Kedy vám povedalo vaše dieťatko prvýkrát mama?

mirecka8281
8. jún 2012

mne moja mala povedala v 9 m a 1 tyždni prvykrat mamam , a ked ju dam do postieločky tak kriči mamam , mamam kym neprídem a potom úsmev od uška k ušku 😀

alex31
8. jún 2012

@mirecka8281 .. stastna to maminka 😀 😀 😀 .. ja som sa k svojmu malemu od narodenia stale prihovarala ako "maminka", "mamka" "mama" a predsa prve "uvedomele" oslovenie u nas bolo asi v 11m ... a to ... "teta" ... vsetci sme boli "teta" ... maly nam vtedy zacal chodit do jasli a tam sa mu to asi pacilo viac ako "mama" .. potom sme zas boli "baba" . .to uz naozaj neviem ako na to prisiel kedze babicky k nam zas az tak casto nechodia ... no a az po tom vsetkom som konecne pocula "mama" .... 😀 😀 😀 a bolo to super ... aj ked nie ako prve co ma vtedy aj dost mrzelo ale co uz ... a teraz je to uz "mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... " ale stale je to krasne 😀

lucka1987
8. jún 2012

@mirecka8281 krasny pocit vsak ? 😵 8 mes + 1 tyzden .. myslela som, ze takto skoro to cakat nemam. a nebolpo tp len blabotanie. to hovoril aj skor, ale pred mesiacom som si vsimla ze " mam ma" povie ked natahuje zamnou ruky, alebo ked mu odidem z dohladu, alebo ked sa rano zobudi a nevidi ma...

tkmama
8. jún 2012

V 5. mesiacoch... nikto mi to nechce veriť, ale mám to nahraté na videu ako dôkaz 🙂

dajna11
8. jún 2012

😀 😀haha...asi v 18m.dovtedy bolo len auto,bager,babka a dedko a také slovíčka...a mama nič.ked som mu to potom opakovala dokola že povedz mama...tak sa na mna pozrel a doslova nahnevane mi odsekol MAMA...asi že ho už nemám viacej s tým otravovať 😀 😀 😀...no a teraz odchytil od dcery mami....mamíííí...tak len po mne kričí mamíííííííííííí....no ved aspon to 😀 😀

xenicka13
8. jún 2012

v 7 mesiaci, ale prve bolo baba 🙂

irriss
8. jún 2012

Ihned po narozeni: "ocima" 😉

radustek
8. jún 2012

@mirecka8281 moja malinka ma 10 mesiacov a este mama vobec nepovedal stale tata baba dada a havo..takze dufam ze sa raz dockam toho slova mama... 😉

pimpulienka
8. jún 2012

v 10 mesiaci ako prve slovko 🙂 potom havo a pod.

lujza123
8. jún 2012

cca v tom 7...ale urcite specificke zvuky na mna a tata mala ovela skor

vierkasteffi
8. jún 2012

v 8 mesiacoch 😉 a doteraz hovori iba mama a baba 😕

slivocka
8. jún 2012

asi ked mali 7 mesiacov ,no nemyslim si ,ze vedia co to znamena, este je skoro ... hovoria aj baba, dada a podobne .

lenka3007
8. jún 2012

mne v 18.mesiaci 😀 dovtedy som bola "enka" lebo vsetci ma tak volali.Som bola z toho nestastna, tak Potom ma zacali vsetci volat mamicka a zvykol si... bolo divne, ked na mna stara mama kricala "mamička" 😀

lenka311
8. jún 2012

Tiež tak nejak okolo 10mes.. Teraz mi už asi pol roka hovorí maminka 🙂 🙂 🙂 alebo mamička... 😎 😎
Aké to krásne slovo a pritom si doteraz pamätám ako na mňa môj vtedy 2ročný synovec kričal cez celé mesto že "mama" - ja som mala 14 a hambila sa ako pes...

digysa
8. jún 2012

Netusim..... a teraz by som bola rada, keby mi dali pokoj a nevolali ma stale!
@katren 😀

mirecka8281
autor
8. jún 2012

@lenka3007 ale hlavne je že pomohlo 😉

sofia17
9. jún 2012

Moja princezna zacala rozpravat niekoľko slov uz v 6 mesiacoch, od roka hovorila vo vetach a po kratkej dobe som sa uz k slovu nedostala 🙂 🙂 🙂

danu
9. jún 2012

@mirecka8281 pozri do diskusii od katren