Kedy začali vaše deti naznačovať v slovách písmenko "r"?

sempro
14. okt 2013

zaujímalo by ma, kedy vaše detičky začali používať v niektorých slovách "r", my máme 2,5 roka a začala v niektorých slovách už naznačovať aj "r".

alex31
14. okt 2013

@sempro .. presne v takom istom veku .. teraz mame 3,5 r a uz "r" pekne pouzivame takmer na 98 percent 🙂

sempro
autor
14. okt 2013

@alex31 tak to je super, sa teším 🙂

bronia13
14. okt 2013

moji maju 4,5 a 3,5 a veru este sa vobec necgytaju, aleto mozno bude tym ze nezijeme na Sk - sice rozpravaju po nasom ale nie az tak dobre kedze sa ucia 2 jazyki naraz...ved to je pekne ze uz vie povedar r sem tam, ja som mala myslim 3 r a dvojca sestra 3,5 ked sme zacali

majka777
14. okt 2013

presne v tom veku zacala aj nasa mala...teraz ma 3,5 a uz dokonale rozprava 🙂

dejka77
14. okt 2013

Moja to vie scasti povedat, ale nie je to este ciste. Zalezi od toho kde sa to r nachadza, ci na zaciatku slova alebo v strede.

melalex
14. okt 2013

Moja ma 4 a pol roka a este nerozprava.Doktorka nam povedala ze ak nezacne do 5 tak budeme musiet ist na logopediu.

janickacrazy
17. okt 2013

@melalex vobec nerozpráva či len r nevie?

melalex
17. okt 2013

Jej sa praveže usta nezatvoria ale r nevie povedat a už skušame ale zatial sa nedari 🙂

janickacrazy
18. okt 2013

@melalex aha, tak to potom je v pohode...moj starší tiež pekne rozprával, len "r" nevedel povedať, tiež sme skončili na logopedii, ale v pohode za rok sa to naučil....chodilo tam s nami jedno dievča a to sa to nenaučilo za 4 roky vobec....asi sa s nou rodičia neučili alebo neviem prečo 😖