Kedy vám dieťa začalo hovoriť mama?

11. okt 2022

Ahojte môj malý má 13 a pol mesiaca a ešte asi ani raz mi nepovedal mama :( myslím tak cielene že by vedel čo to znamená.. môjho muža vie pekne osloviť zakričať na neho tata.. ale poslednu dobu som tata aj ja aj cudzí ľudia na ulici tak..
Okrem toho je samozrejme normálny vie toho dost, vie povedať aj iné slová alebo zvuky len to mama by som už konečne chcela počuť aj ja 😔☹️

zuzkaa1991
11. okt 2022

Moja zacala rozprávať na 3.5r dovtedy len hmkala....ale mama.baba tata.zacala rozprávať asi po 2r skor bola baba tata.mama neskor

autor
11. okt 2022

Maximálne čo sa mu občas podarí zopakovať po mne slovo mama ale nikdy mi to ešte nepovedal sám

compra
11. okt 2022

Ja som s tym tiez kedysi blbla, ze nech konecne povie mama. Vies co, s odstupom casu ti poviem, cim neskor, tym lepsie. Lebo potom bolo dlllho obdobie stale mama,mama, mama. Mam pocit, ze aj 1000x za den. Kedy som si priala, aby bol obcas ticho. 🙂 Ale mal asi 1,5 roka, ked zacal.

nikpa
11. okt 2022

Ešte má čas, nestresuj. Syn ma tak oslovil v 2 rokoch 🤷

ivangeline
11. okt 2022

13m ...teraz nedavno. Tie pred tym ani nvm. :D Obdobne.

katarina092
11. okt 2022

Mne obe deti zacali najprv hovorit tata aj mne a manzelovi. Syn zacal tusim hovorit mama az ked mal nieco po 2 rokoch

petamich
11. okt 2022

nas zacal rozpravat contentove mama nedavno mal asi rok aj cosi, no a teraz je zasa mama kazdy 🥴😂

izabela181
11. okt 2022

Môj má 14 mesiacov a tiež stále čakám 🤣 nikdy má tak sam od seba neosloví, jedine keď mu poviem “Povedz mama” tak povie baba 🤷🏻‍♀️

elisebah91
11. okt 2022

V 8,5 mesiaci...najprv bolo me potom meme, potom mam mam a teraz mama mama

nedockavka372
11. okt 2022

2 roky a 4 mesiace, odvtedy je mama 1500x za den, ale tesim sa, lebo inac len hmka a ukazuje prstom od roka na vsetko, vsetkych, v kazdej situacii, tak som vdacna aj za to mama konecne 😇

samik88
11. okt 2022

Aj môj má 14 mesiacov a hovorí stále len tatatatata na všetko ,ale neznamená to tata či tato ,skôr je to taká jeho reč. Párkrát sa mu podarilo mama ,ale ešte má na to asi čas.Hlavné je ,že veľmi dobre vie ,že JA som mama 😅

2nika47
12. okt 2022

Môj začal hovoriť mama keď mal takmer 2 roky... Ja už som bola nešťastná (nehovoril vôbec nič..) asi mesiac pred dvoma rokmi začal hovoriť mama, tata a pod. Potom začal tak normalnejsie rozprávať keď mal 2r 3m... Dovtedy na všetko ukazoval prstom :D a teraz 6 rokov a ústa sa mu nezavru ani na chvíľku

slovakboy
12. okt 2022

Náš zas všetkých volal mama aj mňa. Do jeho veku to neviem už si nepamätám ale určite viac ako po roku lebo si spomínam že na prvého mája sme boli v parku a tam na mňa tak pokrikoval mama mama keď som sa mu stratil a bežal za mnou. On je májový.

lilusa22
12. okt 2022

Môj malý povedal mama až teraz a to má rok a 8m keď mal 10m tak prvé čo povedal bolo babuu dada dedo a mama nie a nie a teraz to znicoho nič povedal a aj to len tak pomaly aby sme ho nepočuli 😀😀😀 ale som rada lebo už opakuje všetko čo počúva od nás aj všetko čo mu poviem tak rozumie

mandzula
18. okt 2022

Nic si z toho nerob, u nas bolo prve slovo holub, kedy prisla mama, netusim.🙂