kile, a to sa mi videlo vela, nestihala som si zvykat na tu zataz. Kojene priberaju menej ako na UM a 700g je uplne super.
Urcite by som babetko nebudila ked bude hladne samo sa zobudi.
@vikusik ach títo pediatri, stresovať mamičky, to im ide dokonale ... pribrat 700g za mesiac je malo? a ked priberie kilo tak potom bude hučať, že bude obézne? ach ... len som sa rozčulila zbytočne 🙂
môj malý nebol kojený, papal len UM a kazdy mesiac priberal presne 600g a bolo to ok ...
podstatne je, ze priberá ... a také reči, že budiť dieťa, to som zrušila uz v pôrodnici ... dieťa najlepšie vie, že je hladné a potrebuje papať ... ak ti nebude priberať, potom treba riešiť, ale nie ked pekne priberá ...
presne tak ako ti kocky hovoria, 700g vobec nie je malo, ak by bolo male hladne, vypytalo by si jest.
My sme prve dva mesiace velmi malo priberali a maly nam spal tiez tak, ze celu noc, dr. nam kazala tiez budit ho kazde tri hodiny aj v noci a aky bol vysledok? dovtedy kludne babo bolo po jednom dni budenia po troch hodinach uplne neskutocne nervozne a placlive a ak sme ho aj zobudili po troch hodinach, mlieko vobec nepil, chcel proste spat, takze som taketo budenia hned po prvom dni zatrhla..maly sa vratil do svojho kludneho usmievaveho stavu, teraz ma pol roka a osem kil /ked nas pustali z nemocnice, tak mal 2880/, takze to pekne dohnal🙂
@vikusik priberá pekne.......aj podľa mokrých plienok spoznáš koľko toho vypilo......a stolica ak je trocha do zelena tak predné miečko pije viacej.......priberá sa zo zadného, predné je od aj od smedu 😀 ...........krásne chvíle bez stresu a ak sa dá bez umelého mliečka prajem.......spokojná mamina aj bábo kľudné 😉 .......v noci by ešte malo viac papať, ale ak vydrží taakto pekne, tak máš slušne vychované bábo a vie že v noci má spinkať ........aby aj mamka mohla spinkať ...... 🙂
dievčata dakujem vam 🙂 ,ukludnuly ste ma 😉 😵
@vikusik ahoj norma je 110 az 170 gramov za tyzden takze tvoj pribral habadej neviem co sa jej nezda , moja priberala len 80 az 100 a to bolo malo tak sme museli zacat prikrmovat ale nie hned ale postupne hoci teraz je len na umelom mliecku neboj sa a hlavne nebud ho ja som moju nikdy nebudila aj ked som musela zacat prikrmovat nikdy som ju nebudila a to prespi sice len 4 hodinky a niekedy aj 6 ale nebudim ani ty nebud vsak sa vravi kazde babatko najviac rastie pocas spanku 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahojte ja mám tiež problém ale pani dr. si to nemyslí môj synček pribral za 3 týždne 8O g kojím ho každé 3 hodinky a niekedy aj skôr . Narodil sa 3980 g v pôrodnici schudol na 3700 g a teraz má 3 mesiace a váži 5120g čo mi vy poradíte mám skúsiť prikrmovať ??? Ďakujem za rady 😉
ahojte..moja mala pribrala za mesiac 1.40 ale ona papa aj kazdu hodinu..kedy si zapyta...
tu je tabulka vahy - http://www.rodiciaaja.sk/?page=telesnyvyvoj.html
Prave som prišla z poradne a za mesiac mi pribral 750g,povedala že super 🙂
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Malého kojím pomocou klobúčikov, na bradavku sa moc nechce prisať. Zo začiatku som mala problem s plochymi bradavkami, teraz uz s tym nemam az taky problem, i ked ukazkove nie su. Ale maly sa nechce prisavat bez klobuka, len chvilku tak vydrzi a potom sa začne vzpierať, kopať, plakať a chce klobuk, lebo keď mu ho dam je klud. Ked sa narodil tak mal 3850g, ked nas pustili z porodnice mal 3530g. Teraz má 6 týždňov a má 4450g. Pribral za 1,5 mesiaca 600g, je to dosť?Pred 2,5 týždňami sme boli na poradni a mal 4130g, čiže za 2,5 týždňa sme pribrali 320g. Neviem neviem čo nám povie na poradni najbližšej. AKý máte na to názor?
@sendy182 no bol spokojný teraz pri kojení je nervózny hmká si stále.... kojím ho aj v noci už skoro každú 1,5 hod..... plienočky má ako kedy plné a kakať mi nekaká každý deň a keď kaká tak skoro vodu :( ....prsníky mám stále mäké ako blato 😒 .. ťahá dobre lebo hneď vytiahne a nič mi netečie s prsníkov :( teraz ma ukončené 4 mesiace a zhruba 5500 g viac nie :((
@zdena7327 vôbec sa ti nenalievajú prsníky? alebo často kojíš ....pri správnom kojení je aký dopyt taká ponuka......no skús sa poradiť s laktačnou..........stolica kojeného dieťaťa je pekná žltá ak viac predného tak dozelena.............dá sa ti vystrieknuť mlieko? a čo tvoj pitný režim.......spánok...oddych...........ak máš dosť mliečka tak je škoda prikrmovať.......... 😉............ak striedaš prsníky......tak môžeš pri druhom trocha odstreknúť aby pil zadné mieko.............je tam viac tukov...z tohto viac priberajú bábatka......
@vikusik je to úplne idividuálne.moja dcérka priberala 200g a môj syn kilo