Mile maminky, aku knihu by ste mi odporucili pre moju 9-rocnu "pubertiacku"? Mam na mysli nieco z oblasti detskej psychologie, napisanu nejakou hravou formou... V poslednych mesiacoch to s dcerkou poriadne "hadze", ma az extremne nalady, raz blaznivy rehot, raz az depka.. Mate nejake dobre tipy? Dakujem 🙂
@eridia
Ja bych to vyresila opacne:
Knizku pro Tebe.."Jak vyzrat nad pubertou vlastniho ditete" 😉
Mam devitilete devcata, ale do puberty maji jeste daleko...(doufam)..
I kdyz statistika zaznamenava uz vek 9-12 let, kdy zacina puberta u devcat..
Dvanactileta uz asi do puberty jde..ale zatim jen tak lehce - t.j. jednou za tyden..a to se jeste prezit da...Vetsinou si zaleze s knizkou, ale dobrovolne - cteni miluje, knizky si vetsinou vybira sama..😉
Knizka o puberte ji nepomuze..jako by Tobe nekdo nastavoval zrcadlo a rikal Ti "podivej jak jsi oskliva" ☹
Zkus najit knizky typu:
Jak vyzrat na rodice a opacne..
To jsou vetsinou knihy zabavnou formou..jak vyzrat - t.j. jak se smirit s rodici a naopak s pubertalnim ditetem..
najit spolecny krok bez nervu 😉
@eridia ...to isté aj u nás...asi len musíme vydržať 😒
ale ak chceš knihu, napíšem to, čo sa páči mojej barborke - a ona nie je nejaký knihomoľ, ale tieto ju naozaj bavia čítať - knihy od Gabriely Futovej - tie sú úplne úžasné, naozaj odporúčam - napr. Dokonalá Klára, Keby som bola bosorka, Naša mama je bosorka a dalšie
teraz si požičala z knižnice nejakú knihu a psíkoch - Veľký útek - príbeh o rodine, ktorá vlastní v meste psí hotel a útulok - tak toto po večeroch číta, uvidím, či aj dočíta 😅
a potom sa jej páčia knihy, kde sú rôzne návody na vyrábanie kadejakých vecičiek - momentálne korálkuje, bužírkuje, vyrába stromčeky šťastia - proste čokoľvek pre "šikovné ruky" 🙂
dakujem vam vsetkym 🙂 .. v kazdom vasom prispevku som sa "videla" 😉
ja som zboznovala v tom veku annu zo zeleneho domu
@eridia detto, máme to doma 😀 našu veľmi bavia knižky, ona si v knižnici vyberá také, kde sú hlavným hrdinom zvieratá - najmä psy a kone... a jej veľkým prianím teraz na narodeniny bola knižka o vesmíre 🙂 Napsledy vyhrabala ešte moju knižku Heidi alebo Bella a Sebastian - myslela som, že pre ňu ešte nie je , ale smoklila pri nej tak ako kedysi dávno aj ja. Inak ona sama si aj príbehy píše 😉
Skús niečo od Braňa Jobusa. Zrovna mi kamaratka hovorila, že to kúpila 10ročnej dievčinke.
@eridia to jej asi kniha nepomože ,proste si tym musi prejst. Ja mam taku neter ma 14 rokov a beriem ju vždy tak s rezervou sem-tam ma tie nalady svoje ,ofuči sa alebo sa smeje na ničom 😀 Neriešime to nech si uživa dievča pokial je mlade. A ked sa ofuči vždy sa aj vrati do normalu. Knižka neviem či by ju bavila ich zaujmaju najviac teraz chalani ,malovatka ,pesničky ,oblečko 🙂