Neviem to správne naformulovať, proste sa chcem opýtať, ako dlho, resp. koľko dní po navarení môžem dať to navarené ešte malej. Malá má rok aj tri mesiace. napr. keď som včera navarila kurací vývar a kuracie masko so zemiakmi, teda jedla to včera, dala som jej to aj dnes (tak to robím, to myslím si je vpohode) ale ak sa stane, že sa mi ešte zvýši, je to ešte vhodné dať dieťaťu na tretí den? ja by som to samozrejme zjedla ale neviem, či pre malé dieťa to už nie je veľa. dakujem za rady.
ja dávam vždy 2 dni 🙂 ak nezje tak vyhadzujem alebo doje MM. 3 deň by som už dieťaťu nedala.
mame zhruba rovnako stare deti a moja mala je hocikedy to iste tri dni...teda ja varim kazdy den,ale ona sama obcas zacne krutit hlavou,resp. nechce mi jest co som navarila a vyslovene si pyta to co uz jedla dva dni...pokazene to nie je,tak nech si da,ked jej chuti 🙂
@kiwi82 - my davame z toho, co ma jeden den na obed, tak na druhy den zvysne na veceru, treti den uz rozhodne nie.. Ak vidim, ze mi vela zvysilo, tak prvy den zamrazim (z druheho dna uz nemrazim, len cerstvo uvarene) a ked nestihnem uvarit, tak malemu len rozmrazim porciu...je to prakticke...
Ja si tiez myslim ze tie dva dni su v poriadku, treti uz asi nie.
Myslím, že ak tam nie je niečo také, čo rýchlo podlieha skaze, tak do 48 hodín by sa to mohlo jesť. Prešlo to predsa varom. Tak ako výživa, keď sa otvorí. Ale ja tiež z obavy navarím max. na 2x. Keď je toho viac, radšej dám do mrazničky. Ja by som zjedla aj neskôr, ale pri malom som radšej viac opatrná.
@sante81 Odpoveď k veci... super...
sante81 ked neporadis tak načo píšeš?
kiwi82 naša má 1 a 3mes. a papa vo väčšine to čo my, ale na tretí deň, to isté by som už nedala, my by sme to dojedli a malej niečo jednoduché uvarím
podla mna ked jedlo nie je pokazene a stane sa sem tam, ze dieta je tri dni to iste, nic sa nestane...len ja by som tak nerobila zakazdym. tiez varim na 2 dni, ale sem tam sa stane, ze to mnozstvo neodhadnem a vtedy ponuknem to iste aj treti den.
3 dni v pohode. Ak neni cas na varenie alebo nechcu jest cerstvo navarene tak casto jedia moje deti (2r) aj 3 dni to iste jedlo a ani raz nemali problemy. Aj polievku aj druhe jedlo. Ja to zjem tiez. Ved to je v chladnicke, horsie su humusy v konzervach alebo detske masa a vseliake jedla vo flasiach.
Ja by som dcere urcite nedala 3 dni to iste/ 3dnove jedlo, ale ani ja by som to uz nezjedla.
Keď bola dcérka menšia,varila som každý deň (jedlo len pre ňu).Keď začala papať všetko,tak som jej dávala z obedu max. 2dni a teraz nejaké cca 2mes. ak ostane z obedu tak 3dni.Ale záleží aj od toho,čo je navarené.napr. zemiakové pyré s mliekom podľa mňa skôr podlieha skaze ako napr. rizoto 🙂
ahoj @kiwi82 ja mam tiež tak "staré" dieťa a davam mu jesť všetko čo jeme my-teda okrem hub a nekorenim-sol tiež minimalne kedže my velmi nesolíme..A pri mojom mužovi varim každy deň,prip.každy druhy deň tak maly ma vdy niečo iné /mm velmi rad je 😀 /
Ale moj nazor-je v pohode ak malej daš aj na druhy deň
aaaaaaaaaaaaaaaaaa @sante81 ,veď @kiwi82 sa chcela len poradiť,tak ak Ti to vadí nekomentuj to nabudúce 😉
"milujem" ak sa tu niekto chce poradiť a 4mamičky zo 6tich ju vysmeju 🙄 trapne teda 🙄
podla mna neni 3 dni ako 3 dni ....ved ked sa navari jedlo cca o 12tej, na druhy den na obed ma jedlo len 24hodin a na treti den je to od varenia 48hodin, takze v podstate je to 2dnove jedlo, ktoremu by nic nemalo byt .... aj kupovane sa ma spotrebovat do 48hodin , .... ja varim tiez na 2dni 🙂
Do 3r.som davala denne cerstve potom tak maxim dva dni,na treti by ani mne uz nechutilo jedine tak kapustnica a segedin.Inak zamrazim 😉 sasmozrejme pyre,fasirky,varenu zeleninu zjeme v prví den-na druhí bleee 😉
ja varím len na dva dni, na tri sa mi zdá už veľa 🙂 čiže jeden den navarím obed, spapá, potom dám na druhý den obed... ked sa mi navarí viac, dávam aj večeru 🙂
varime len na 2 dni 😉
my tiez vacsinou varime na 2 dni, ked sa podari viac, Natke dam z toho na veceru, ale na 3. den uz nedavam. Raz som to aj skusila, ale uz trosku ohrnala nostekom ...... 🙂
Na tretí deň - to by som už ani ja nejedla. Nechutilo by mi to isté. 😀
Skôr skús zmrazovať a variť menšie porcie.
I keď - sama to poznám - variť v malom je umenie. 😅
A ešte som sa tomu tiež nenaučila tak celkom. 😉
Ja tiež malému varím buď každý deň, resp.max.na 2 dni, potom ak niečo zostane tak vyhadzujem.
ja sama nezjem na treti den to co je navarene... tak dietatu by som to nedavala.. ked nahodou navarim prvy den viac... odlozim si na dva dni maximalne a ostatok zamrazim.... a niekedy ked nie je casu varit tak jednoducho vytahujem z mrazaka tuperware misky s polievkami 😀 😀
navarene jedlo spotrebovat do 48 hodin. potom uz nie pre dieta. cize teoreticky to vychadza jeden den navarit v ten den jest a este vlastne dva dni potom je mozne to jest. cize vlastne jedlo nema viac ako 2 dni i ked ho je 3x. ak to chce zjest tak myslim ze problem by byt nemal.
ja varim na 2 dni a malokedy mi zvysi, na treti den by som nedavala ... mna by tiez tri dni nebavilo jest za sebou to iste jedlo.
ja suhlasim s nazorom, ze 2 dni moze jest jedno jedlo, ale ani ja by som uz treti den nejedla spred dvoch dni navarene jedlo. to ked navarite viac a viete, ze vam ostane, tak si radsej dajte zamrazit a na dalsi tyzden rozmrazite a nemusite varit.
Max. 2 dni 😉 ale my sme taky papkaci ze vsetko zjeme uz 1 den 😅 😀 [teda okrem mojej dcerky...ta toto moc nezje]
Ja varím malkáčovi obed zakaždým na tri dni. Ja v tom problém nevidím. Pokazené to nie je,tak čo.
Ked sa navari v pondelok o 12tej v stredu o 12tej ma jedlo 48hod.... cize ma vlastne len 2dni.... ak ostane jedlo aj na tu stredu vacsinou ho trosku ochutim bylinkami alebo pridam nejaku surovinu aby sa chut trosku obmenila...
a deti az tak velmi nevnimaju ci nieco jedia 2 alebo 3 krat po sebe 😉
my davame tak, ze jeden den navarim predtym, ako ju nakrmim a potom este 2 dni... - myslim, ze sa to nemoze pokazit...a jej to teda chuti viac ako rozmrazene... aj ked je mi jasne, ze to rozmrazene asi bude lepsie 🙂)