Kedy ste po prvýkrát povedali deťom o Bohu, Ježišovi a tak?
Modlime sa odkdy maju nejaky ten rok kazdy vecer. Aj do kostola chodievame,i ked nie nejak pravidelne. Plus predsa sviatky vysvetlujeme..
Od začiatku ❤️
Aj pozehnavat ho môžeš krížikom na čelo, keď sa prezehnavaš pred jedlom...a keď bude rásť budete sa rozprávať viacej a viacej.
Nabozenstvo by malo byt Tabu do 18 rokov ako alkohol. Nabozenstva funguju len pre to ze deckam je vnucovane v dobe ked sa nedokazu nad tym naozaj zamysliet a logicky to zvazit, kriticky porovnat s pozorovatelymi javmi atd.. Ak by clovek na 18 narodeniny dostal knihu so vsetkymi nabozenstvami a ich pohladom na zivot a vznik sveta....tak by sa do dochodku chudak adolescent neprestal nad tymi blbostami rehotat.
@martinmmartin teraz si si zavaril 🤣🤣🤣🤣 ale odvážny si
@martinmmartin ale čo mám robiť keď mi Boh zachranil život, keď s ním mám osobnú skúsenosť a nie jednu?
Že Ho cítim, dáva mi vnuknutia, pozehnava ma?
Že mi pomohol odpustiť mame a máme krásny vzťah?
Že mi dal dobrého manžela a spolu sa milujeme v láske, porozumení, veľmi si doverujeme, modlíme sa spolu?
Ako mám zabrániť tomu blazenemu pocitu keď sa s Ježišom rozprávam a stekajú mi slzi, cítim až slasť z toho ako som milovaná? Ako ma premenil, dal mi trpezlivosť, lásku k ľuďom, uzdravil mi emócie?
Ja túžim aby aj iní citili to čo ja, žiadne zufalstvo, pocit pokoja a radosti.
Neznamená to, že my problémy nemáme, veru máme ale nechýba nám radosť zo života, vďačnosť co pre nás On spravil a veru pomáha nám byť lepšími ľuďmi. Vela krát zo svojej ľudskosti by som nebola schopná pomôcť chudobným, opusteným... nemáme problém poslať stovky eur ľuďom kt, to potrebujú momentálne, lebo my sme vždy mali a máme. Nám nechýba, stále žijeme v požehnaní.
Ďakujem za prečítanie a aj pochopenie, že tajomstvo viery sa nedá vysvetliť...to prežiť treba.
Pokoj a dobro ❤️🕊️
Každopádne ako rolujem diskusie, vidíš že niekto si robí ankety, chápem možno z dlhej chvíle, ale raz nepochopím, PRECO ANONYMNE ? 🤣🤣
@martinmmartin z akeho dovodu sa silou mocou zapajas do diskusii o viere, ak si ocividne ateista? To ti nejako zily trha ak si niekto zije podla seba? Ci aky to ma zmysel, potrebujes sa hadat a presviedcat o svojej pravde? Kazdy si moze vychovavat deti ako uzna za vhodné a teba do toho nič
@lucyluska Preco boh potratil vsetky plody tehotnych zien pocas potopy sveta? Preco plni detske onkologie cerstvymi pacientami? Preco vymyslel ine nabozenstva? Nabozenstvo bude fungovat iba vtedy ked sa ti naleje do hlavy v case ked to nedokazes posudit inak nic.
@matqa411211 Ak dieta indoktrinujes vo veku ked sa nemoze branit tak mu beries pravo zit podla seba ty. Keby tebe dnes niekto vysvetlil zoroastriansku vieru v Boha ohna tak co si o tom budes mysliet? Dietatu tuto moznost ukradnes hned za mlada
@martinmmartin Ja by som tu povedala, ze jedine ni pride, ze je zvlastne vyplnit pri scitani ludu 2rocnemu dietatu, ze je veriace... ved ono este vedome sa pre to nerozhodlo. Z mojej strany, aj na birmovku ma mama nutila a vyhrazala sa mi, ze ma vyhodi z domu 🤦♀️
@matqa411211 Ja a ty sme vlastne uplne rovnaky. Na svete je cca 3000 Bohov a ty neveris v 2999 z nich, ja iba o jedneho viac. Preco neposudis kazdeho jedneho osobitne?
@martina1985ba v poriadku, respektujem 🌟✨🌟
Ako dlho si znovuzrodená? ☺ A aké staré sú vaše deti?
@martinmmartin Boh plni detske onkologie?
ak Boh neexistuje, kto tie nemocnice teda plni?
@martinmmartin
Ešte ďalšie otázky pripojím:
Križiacke výpravy
Upalovanie žien/ inkvizície
Pedofili v cirkvi
Prečo to Boh dopustil?
Týchto a ďalších otazok máme mi kresťania vypočutých....
Nemám kapacitu všetko vysvetliť a priznavam to.
Chcela som povedať a začať len od seba ako mňa zmenil.
@martinmmartin pretoze ja nepotrebujem sudit narozdiel od teba, mne je jedno kto v co verí, ja len nechaprm tvoju chorobnu potrebu tu niekoho o niecom presviedcat
@janetinka27 cize ak existuje je to dobrry hajzel co sa vyziva v utrpeni nevinny h deti?
@martinmmartin dieta ked vyrastie samo ma na vyber ci chce alebo nie verit, tak sa ukludni, pochybujem ze niekto na retazi vedie svoje deti do kostola ako si to asi predstavujes
Kazdopadne, nechapem naco sa tu vyjadruju ateisti, ja proti vam nic nemam (narozdiel od vas), ale naco? Diskusia a otazka je jasne polozena, ak to s vami nic nema a neviem autorke odpovedat, tak sa nezapajam nie?
Alebo preco vas tak strasne sere boh ktory ani neexistuje? 🤷♀️ nemusite reagovat, nepotrebujem viest debaty o tom kto ma pravdu, nemam taku chorobnu potrebu
@martinmmartin preco? keby Boh mohol do vsetkeho zasahovat, tak by sme boli ako bábky, nie? keby si isiel urobit nieco zle, zastavil by ti ruku?
Boh nam dal slobodu sa rozhodnut, dal nam rozum rozlisovat, co je dobre a co zle, moralne zakony su zapisane v svedomi kazdeho cloveka.
verime, ze choroby su nasledkom hriechu, ludske telo je krehke, no svoje telo poskytujeme na rozne rozkose - sex, jedlo, adrenalinove zazitky. vtedy nam to nevadi, lebo si chceme uzit pozitok. no ked pridu nasledky, poskodenie organizmu, nasledne odovzdavanie generaciami, vtedy vinnime Boha. telo poskodzuje aj tazka praca, psychicke utrpenie, znecistene zivotne prostredie, lieky, jedy...
Boh stvoril cloveka zdraveho a dal mu vsetko pod nohy, len clovek svojim zivotom sa "dopracoval" k chorobam
@mb2021 nie su bozi trest, ale nasledok ludskeho zivota a to je velky rozdiel.
@janetinka27 Sorry som nejaky pomaly....nasledok ludskeho zivota je chore dieta na onkologii? To fakt?
@janetinka27 Decka na onkologii sex mozno este ani nemali
@lucyluska Mňa by zaujímalo tvoje svedectvo. 🙂 Kedy si sa znovuzrodila, či si aktívne hľadala Boha alebo to prišlo ako blesk z jasného neba? Už si bola vydatá, keď ta Boh zachránil? Deťom o tom bez problémov povedz aj hneď, deti majú mäkké srdcia, nebudú ťa vysmievať ako ženy tu na MK. Deti máme dané dokonca za príklad, že máme byť ako oni ❤
@matqa411211 prave ze nema, ak to v urcitom mladom veku vlastny rodic nieco vtlaci do hlavy tak to beries ako fakt , tuto moznost o ktorej hovoris tymto svojmu dietatu ukradnes
V podstate od úplného bábätka sa mu to hovorí lebo chodili sme s ním do kostola od 2 mesiacov.