Kedy ste na noc prestali dávať plienku?

mamjka
27. aug 2014

Ahoj maminky. Kedy mam prestat davať plienku na spanok malej? Pýtať sa začala sama od seba presne na 2ročky. Odvtedy sa popiškala asi 2krat na začiatku a viac nie...aj v noci sa budi piškať sama. Uvažujem že už jej nedam ani v noci plienku. Ako ste to riešili/riešite to vy?

masinka
27. aug 2014

@mamjka my sme nocnu plieku zrusili vzdy cca 2 tyzdne - mesiac po dennej - v podstate len co uz boli dni bez nehody. Ked mali na noc plienku, tak nemali dovod vstat a ist na nocnik, ked ju nemali, tak isli. Najstarsia bola bez plienok od 2,5 roka, dve mladsie od roka a tristvrte. Najmladsia mala za ten rok bez plienok nehodu mozno 3x, aj to ked bola chora, tak bola oblbnuta z liekov. Hlavne treba kupit poriadnu nepremokavu plachtu 😀

euka210
27. aug 2014

@mamjka vyskusala som na denny, prvy krat sa pocural, potom uz mozno len 1x. To bolo pred 2r. Po case, par tyzdnov, som skusila aj na noc a vobec sa nepocural, potom par krat sa stalo.

mawka
27. aug 2014

no presne vtedy, ked mala viac ako tyzden-dva suchu plienku 🙂 vyskusaj, daj si ked tak nepremokavu plachtu a uvidis. ale ked je taka sikovnica, tak to vyzera byt uz komplet v suchu 🙂

monicm
27. aug 2014

@mamjka ak sa v noci nepocikáva,tak určite s ňou prestante.ked tak treba kúpiť pre istotu nepremokavú plachtu,predsa len,nehody sa môžu stať,ale inak by som ju už nedávala

mariannan
27. aug 2014

Nasa mala uz 2mesiace na noc aj pocas denneho spanku uplne suchu plienku a teraz sa stalo,ze sa za posledne 2tyzdne v noci pocikala... 😒
Tak neviem,bez nepremokavej plachty to nepojde...

masinka
27. aug 2014

@mawka vidis, tak toto by u nas neslo - keby som cakala na 2 tyzdne suchu plienku, tak mi ide dcera oplienkovana hadam este do skoly ....

bubelko
27. aug 2014

@mamjka ked bola plienka ca. dva tyzdne v kuse po noci sucha....

vemala
27. aug 2014

Asi po mesiaci ked mala uz v noci stale suchu plienku tak som prestala davat a slo to nastastie bez nehody

andelok
27. aug 2014

@mamjka Cez den som dcerku odplienkovala ked mala 20 mesiacov (vratane denneho spanku) a na noc sme dlho cakali, pretoze mala zakazdym rano plienku pocikanu, tak som si myslela, ze ju este potrebuje. Ked mala 2,5 roka, som sa prote rozhodla to zrusit, ze v najhorsom budem prat plachty, ale odkedy plienku nema, tak sa nepocikava 🙂 Takze som mohla kludne zacat skor, pretoze ocividne cikala len preto, lebo "mohla". Teraz ju dam cikat, ked ide spat (20:00) a este raz ju dam ked idem ja (cca. 23:00) a rano sa pekne budi so suchym pyzamkom 🙂

lia6
27. aug 2014

Náš, keď začal chodiť cez deň bez plienky, tak cca o dva/tri dni mi večer hovorí-ja už nechcem plienku ani v noci. A odvtedy je bez-aj sa sám v noci zobudí, že potrebuje cikať, alebo kakať. Pokiaľ sa sama v noci budí, že potrebuje ísť na záchod, tak jej ju už nedávaj-možno sa niekedy stane nehoda(nášmu sa to stalo 2 krát), ale jestvujú inkontinenčné plachty. Neboj, to zvládnete. Držím palce 🙂

mawka
27. aug 2014

@mariannan
@masinka
mne sa dcerka pocikavala strasne dlho a nebolo to tym, ze mala plienku, ze by to bolo pohodlnejsie. ma neskutocne tuhy spanok, ju aj zobudit sa vycikat je problem, tak tuho spi, ze ked aj precitne, ani na nohach neustoji a je dezorientovana. a ked sa jej podarilo prebrat sa, bola strasne protivna a zvysok noci sa prehadzovala a mala nepokojny spanok. potom sme nabehli na rezim, ze pred spanim uz nepila, rozhodne musela ist cikat, aj ked sa jej nechcelo a potom to prestalo. alebo proste nestihne niekedy, ona aj ked v noci pociti, ze sa jej chce, tak kym sa zobudi, kym prejde z izby cez chodbu az na wc, tak si bud cvrkne alebo sa pocika na ceste chudatko moje. maly bol opacne, plienku na noc nemal od roka, ale zaujimave, cez den si ju vyzadoval este dlho, aj ked ju mal suchu a chodil sam cikat. kazde dieta je ine. ja malu napriklad neveim naucit, ze ked sa jej chce, ma hned ist a nie sa este hrat a potom s vystrcenym zadkom a skrizenymi nohami sa ponahla na wc a samozrejme, cvrkne. ale toto mi hovorili ucitelky aj v skolke, ze nie je jedina, ze tie decka sa hraju, hovoria si este nie, este nie a potom cvrkaju, nestihaju.

viera77
27. aug 2014

jaj, ake to mas sikovne dievcatko, no pekne 🙂 u dcerky sa to podarilo az toto leto a to mala uz 3 roky a 3 mesiace, jedneho vecera po sprške a obliekani do pyzamky vyhlasila, ze ona je uz velke dievcatko a plienocky nechava pre bábu......tak presvedcivo to od nej vyznelo, ze sme plienocku nedali a fakt sa oplatilo tak dlho cakat na ten "zazracny" den...zatial mala len dve nocne nehody, inak sa pride pekne pytat 🙂

zuzanockamt
27. aug 2014

@mamjka s nocnou plienkou som u syna prestala, ked mal 3 roky a 10-11 mesiacov ... ale sam sa nedokaze uplne zobudit na cikanie ... ked sa zacne mrvit v posteli a prehadzovat, tak sa ho pytam, ci ide na WC-ko a potom sa ide zvycajne vycikat

miku1
27. aug 2014

@mamjka Akonáhle mala staršia ráno asi 3 dni po sebe plienku suchú, tak som plienky na noc prestala dávať. Kúpila som nepremokavé plachty a bolo. Občas sa stalo, že sa popišala, ale s tým treba rátať. Prezliekla som posteľ a bolo vyriešené 🙂 Bez plienky na deň bola od 2 rokov, a v noci od 2 rokov a 3 mesiacov.

siska53
27. aug 2014

@mamjka tak to mas sikovnicku.. Nas sa odplienkoval ako 2.5r.,ale na noc sme plienku stale davali (aj na kakanie,to nejak odmietal robit inde,uplny zachvat placu). Ked mal 3r.a 2mesiace,jeden vecer povedal,ze uz plienku nechce. Tak sme mu dali doveru a nepremokavu plachtu,lebo on mal rano plienku vzdy mokru..a cuduj sa svete,on sa nepocikal. Odvtedy,co je uz vyse roka,mal len 4nocne nehody,z toho 2pocas choroby a raz sme mu zabudli pripomenut vycikanie sa pred spanim. a raz neviem,prosto nahoda. Aj ta prva nehoda sa stala pol roka po tom,co si sam na noc plienku zrusil.
V noci ho na cikanie nebudime.

miku1
27. aug 2014

@mamjka Akonáhle mala staršia ráno asi 3 dni po sebe plienku suchú, tak som plienky na noc prestala dávať. Kúpila som nepremokavé plachty a bolo. Občas sa stalo, že sa popišala, ale s tým treba rátať. Prezliekla som posteľ a bolo vyriešené 🙂 Bez plienky na deň bola od 2 rokov, a v noci od 2 rokov a 3 mesiacov.

masinka
27. aug 2014

@mawka tak, tak. kazde dieta je ine. Moja najmladsia ma v urcitych fazach taky spanok, ze aj ked sa pri nej hlasnejsie nadychnem, tak vyskoci a zistuje ze co sa deje, ale zase ked ma tie "hlbsie" fazy, tak ju mozem aj prezliect a svietit pri tom a nezobudi sa . Inac mne sa celkove aj na denne odplienkovanie osvedcil system ze proste plienky prec a ked za tri dni nepochopili co od nich chcem a preco ich stale lakam na nocnik, tak som ich vratila a o mesiac - dva dalsi pokus.

mawka
27. aug 2014

@masinka ved toto, treba snad vsetko vyskusat a co zaberie. neviem fakt, nasa mala strasne tuho spi. pripomina mi mojho brata, ked sme boli mensi, jeho tak isto nebolo mozne zobudit, pri nom si mohla vsetko mozne robit a nic. ja som zase vnimava na zvuky aj pocas spanku. a takto to maju aj moje deti, jeden spi tuho, druhy sa zobudi bez problemov. len ked aj som malu budila na cikanie v noci, ked sa to aj podarilo, tak fakt potom uz nespala dobre celu noc a bola protivna aj v noci a rano tiez, lebo nevyspata. tak som jej radsej plienku nechala. inak ona tak tuho spi, ze sa nezobudila ani na to, ze lezala v mokrom. neskutocne.

ivetoy
27. aug 2014

Aj u nas bolo tak isto...na dva roky a popisala sa raz Na noc uz nema plienku a pod plachu som dala taku tu savu podlozku co treba ma v porodnici ked z teba este tecie krv...neviem pomenovat.. 🙂

emilia25
27. aug 2014

Ja som hned prestala davat na noc mam zabaleny madrac uz 6 rokov vobec sme ho nerozbalovali a uz buva na nom 3ti syn.takze vzdy pred spinkanim na nocnik a potom hned rano ako sa zobudka.

pe
27. aug 2014

presne takto isto, dcerka mala tiez pred druhymi narodeninami a uz sa cez den pekne pytala a zistila som, ze rano mava plienku suchu, v noci sa vobec nebudila, takze som to riskla a na noc som jej plienku nedavala, ved keby sa aj stala nehoda, tak to cez den uschne a vecer ma kde spat 🙂 nam sa tiez par krat prihodilo, ked bola chora alebo taka unavena, ze sa vecer riadne nevycikala... ale tak ten matrac sa aj tak znici...

prasiatko30
27. aug 2014

U prvej okolo 2r sama sa pekne odnaucila od plienok cez den este v nejkych 18-19m ani neviem ako potom klasicky postup ked zacala mat suchu plienku v noci dali sme dole aj nocnu. U druhej sa podobny kanon nekonal ked zavrsila 2r tak sme postupili trochu dlhsi proces odplienkovania - v porovnani so starsou a potom som dlho a marne cakala ze sa raz rano zobudi so suchou plienkou. Nakoniec sme vyckali zase do leta a dali sme dole plienku aj ked rano sa stale zobudzala s kilovou plienkou - par tyzdnov bolo zufalych = prezliekanie postele aj 2-3 x za noc az kym zacala kontrolovat - cize moja skusenost - este aj surodenci reaguju a maju uplne iny sposob odplienkovania - kazde dieta je ine a kazde ide svojim tempom

malinka231
14. máj 2019

Ahojte moja mala už cez deň nemá plienku iba na obed keď spi a večer, aj to preto ze zaspáva s fľašou čaju je na tom závislá. Chcem ju odstaviť od plienok úplne no len to sa určite počíta keď pije stále ten čaj. Poraďte mi čo štím