Otázky na mamičky, ktoré si tým už prešli. Fakt je to také zlé a náročné? Kedy vám to začalo? Ako dlho trvalo? Ako ste to riešili? A sú aj nejaké prípady, kedy by to bolo fajn? Je nejaká nádej? 😀 Mám z toho strach celkom 😀 môj syn má rok aj 4 mesiace a niekedy sa začína prejavovať - keď není po jeho tak je plač. Je to už ten začiatok, keď všade píšu že od 2 rokov to začína? 🤷♀️
Vďaka za odpovede a pardon za toľko otázok 😀
No taky rok od 2r...potom su znesitelni. :D
U starsieho to zacalo v roku a pol, ma 4, stale to trva, je to uplne strasne, neunosne, mladsi ma 2 roky, nic take nebadam
U staršieho syna sa to spustilo tak po 2 roku,u mladsieho si ideme bomby uz chvilu a bude mat 1.5 roka.
Starsi ma vyse 3 a este vie mat fajne excesy za zle prekrojeny banan,stiknute tlacitko vo vytahu, nedovolenie XY (lubovolne si doplnte) 😂😂😂
Je to radost ❤️😂😂😂😂😂
Nemyslim si, zeby mal niekedy nejake obdobie vzdoru. Ked nieco bolo, vyriesilo sa to hned.
Netreba to brat ako obdobie vzdoru ale ze ten maly cloviecik nevie este ovladat svoje emocie a my sme tu preto, aby sme mu s tym pomohli. Tj. nebudes sa na to pozerat ako na nieco s cim mas bojovat ale skor mu pomahat
Okolo 2 rokov. Bolo to narocne, ale dolezite je podchytit to v zaciatkoch a vytrvat, ak ste na to dvaja, tak obaja jednohlasne. Lepsie ako 'nechat tak nech mam pokoj' a potom si nechat skakat po hlave dalsich 15 rokov 😀
Vela sil prajem.
Moja také niečo nemala...asi. Jedine keď uz nechcela chodit tak si sadla na zem a sedela 😀 inak som sa jej snažila vysvetľovať dookola ako taky papagáj co prečo kedy ako...a to ja mam teda malého rakeťáka s tvrdou hlavou (keď si niečo zaumienil koniec)
@mimi3008 mojej zacali po 2rokoch ma 6a stale trva..uz sa nehodi o zem ale kvilit vie aj hodinu. Najlepsie spratat sa od nej prec
u nas nikdy nezacalo a ma uz 9 rokov... ucila sa rozvijala..skusala to na mna .. ale nikdy nie tak ako popisuju ine .. proste sme mali hranice a tie sa neprekrocili nikdy
Vacsina deti si obdobim vzdoru prejde a je to prirodzene. Stastne su tie matky, ktore to s detmi neprezili. A nech sa nikto neurazi, ale je to len stastne, ziadne hranice ani dobra vychova ci rozvoj.
Syn ma dva roky aj dva mesiace a u nas to naozaj bolo tak, ze zo dna na den sa z anjelskeho chlapceka stal maly satan(obcas😂) je to psychicky narocne, pretoze mam pocit, ze cely den je boj. Nechce sa obliekat, jest, vyzliekat, curat, kupat sa, hrat…furt vsetko naopak a do toho tie strasny revy pripadne knuranie za vsetko. Ja uz idem cestou co nakmensieho odporu-vyberam si, co je pre mna dolezite, a to s nim spravim aj s revom. Vsetko ostatne vypustam. Nedohovaram mu, ked sa zmieta na zemi, necham ho, nech to prejde. Velmi mi pomahaju npise cancelling sluchadla, aby mi kortizol neod***ebal dekel.
A vravim si, ze to prejde. Musi😂
Ja myslím, že nám to tiež teraz začalo. Moja má skoro 18 mesiacov a keď sme na ihrisku a niečo si požičia, tak absolútne to nechce vrátiť. Musím jej to z rúk odtrhat a tak začnú revy. Doteraz s tým problém nemala 🙈
Nas ma rok a 2 m a uz to zacina , prve obdobie zacina okolo roka 🙂
zatial to robime tak ze ked robi nieco nebezpecne alebo fakt zle tak ho zobereme odtial a odputame pozornost , zatial len place dokonca aj slzy mu idu ale take hadzanie o zem, vecami nerobi este cakame co bude