Kedy vaše dieťa prvýkrát prespalo noc bez papania?

usiko
26. dec 2010

ahojte...moja dcerka na UM uz zacala spinkat tak, ze prespi celu noc..niekedy do 7.00, niekedy do 6, do 5....ukladam ju okolo 9,zaspi okolo 9.30 vecer...spi v klude do 3.00....potom sa uz mechri.....a niekedy spi do 6,inokedy do 4......neviem .....je to rozne....papa 120ml naraz, okolo 530 ml denne, ma cca 10 tyzdnov, 4.5 kg.....

chcem sa opytat:
1. kedy vase dieta zacalo prespavat celu noc, kolko malo mesiacov.
2. co mozem ocakavat? bude to takto stale uz alebo sa to este zmeni.....? /najprv prespala do 5,30, potom do 5,15, potom do 7,00, do 4.30, dnes do do 4.00.....neviem co cakat....
3. od coho to zavisi, ako dlho bude bez prestavky spinkat?
4. ako jej pomoct k celonocnemu spanku? /krmime: okolo 5.30-6.00 vecer, za tym na 1-1,5 hodinky zaspi, potom kupeme apapame 8.00 vecer a ukladame do postielky na nocne spanie/.-nedovolit jej spinkat pred ulozenim na nocny spanok?alebo ako?

dakujem

mirip
26. dec 2010

Ahoj mne malá prespala celú noc bez papania ked mala cca 6 a pol mesiaca zaspala okolo 8mej pol devoatej ale kedže nechcela spávať v postielke sa zo budila okolo 2-3tej len som ju preložila poprípade sa napila čaku preložila som ju a spala do 5-6tej sa napapala a spala dalej do osmej-deviatej ráno až teraz po roku akoby si uvedomila že v postielke má viac miesta na spanie a sa lepšie vyspí tak zaspí okolo 9tej a spí do rána do 5,30-6tej kedy vstáva ocko do roboty sa napapá a potom už spí na ockovom mieste do 8-8,30 😀
na to aby ti dieťa prespalo celú noc je ešte strašne malinké, lebo celú noc prespia deti až po cca pol roku ale aj to závisí od toho či papá materské alebo umelé mlieko, vačšinou tie čo sú na umelo spia celú noc skor a tiež čo sú na materskom začnú spávať trochu neskor celú noc.....

andika10
26. dec 2010

mne ešte stále neprespia ☹ a boli sme na UM

lucadra
26. dec 2010

Ahoj, dieta by malo vediet prespat celu noc bez jedla od pol roka. Moja spi pekne celu noc cca od siedmej osmej vecera do rana siestej pol siedmej. Najprv sa mi este aj v polroku budila v noci na papanie, no precitala som si tu knihu kazde dieta vie spat, ci tak nejak sa vola a trosku som sa riadila podla nej a podarilo sa. Cez den spi do obeda hodinu a po obede hodinu a este potom pol hodinu.

majuto
26. dec 2010

Prvý syn mi prespaval celu noc od nejakých dvoch týzdnov ale druhý az od pol roka takze je to individualne.podla mna sa jej to budenie upravý moj malý sa uz dostal do takeho štádia ze ak sa nahodou aj preberie tak mu dam len cumlík otocím ho nabok a spí dalej.

benne
26. dec 2010

Ja by som povedala, že by bolo dobré skúsiť ju ukladať na nočný spánok okolo 7-8. A ked sa v noci zobudí, tak v čo najväčšej tme a tichu nakrmiť a dať naspäť spať. To koľko papá, to nerieš, smerodajné je ako priberá... A denné spánky, to tiež záleží na dieťatku... Myslím, že syn v tom veku spával na 3x cez den a v noci sa mi budieval na krmenie až 2x. (bol na UM od 7t). Deti by mali zvládnuť prespať celu noc zhruba vo veku 6m, ale to je len približne. Niektoré to vedia od narodenia 😉 (zázračné detičky to 😀 ). Ked si spätne spomínam, tak asi až po tom 3.m sa synovi ako-tak upravil denný režim, že som vedela približne čo a kedy. Cez den ho nedávam spávať na nejakú hodinu, ale večer chodieval medzi 7-8, najnovšie chodí spať na 7. Ak mi niekedy vynechal poobedný spánok, vôbec to neznamenalo lepšie večerné spanie... dokonca mi zaspal normálne na noc, po hodke sa zobudil a fungoval takú 1-2 hodiny do noci a až tak nastupilo nočné spanie - to k tej otázke, či jej dovoliť večer spať. A ranné vstávanie.. ešte je malá (podla mna), ešte to bude takto rôzne, ale určite sa to časom utrasie... jaj, len tomu môjmu sa to upravilo na ranné vstávanie o 5.00, niekedy potiahne dlhšie 6-6.30, je to indi-vindi.

Ak by si chcela prečítať tú knihu, čo spomína lucadra, tak hod mi e-mail do IP a ja ti ju v mejlovej podobe prepošlem... je tam pekne popísaný aj detský spánok a jeho fázy, tak určite ti pomôže.

Dcéra prestala v noci jedávať v 18m, popri chorobe, ked z mlieka zvracala. Syn začal v noci mlieko odmietať vo veku takmer8m, ked sa mu prerezal prvý zub... ale on píjaval čaj (tak som mu nahradila 1 z dvoch krmení), momentálne v noci sem-tam chlipne čaj (nesladený).

denduska
26. dec 2010

starsia prvykrat v 15.mesiacoch. mladsia ani raz zatial. Ale obe boli (mladsia este je) kojene.

Ved je este malickaaa 😲 , neries hodinky, a nechaj ju spinkat ako chce 😕

traktor
26. dec 2010

neries ako spia,papaju ine deti...kazde je ine..ved je to zname..tvoja je este malicka, ma narok spinkat, papat ..kedy sa jej zachce.. 😉 a podla toho,co pises, ti krasne spinka , tak bud v pohode..a uz vôbec, ze *nedovolit jej spinkat pred ulozenim na nocny spanok?*...bude zamrncana, bude v strese ona aj ty..dietatko, ak je unavene spinka, ak je hladne papa, ak mu chyba mama tak mrnci a ziada si, aby si ho pomojkala..ma len 2 mesiace...tak vydrz a riad sa jej potrebami 😉

atima
26. dec 2010

moj malý je kojeny a ešte nebola taka noc aby prespal vkuse 😉

jabera
26. dec 2010

tak u nas bola prva taka noc z 24.12. na 25.12. , takze v roku a tristvrte... prave som ho prestala kojit.

exupery
26. dec 2010

NAsa mala zacala prvy krat prespavat celu noc ked mala cca dva a pol mesiaca,to trvalo ale mesiac a pol.A potom sa znovu zacala budit,raz ,niekedy dva krat,uz jej asi proste mliecko nestacilo nato,aby ju zasytilo na celu noc.Takto to trvalo cca do siedmeho mesiaca,nepomohla ani kasa,aj tak sa budila vzdy okolo druhej na mliecko.A potom,z nieco nic,okolo toho siedmeho mesiaca prespala celu noc,a trva to doteraz...ukladam ookoo pol osmej,zaspi cca o osmej,a zobudza sa ako hodinky o siedmej rano.V noci k nej par krat vstavame z manzelom,ked potrebuje vodicku,alebo zahodi dudlik za postielku 😉

janzurka
26. dec 2010

To je u kazdeho babatka velmi individualne, kazde ma ine potreby. Nas neprespal vkuse ani jednu noc! Napr. tuto poslednu bol hore asi 10 x... 😠 (idu mu zubky). V standartnom obdobi sa budi 2-3 x a to povazujeme za "dobru noc" 😒

murinka
26. dec 2010

nasa dcerka zacala spinkat cele noci ked mala asi 1Omesiacov 😉

burina111
26. dec 2010

ja mám 3,5ročného syna a ten sa budú v noci ešte stále...nezažila som pri ňom ešte prespatú noc, dcérka má 4mesiace a budí sa 2x za noc.

natalia777
26. dec 2010

nasa zacala prespavat celu noc az ked mala 11 mesiacov 🙂 a to je od 8 mesiaca na UM ale ja som to nikdy neriesila ze preco nespi celu noc ked sa budila tak asi preto ze to potrebuje 😕 a nakoniec to prislo uplne samo od seba 🙂

ivetkab.
26. dec 2010

môj malý má 11 mesiacov a zatiaľ mi celú noc prespal len jednu. Asi sa "zabudol" zobudiť. Je to asi fakt individuálne a pravdu povediac, ani si nemyslím, že náš Kubko niekedy ešte prespí celú noc ...

kaja73
26. dec 2010

moj starši syn sa v noci budil do 6 rokov,z toho do 2 rokov cca 10-15 krat a od 3 rokov 2-3 krat.Ešte aj dnes ako 12 ročny ma problem zaspat a aspon 1 krat sa budi.Mladši syn sa od očkovania v 6m začal tež tak často budit cca15-20 krat,trvalo to 2 mesiace,potom po detoxe pomocou homeopatie sa to upravilo na 2-3 budenia,čo je do dnes.Takže fakt si važ čo maš doma.Ja take nepoznam.

jannka00
26. dec 2010

moja mala ma 3mesiace kojim spi celu noc.dvanast hodin v kuse bez krmenia.......

hori
26. dec 2010

prvykrat prespala celu noc v 4 mesiacoch... ale to vobec neznamena, ze odvtedy prespala kazdu noc... bolo to presne ako u teba - volakedy do 7:00, inokedy len do 4:00... teraz ma pol roka a prespi uplne tak 4 -5 noci v tyzdni, co teda pokladam za uplne bajecne... tie zvysne dve - tri noci su take, ze cca od 3:00 mi mrnci, tak jej musim ist spravit mlieko...

zajo79
26. dec 2010

hori, ked mas malu na umelom mlieku, tak je jasne ze prespi viacej. niektore deti spia viac, niektore menej. radsej sa nachystat ze tak skoro sa clovek nevyspi.

jannka00 ale potom ako ti spi cez den? pribera? a co v rastovom obdobi? tak potom sa raduj, si jedna z mala... nech vam to vydrzi. 🙂

bezaz
26. dec 2010

nezda sa ti, ze ocakavanie prespatej noci u 2mesacneho dietata je "nepristojne"? ci uz je na UM alebo dojcene 😉 take male deticky ak prespia celu noc su male zazraky 😀
nasa prespala a prespi noc az od cca. 15mesiacov

danka86
26. dec 2010

Mne sa Veronika budila prve 2mes kazde 3h, potom do 10mes kazde 4h a odvtedy raz dvakrat za noc na cajik a to bola na UM. Doteraz to trva, malokedy prespi celu noc, musi si aspon chlipnut z cajika 🙂 Takze keby som bola na tvojom mieste, by som skakala od radosti 😀

mamutka
26. dec 2010

pride mi zvlastne ako tu obcas citam, ze polrocne dieta ma prespat celu noc - pritom nocou dotycni ludia myslia od 20 do 6 rano, ludia ved to je 10 hodin v kuse! 10 hodin bez toho aby sa male dieta napilo, najedlo, len aby dalo pokoj....ked to dieta nerobi, ide do metody - nechat vyplakat, alebo "Kazde dieta sa vie naucit spat"
neriad sa takymi vecami, baby dobre pisu, ze je malicka, ma narok budit sa, pozri, moj malinko spal od narodenia, prvy rok som nespala osobne viac ako 3 hodky v kuse, to uz som bola vdacna, inak prve mesiace som vdaka jeho budeniu sa spavala 1-2 hod v kuse, par krat a noc. To je normalne, ze deti sa budia, neries to, ved ti nadherne spi....
Len sa pozri ako casto sa budis ty a tvoj manzel, ked je napriklad horuco, ste smadni, naspedne vam treba na wecko......predstav si vas v narocnej situacii, ako sa vam spi - budite sa a uspokojujete svoje potreby - dietatko to ma rovnako, je v pren narocnom svete, ved 9 mes.dostavalo ziviny neustale a nemuselo mat rezim, tak male babatko potrebuje vela casu na adaptaciu a ma malicky zaludocek, neda sa narvat mliekom aby mu to vydrzalo na 12 hodin a spalo bez prestavky...

pink_lady
26. dec 2010

moj krpec prespal celu noc bez papaia ked mal 1,5 mesiaca (6 tyzdnov) dovtedy tiez ale zo spanku "pytal papat" - t.j. hladal cicik, flasu...je to strasne individualne, od dietata k dietatu, u nas zohralo ulohu aj to ze ho (zial) v inkubatore naucili "rezimu" ...mliecko som davala svoje ale z flasky...(neslo inak)... 😉 moze sa to zmenit este - myslim u vas - a nemusi...

luciko
26. dec 2010

Já myslím, že je to individuální. náš malý se od narození budil na kojení 2x za noc a od dvou měsíců už spinká v kuse a vzbudí se na mlíčko až ráno. teď má čtyři měsíce a pokud ho něco netrápí, spinká celou noc. záleží na děťátku, každé je jiné ... 🙂

natashkaa
26. dec 2010

moj ma 18 mesaicov je kojeny a este sme nikdy nemali noc ktoru by prespal. V priemere je tak 10-15x hore a celkovo pospi tak 5hodin. Cez den vobec. keby mi spal ako Tvoja mala skakala by som meter 20 a vobec nic by som netuzila menit 😉

happy8051
26. dec 2010

Nataly sa od narodenia budila na kojenie jeden krat v noi a teraz uz vyse tyzdna spinka elu noc, kojime okolo 21:00 a spinka cca do 7:00

luciaanna
26. dec 2010

Žiadne dieťatko nemá "návod na použitie", každé je iné, každému mimi vyhovuje niečo iné....Moja už bude mať dva roky a ešte mi neprespala celú noc, som šťastná, keď v noci vstane "iba" dva krát.
Nikto ti nepovie presne, kedy ti konečne bábo prespí celú noc, alebo čo máš robiť preto, aby spinkalo celú noc...
Nechaj tomu voľný priebeh, ja by som ju určite nasilu nebudila, alebo by som to neriešila spôsobom, že ju nedáš spinkať vtedy, keď ona chce, pretože ešte nie je "ten správny čas na spanie".
Nerieš to, čas to vyrieši za teba 🙂 😉 .
Držím palce.

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka2732
26. dec 2010

moj maly ma 6.mes. a budi sa o 2 a o 7 a spi až do 10 tak sa niejak sam nastavil zviknem ho davat spat aspon sa snažim aby zaspaval každy den rovnako aj cez den aj večer a niejak sa tak nastavil ale ako sa nam to podarilo to neviem 😀

pampusko
26. dec 2010

ja--- VELMI--suhlasim s luciannou,a aj moje deti neprespali celu noc do 2,5r.a bolo to velmi tazke,lebo mam dvoch a za posledne styry roky som velmi malo spala,a zvlast je to tazke ked nemas babky ani tety a muza stale v robote...ale som stastna ze som-- mamka.Drzim palce,aby si to zvladla a mal okolo seba ludi ktory ta pochopia a pomozu aspon vypocutim.