Kedy začali vaše deti loziť?

gabikacentrum
20. júl 2016

ahojte mam 10 mesacnu dceru teraz zacala lozit a je to cista katastrofa vcera vstavala v postielke jedna nozka sa jej smykla a buchla si hlavicku dnes sa hrala na podlozke ako sedela tak sa hodila do zadu buchla si hlavku o hracku o par hodin zaccala lozit zisla mimo podlozky chcela si sadnut rucicka sa jej smykla na podlahe zase si buchla hlavku no cista katastrofa uz som ju dala do choditka nech sa nic nestane na gavci som nechala lavor ten stiahla a rovno na hlavu tak dnes po tretikrat no strasne ako ste to zvladali vy uz som volala znamej sestricke co sa stalo tak nech ju len pozorujem lebo uderi do hlavicky nesu sranda uz som rozmyslala nad prilbou pre lezunov ako ste to zvladali vy

6mia6
20. júl 2016

@gabikacentrum ja teda som to neriesila. Lozit zacal starsi ako 5 mesacny mladsi ako 6mesacny a prezili padov dosť. Hlavne ked zacali vstavat. Starsi padal dozadu ako lata rovno na hlavu. Nastastie mu noc nie je a aj v skole mu to ide. Dieta musi vediet ze si moze aj ublizit. Takze ja som to riesila tak ze som jednym okom pozerala a ked behrozil velky pad z gauca, schodov a pod. Nechala som ich tak

moni244
20. júl 2016

@gabikacentrum jednoducho, nechala na zemi a nech sa buchne, rychlo zistila, ze to boli, zasahovala som, len ked hrozol vacsi uraz. Ked budes takto utlocitne reagovat, nenauci sa davat si pozor a choditko to nevyriesi

dagaz
20. júl 2016

Neriesit ale sledovat. Pokial nejrozj naozaj skaredy pad tak nechat tak
Dieta sa uci a ked mu nedovolis sa ani udriet tak nebude vediet ze to boli a raz v nestrazenej chvili s niekde prasti s tym ze mamina ma vzdy chyti a bum...katastrofa na svete

gabikacentrum
autor
20. júl 2016

no neboli to velke urazy z vysky ale o tu hracku ked sa buchla tak jej zostal monokel malinky tak 1 cm natrela som ho heparoidom a uz teras to neje skoro vydno ale clovek ma strach preca je to hlavka

hettinka
20. júl 2016

existujú aj také špeciálne helmičky pre bábätká http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
ale osobne si myslím, že je to zbytočnosť, len musíš odstrániť nebezpečné veci z dosahu (ako ten lavór) a stále ju sledovať. Prejdi si byt po štyroch, aby si mala jej pohľad na svet. Moja dcéra si rozťala v takom veku peru, doteraz tam má takú čiarku a modrín mala habadej, z postele spadla, ale inak nič sa jej nestalo. Deti sú našťastie ako z gumy.
A to chodítko jej môže ublížiť oveľa viac, ako nejaký pád na hračku.

siska53
20. júl 2016

@gabikacentrum pri lozeni to bolo ok,ale ked maly zacal chodit. A on zacal v 11.m. A nevedel padat. To on dost padal. Aj sme uvazovali nad helmou ale nakoniec nekupili.
Len som mala vzdy trochu strach a jasne,sledovala,ci je vserko ok.

gabikacentrum
autor
20. júl 2016

ja tiez uvazujem nat prilbou lebo 3 krat na den si udriet hlavku je vela podla mna a pritom som pri nej aj ta sa stane vverim ze bude vsetko ok ale strach tam je

burka8
20. júl 2016

Moja začala keď mala sedem mesiacov, ako 10,5 mesačná už behala sama. Menšie buchnutie hlavičky boli , aj sú. Bez toho neide. Pilba je podľa mňa zbytočná, nech si naučí dávať si na hlavičku pozor.

bajana
20. júl 2016

Deti sú "dizajnovane" tak, aby si pri páde z vlastnej výšky neublížili. Takže nejaké posmyknutia keď je na štyroch, vôbec nevadia. Čo vadí je choditko a posadzovanie, pokiaľ sa do sedu nedostane sama. Inak moja začala liezť možno ako 8m a žiadne výrazné pády som nezaznamenala, len raz sa driapala na parapet na balkóne a spadla dozadu.

gabikacentrum
autor
20. júl 2016

uvazujem nad tou kupov ale zase som citala clanok jedne dokt. ze je nevhodna na krcnu chrpticu a to ma odradza my sme zacali lozit len teraz aj to len zaciatky a uz tolko urazov

gabikacentrum
autor
20. júl 2016

mate sikovne deticky ked tak skoro zacali lozit najpr som bola rada ze uz konecne a teraz mam strach

ivanakal
20. júl 2016

my sme zacali lozit okolo 10 mesiacov tiez. prilbu podla mna neries, dieta sa musi naucit si davaj aj pozor, ked bude mat prilbu, buchne sa, nebude boliet, tak si moze mysliet ze aj ked ju nebude mat to tak bude 🙂 a zasa si predstav ze sa konecne dieta nauci lozit/chodit a este jej aj hlavicku budes zatazovat nejakou prilbou :-/ .. takych narazov bude este vela, ale zasa nemozes stale okolo nej chodit aby sa jej nedajboze nieco nestalo.

yanni
20. júl 2016

Neries. To sa stane este vela krat a je to uuuuuplne normalne. Nad prilbou ani neuvazuj a choditko zahod (to je to najhorsie, co moze byt).
Nasa najmladsia male pred par dnami rok. zacala lozit 7-8 mesacna a az doteraz sa nic nestalo. Ked prisla na to ako sa sma posadi, vtedy sa par krat prevratila, tiez si buchla hlavu o hracku ale nic vazne. To sa stava.
Teraz zacina chodit a to je uz iny "masaker". Na cele ma modrinu, ale chce vsade byt, vsetko vidie, tak sa ani necudujem. a rychlo, rychlo. Pomaly sa neda. 😕

gabikacentrum
autor
20. júl 2016

dakujem vam baby velmy pekne za odpovede tu prilbu asi nie kvoli krcnej chrptici choditko to tiez neje spravne to viem aj MUDr. mi to zakazala musime davat vedsi pozor snad uz bez urazov

seahorse27
20. júl 2016

Starsia dcerka zacala lozit ako 10-mesacna, ale predtým sa 3 mesiace plazila, takze svaliky mala dost pevne, nejak velmi sa jej rucky nepodlamovali ani nesmykali, takze hlavu nemala velmi obitu. Syncek zacal ako 8-mesacny a veru prve tyzdne boli take ako u vas - hlavou par krat do dna buchol o podlahu alebo o nabytok. Museli sme ho sledovat, kam ide a zabranit pripadnym udretiam do rohov a pod., ale aj tak sa to par krat podarilo. Velmi rychlo ale pochopil, co treba robit, aby sa neudrel - toto padacie obdobie trvalo tak 2-3 tyzdne, potom uz lozil bez problemov a vyhybal sa prekazkam. Neboj este pridu horsie pady, ked zacne chodit :D Nasho hocikedy zo zaciatku prevalilo dozadu na chrbat a na hlavku....tiez to trvalo nejaky ten tyzden, kym sa naucil pri pade dozadu drzat hlavu hore, aby si ju neudrel. Deti sa musia trochu poudierat, aby sa tomu naucili vyhybat 😉

misel0806
20. júl 2016

Uz na lozenie bolo bez urazov nastastie ,no chodit sam zacal az ked mal 13mes. Padov bolo veru dost,lenze potom sa zbadal ,a pokial som mu nepodala ruku ani z miesta sa nepohol lebo sa val ze spadne,,ci uz okolo posteli postielky nabytku tak sa drzal a chodil opatrne,aked chcel prejst inam a sam uz nacahoval ruku aby som ho presunula ani za svet sam.. No casom ani neviem ako s obyvacky dosiel sam za mnou do kuchyne co som zirala jak puk tak sa tesil a tapkal si ze presiel radost sme mali obaja. Takze pady boli a niekedy sa ani neda ustriehnut clovek sa len otoci a sup uz sedi na zadku😋

majaxy
21. júl 2016

moj nelozil, začal chodiť ako 9 mesačny, a pádov bolo veru dosť, ale ked sa dobre pamätám, on sám zbadal čo pre neho prináša pád....

siska53
21. júl 2016

@gabikacentrum mozes pri dietati stat a aj tak padne. Viem,o com hovorim..
A ta prilba..nas sa dost potil,tak zas sa nam zdalo,ze bude mat stale mokru hlavicku. Nastastie sme to obdobie prezili ok..
Pridu aj horsie veci..nasa mala ako 2r.preletela mojej malej cez odrazku a spadla na beton na pusu..:((
Nemala ani otras mozgu len sme davali pozor na zubky aby sa zachranili..a ma jelnz zdzformovane dasna,ale to vieme len my,navonok to nevidno.

janickacrazy
22. júl 2016

No moj 8mesačný sa len plazí a úraz mal taký, že ho starší bráško trepol do hlavy s dverami z celej sily, ale sám si zatiaľ neublížil. Prilba je blbosť, to by som nekupovala, dieťa sa musí naučiť padať samo.

maykaaa1122
22. júl 2016

ahoj, moja malá mala 8 mesiacov, keď to začalo.. 😀