Kedy asi začali tak viac hovoriť?
Spájať vety slová
Alebo hovoriť viac slov.
Ďakujem.
Toto je velmi velmi individualne a nesvedci to o nicom, pokial vie dieta komunikovat aj neverbalne a nadväzuje s tebou kontakt je vsetko ok. Aj niektore nadpriemerne nadane deti zacinaju rozpravat neskoro. Moja zacala spajat dvojslovne - trojslovne vety okolo 2. roka.
Tiez tak, 18 mesiacov.
Žvatlať začala v troch rokoch, štyroch spájať slová, vety v piatich. Vôbec ju to v ničom nepoznačilo, dnes má 18 je tretiačka chodí na obchodku a ide na vyšku do Ba na ekonomicku. Takže toľko k reči. Každé dieťa je iné. A tiež neznamená, že keď ma dieťa rok a rozpráva že bude inteligentné.
Starsie dieta v okolo 1.narodenin, mladsie po druhych narodeninach
Mensi po roku sa rozbehol, 18 mesacny uz hovoril 5-6slovne vety, sklonuje casuje.. Starsi zacal v 3r..
Chceš mať depku? Tu sa ti budu väčšinou chváliť tie, čo im deti recituju Sládkovičova od 2r (napríklad moja😂)
Naozaj je to individuálne. 3r je vek, kedy by už dieta malo rozpravat a až od 3r sa to rieši, ak dieťa nerozpráva.
Môžeš dieťatku pomôcť čítaním kníh, veľa sa rozpravat opisovať predmety v okolí, a pod...
Nepúšťať rozprávky v cudzom jazyku.
Bilingválne deti aj dvojičky začínajúc rozpravat neskôr.
2,5r
Po 2.roku, dovtedy len tato a pavúk, ani mama moc nie, a zvieratá zvuky už vôbec. Po 2 roku sek a rovno vety a keď mala 2r3m celé súvetia, takže je to veľmi individuálne, neterka bude mať 3r a ešte som ju nepočula povedať 2slova po sebe, ale šikovná v iných veciach
@daffodil3007 a ešte, nám logopedicka poradila masírovať okolo pier, lebo mala stuhnuté svaly, inak nič viac.
@simona20201309 krstniatka, bilingvalne dvojicky chalani a v 18tich mesiacoch isli 2slovne vety v oboch jazykoch, nemiesali. Asi vynimka, ale boli perfektni😇
@moni73 ved jasne, všetko je individuálne. Šikovnici❤
Tak 3 roky syn. 😀 Dcéra má 2,5r a zatiaľ nič moc.
Prvý v 3r, druhá v 1,5r a tretí v 20mesiacoch.. sú všetci bežné deti, hoci múdre ženy okolo mňa už diagnostikovali chlapcom vseliake diagnózy.. 🤷
18 mes. Spojil dve slová- dedo ide