Kedy skončil vzdor u vášho dieťatka?

veselalentilka
22. aug 2016

Ahojte. Chcem sa spytat. ak ste mali vzdor u 3 rocneho dietatka, kedy skoncil ten vzdor? Nastupom do skolky? v 4 rokoch? v 5 rokoch? A ak Vam 3 rocne dietatko nechce papat vsetko co mu date, ale vybera si len co chce, ako ste to riesili? V skolke davaju papat , je tam menu a ak dietatko nezje cez den v skolke co davaju tak asi je potom hladne, Nas nastupuje do skolky v septembri, preto rozmyslam ako to bude. Navyse citam o odplienkovani. 7 dnova metoda a ine. Aj tu mame vzdor, nie a nie na zachodik. A podotykam ze na mojho neplatia vety typu ak sa vycikas do zachodika tak dostanes lentilky ci hracku ci ine.

erickatt
22. aug 2016

Jesť iné nedostane, bude hladný.. i keď v malej škôlke mu možno dajú suchý chlebík miesto pomazankoveho.

erickatt
22. aug 2016

A keď sa pýtať vie a len doma trucuje tam sa s kopou deti prisposobi

moni244
22. aug 2016

Ide do statnej skolky? Tam musi byt odplienkovany. A deti vela odpozeraju od inych, ked zisti, ze ine nebude, rychlo pochopi, ze ak nechce byt hladny, musi sa najest

janinah
22. aug 2016

Nestresuj dopredu čo sa jedla týka,nepoznám škôlkara,ktorý by "zomrel od hladu".Niečo zje v škôlke,niečo dopchá doma a vyrastie ani sa nenazdáš.Nechci,neplánuj si mať ideálneho jedáka a nebuď nešťastná,že ním nebude.Môj syn 3mesiace v školke nezjedol ani Ň a prežil 😉 k záchodíku sa neviem vyjadriť,začínala som u troch detí s odplienkovaním oveľa skôr ako je dnes zvykom,ak si celkom zvykne na plienku /čo v troch rokoch si teda total zvykne/ je to myslím ťažšie.

maslenka47
22. aug 2016

@veselalentilka od hladu neumrie. Ani z toho, ked bude pol hodinu behat v pocuranych nohaviciach. Ked zisti, ze tym okolie nezaujme a zacne mu to samemu vadit, tak prestane aj trucovat.

siska53
22. aug 2016

@veselalentilka Nastupom do skolky sa vzdor skor zhorsil (nesuhlas s nou).
Jedlo som.nikdy neriesila. Nechces? Nejedz.
Odplienkovali sa vtedy,ked boli pripraveni. Pocikanie sa stava (u malej este obcas), do urcitrho veku je to bezne a ospravedlnitelne. Ak je to vsak naschval (ako spravil 2x syn, tak to riesim tak,ze si to musi oprat a vycistit (jasne ja docistim a doperiem,ale aby videli,kolko je s tym roboty).

janickacrazy
23. aug 2016

@veselalentilka Moj syn ked mal 3 roky tiež nechcel jesť kopu vecí. Jedol prakticky len zeleninovú polievku, maso, ryžu a zemiaky. Také jedlá ako halušky, palacinky, buchty, rezance a pod. to vobec nechcel. Prvý rok v školke odmietal jesť úplne, to aj učiteľky povedali, že také dieťa ešte nemali. 😀 Prvý rok chodil len na pol dna, lebo nastupoval do školky s plienkou, po dohode s riaditeľkou. Po pár mesiacoch v školke sa naučil chodiť na nočník, neskor aj na wc. Druhý rok v školke sa naučil aj jesť takmer všetky jedlá. Teraz má 5,5roka a zje skoro všetko bez problému. Chce to len trpezlivosť, ja som ho do jedla nikdy nenútila.

monilik
23. aug 2016

@moni244 moj ide do statnej skolky a beru aj s plienkami...

moni244
23. aug 2016

@monilik tak to je zvlastna statna

janickacrazy
23. aug 2016

@moni244 moj tiež chodil do štátnej a zobrali ho aj s plienkami, ale len na pol dna

ivuska027
23. aug 2016

@veselalentilka u nas davali plienku hadam aj 5 rocnym na spanie. Je to vecou uciteliek. Nas pripad to teda nebol, ale viem, ze boli aj taketo deticky. Ziadny cirkus okolo toho nerobili 😉
Co sa jedla tyka, neboj, kolektivna psychika sprav svoje. A neboj, deti nie su hlupe, ked bude hladny a bude ho boliet brusko, naje sa. Moji tiez vymyslaju, ale valim oci na ucitelky, co jedia moji v skole skolke, doma by sa toho ani nedotkli 😀

emily76
23. aug 2016

@veselalentilka vzdor 3-rocneho, to je este malina... ale vzdor pubertaka.. to je ine kafe 😀 😀 😀 Jedlo neries.. ak bude hladny, zje aj to, co doma nejedava... nase dvojicky sa tak v skolke za rok naucili na strukoviny... na odplienkovani je idealne v lete zacat... plienky dolu a vonku cikat na travu, kvetiny... chlapcom sa to zvycajne paci, ked mozu mierit a ocikavat svet. 😉

siska53
23. aug 2016

@ivuska027
@janickacrazy asi byvate v oblasti,kde su radi,ak nejake dieta v skolke maju. Tu by vam neodplienkovane dieta nevzali,kedze je omnogo viac deti ako miest v skolke.

lauricka
23. aug 2016

naucte sa komunikovat s dietatom, to dost pomoze a pochopit ho. Napr. respektovat a byt respektovany, uspesna rodicovska vychova od Gordona, nikto uceny z neba nespadol. Mam tri deti a neviem, ci poznam take tie akoze vyslovene obdobia vzdoru, asi ani nie, su to ojedinele situacie, kedy treba nieco poriesit.

janickacrazy
23. aug 2016

@siska53 No už sme sa medzičas presťahovali na dedinu, kde je len jedna školka a veľa detí, takže tu budem rada, ked mi malého zoberú ako 4ročného, lebo táto riaditeľka berie len od septembra a pokiaľ dieťa nemá dovršené 3 roky v septembri, tak ho zoberie až na další šk. rok. Moj je októbrový. Vobec ju netrápi, že musím ísť do práce a dieťa nebudem mať kam dať. Vrrr.

lenkusik
23. aug 2016

Obdobie vzdoru skončí hneď na začiatku ak ho zastavis, chce to veľa vysvetľovať a počúvať potreby svojho dieťaťa. Nechať ho ísť a skúšať veci ktoré ho zaujímajú a v prípade potreby vysvetliť prečo nie. Od začiatku ho učiť samostatnosti a ľúbiť a chváliť za každú dobrú vec čo urobí a samozrejme pokarhat ked robí zle. Aspoň u nás to skončilo skôr ako to začalo, proste hneď pri prvom hodeni sa o zem pochopila ze to so mnou nepohne a touto cestou nič nedosiahne. A je pokoj. Ak ked nieco chce poprosi, vysvetlí prečo a ak to je vhodné tak ok, nemám s tým problém. Niekedy zatrucuje, nafukne sa ako balón no keď jej vysvetlím prečo nie a protulim si ju tak sa usmeje a povie maminka si naj na svete. Nemáme tajnosti a vie že sa môže na mňa vždy obrátiť. Chce to čas a trpezlivosť. Občas ju nechám aj urobiť si po svojom, aby sa necítila ze ju obmedzujem a tým jej ukážem aj svoju dvoveru voči nej. Čo sa týka jedlá netráp sa môžem ti povedať že prvý pol rok bola celý deň na suchom chlebe. Proste v jedle vymýšľa do dnes a už sa tým netrapim, nechceš nejedz, koniec. Plienky sú problém to trebalo riešiť od roka. Moja uz v lete v 1,5 behala bez plienky, sem tam pri hre sa zabudla, ale to asi 1x do mesiaca. Je leto tak ho nechaj bez a vyzývaj ho častejšie ideme cikat .

luciabenkova
22. aug 2017