Kedy učiť dieťa rozpoznať pravú a ľavú stranu?

redotka
7. jan 2012

Ahojte mam dcerku 1 rok a 8 mesiacov a uz si vie sama obut sandalky, ale samozrejme vzdy naopak 🙂 kedy a ako ste ucili deturence pravu a lavu stranu? Rozmyslala som ze jej dam na papucku taku lienku a na jednu nohavicu tiez, ale neviem ci by to potom neskor nebol problem? Nechcem to tlacit, len vobec s tym nemam skusenost ;) dakujeeeeem 🙂

koniarova
8. jan 2012

Nemáš sa kam ponáhľať. 😉 A načo vlastne potrebuješ, aby rozoznala ani nie v dvoch rokoch ľavú a pravú stranu? Priznám sa, že mňa by to ani nenapadlo, učiť dieťa tak skoro. 😔 😔

macamac
8. jan 2012

@redotka je to skoro 😉
my keď testujeme budúcich prváčikov,teda predškolákov, je to jedna časť testíku školskej zrelosti-ovládať,čo je pravá a ľavá ruka. a poviem ti-ešte aj tieto deti majú problém. a ešte aj mnohí prváci 😉
myslím,že je to individuálne, treba na to dozrieť-to sa nedá nejak ako básnička naučiť.
neboj-máš čas. ja mám 2,5ročnú dcéru-a teda,ešte mi to nenapadlo. keď sa naopak obuje-poviem jej opačne si si to dala, na druhú nohu 😉 možno spomeniem občas-že toto na pravú-ale ona tomu ešte nerozumie.takže-neboj, nič nezmeškáš 🙂