Ahojte mamičky, chcela by som sa Vás opýtať, kedy ste začali s babätkom jazdiť samé v aute? Máme trojmesačnú dcérku a doteraz sme jazdili iba s tatinom (ja vzadu pri nej).V aute sa jej páči a je kľudná. Manžel je však dosť v zahraničí a nechcem stále obťažovať ostatných členov rodiny, keď chcem ísť s malinku do parku alebo do obchodu. Na predné sedadlo ju dávať nechcem ale keď ju mám vzadu nebudem na ňu vidieť. Nemôže sa jej nič stať, keď prudko zabrzdím, ešte nevie tak dobre držať hlavičku. Ďakujem za odpovede.
ja nosim malu od narodenia vpredu,aj ked ideme s manzelom tak ona je vpredu a ja vzadu s druhou dcerkou,a doteraz tak chodime,este je vo vajicku,ked vymenime vajicko za normalnu autosedacku,tak tu jej umiestnime dozadu.
pri soferovani sa aj tak mas sustredit na jazdu a nie na to, preco tvoje dieta place! ber to tak, ze ked place, dycha a to je zaklad, aspon pokial najdes bezpecne miesto na zastavenie. zrkadielka su blbost, iba odputavaju pozornost vodicov a ako hovori sisaha - tak sa stava vela nehod.
ohladne brzdenia a drzania hlavicky - aj preto su taketo male deti prevazane v protismere jazdy, tak maju vzdy opretu hlavicku o operadlo sedacky 😉 sedacka je stavana na to, aby sa dietatu nic nestalo.
jazdila som oplne od zaciatku sama s malym v aute, iba z porodnice som sa dala odviezt, inak vzdy to bolo ok, maly neplakal, ak nahodou, zacala som spievat 😀 ked nieco vaznejsie tak som v nutnosti zastavila, ale to sa za celu dobu stalo mozno 2-3 krat (ked sa poblinkal)
ja malu vozim tiez od zaciatku sama...ale vzdy vpredu....aj vo vajicku aj v normalnej autosedacke ju mam iba vpredu....ked je vzadu, tak moc toho cez okno nevidi a vpredu vsetko sleduje....ked ideme vsetci spolu, tak je vzadu, ale zas to ju mozem sledovat a robit opicky 😀 a mm soferuje
ja som maleho vozila vzdy vzadu. aj vo vajicku, aj teraz vo velkej sedacke. vpredu sa nam nedal vypnut airbag, tak tam som ho nedavala. teraz sa nam da, ale nevozim ho tam. a asi od pol roka byval sam vzadu, lebo mne tam byva zle. za chvilku budeme mat deti 2 a budu pekne same vzadu. ked sa nieco bude diat, zastavim.
Vozim dcerku tiez od zaciatku, ziadny problem, zijem v zahranici kde podla zakona musim mat sedacku na zadnom sedadle, pouzivam zrkadlo a krasne ju vidim. Ked jej padala hlavicka, rukou som sa natiahla dozadu a pomohla jej (sedela nie priamo za mnou). Rovnako som ju vedela pohladkat po hlavke, ked zacala byt nekludna. Na sedacku jej mozes zavesit nejake hracky nieco co ju zaujme, pustit CDcko s pesnickami, ktore ma rada a tak. Este jedna drobnost- najma ak ma babo reflux- nedavat babo do sedacky minimalne tych 30- 45 minut po papani- poloha v ktorej su v sedacke sposobuje ze sa im mliecko vracia hore, aj preto niekedy dcerka plakala (kym so to nevedela). Bezpecnu jazdu prajem.
jazdim sama od narodenia, dieta vo vajicku na mieste spolujazdca samozrejme otocene v protismere. ked uz sedi normalne a vymenili sme vajicko za normalnu autosedacku, tak sedel vzadu, spatne zrkadlo som mala natocene tak, aby som videla dieta vzadu, aby som sa nemusela otacat. bol riadne priputany, nic by sa mu nemalo stat, an pri prudsom zabrzdeni.
No tak ja som sa odhodlala sama jazdit s malym asi tak 2 mesiace dozadu. Niesom aktivna vodicka, tak mi dlhsie trvalo, nez som sa odhodlala ist s malym sama. No ale aj okolnosti ma donutili a nedalo sa manzelovi stale jazdit s nami. Maleho mam vedla seba vo vajicku, som pokojnejsia, on moze na mna pozerat a ja ked zastavim napr. na semaforoch tak ho skontrolujem 😉. Isli sme spolu uz aj dhsiu trasu s inym autom, maly bol v zadu bo sa mi nedal vypnut airbag a bola som tak trochu nervozna ked som ho nepocula. Som musela zastavit, a skotrolovat no a maly spinkal 🙂. Mat ho v predu pri mne je pre mna vyhodnejsie , v soferovani som si uz istejsia a chodime spolu aj na vylety, takze niesme stale len okolo panelaku. ... no ale trvalo mi to dlho kym som sa odhodlala, veru 😉.
ak nam trebalo vybavovat papiere na malu a pre malu tak u nas soferoval tatino a az ked mala pol roka tak som sama s malou sla lebo az vtedy sme kupili autosedacku inak sme chodili vzdy na kociku .....teraz ideme aj same (damska jazda) 🙂
ja jazdim sama od druheho dna. iba z porodnice sme sli s ockom 🙂 maleho mam na prednom sedadle. ja by som sa totiz otacala, ci dycha. ked place aspon mam istotu 😉 a tiez by som sa musela do zrkadla dlhsie pozerat,aby som videla,ci sa mu dviha hrudnicek... kedze dost vrackava,tak ho chcem mat na ociach. ked place,tak si hovorim,ze troska placu neublizi,ale ak by som sa obzerala a podavala dudlik,tak to by nam ublizit mohlo....a zastavim pri najblizsej prilezitosti. dovtedy pustim nahlas radio, spievam alebo vysvetlujem ako sa soferuje 🙂 drobec je vacsinou pokojny, vadi mu iba ked stojime,ale tak cez cervenu kvoli tomu nepojdem 😉 ale vtedy sa mu mozem trosicku povenovat a ked tak na mna zozadu zatrubia,ze uz je zelena...ale tak snazim sa davat pozor a nezdrziavat 😉 .
co sa tyka padania hlavicky,tak v autosedacke mu nepada. mam ju trosku v pololahu, nie uplne v sede - ale tak je to napisane aj v navode.
ja jazdím s malým cca. od polroka - dovtedy som nemala auto. 😉 najprv vo vajíčku vpredu, keď vyrástol a presunul sa do veľkej sedačky, tak išiel dozadu. sedáva za spolujazdcom, aby som mu mohla podať, alebo zobrať, čo zrovna potrebuje, alebo nepotrebuje. v tomto sú malé autá super, dieťa je fakt blízko. zrkadielka špeciálne som nepoužívala, stačilo kozmetické v clone. a aby malý pekne videl na cestu, tak som dala so spolujazdcovho sedadla dole hlavovú opierku a krásne vidí na cestu pred sebou.
Ja jazdim s malym sama od narodenia, mam dve deti, starsi ma 3,5 roka, s nim som jazdievala iba obcas, ale ked som otehotnela a v poslednych mesiacoch kvoli bolestiam kosti ledva chodila, tak som vsade jazdievala autom a on so mnou - tym padom som si aj zlepsila jazdu, nebojim sa uz ani v zime, ako predtym, a ako sa narodil Davidko, tak ten so mnou jazdi vyslovene od narodenia vsade 🙂 hlavne sa netreba bat :O) Ja ho mavam vo vajicku vpredu pri sebe a ked nie je vajicko, mam po starsom vzadu polohovatelnu renoluxu, vtedy ho mam vzadu a do kriza, takze ked sme na krizovatke, alebo v zapche, vidim na neho - pocas jazdy ho nesledujem, nie je to urcite dobre - naozaj sa moze stat nehoda 😒
ja som malu vozila vo vajicku na sadnom sedadle a teraz je vo velkej sedacke casto ju vozim sama je tam velmi spokojna nemusis mat strach v sedacke je bezbecne
existuju take zrkadla, ktore sa daju domontovat a ty na nu uvidis. Neviem ale preco si ju nechces dat vedla seba? ak airbag vypnes, tak je to bezpecne. vedla seba ju mas pod kontrolou. ak jej vypadne cumlik, vies jej ho podat, takisto dieta bude spokojne, ak ta vidi. Praveze vela autonehôd sa stalo tak, ze dieta plakalo, matka sa otacala a havarovala... 😒