Kedy sa začali vaše deti dvíhať?

bubo9992
17. apr 2014

Ahojte dievcata prosim Vas idem si po radu mala bude mat za 8 dni 3mesiace ale vobec nema zaujem ludovo povedane :past koniky,nechce moc dvihat hlavicku je trosku lenivsia,prosim Vas kedy zacali vase deticky dvihat? Ona tak trosku dvihne ale max ze ju nadvyhne a znova zabori do deky,doktorka nas chce poslat cvicit a s toho som neni moc nadsena mne pride skor leniva,prvorodeny ten bol sikovny vsetko robil v predstihu,poradte ☹

33kacora33
17. apr 2014

moja zacala hlavku dvihat dost neskoro....aj my sme hcodili cvičit.... chvala bohu nebolo treba vojtovku...neboj podla mna je leniva 🙂 moja ma 7 a len teraz si zacala chytat nozicky co ine deticky uz robili v 4.. mala trosku zvíšeny svalovy tonus... ale hravou formou cvicenia to zvladla....my sme dokonca mali aj hlavku do jednej strany vykrutenu... a teraz je to uz ok 🙂 drzim palceky.. a nam aj velmi pomohlo cvičenie na fit lopte.. polozila som na nu malinku na brusko a posuvala som ju dopredu a dozadu a potom do bokov....

piacere
17. apr 2014

ťažko radiť, záleží od dieťaťa a lekára.... lekár vidí, či dieťa potrebuje alebo nepotrebuje cvičenie. Resp. niektorí lekári posielajú hneď ako dieťa nezapadá do tabuliek ☹
Môj starší začal seriózne pásť koníky v troch mesiacoch, dovtedy ani ťuk.
Tento mladší ešte v piatom mesiaci ručal na bruchu jak pavián a až teraz, keď už má takmer 8 mesiacov vydrží trošku dlhšie na bruchu a hlavu drží, nezabára ju do deku po dvoch sekundách.... Lekárka na poradni sa ma pýtala iba to, či sa pretáča. Nič iné ju nezaujímalo, teda zjavne podľa nej nič iné zatiaľ zvládať nemusí. Nesedí, nelozí, sem-tam (ak má náladu), tak začne cúvať... A lekárku nemám takú, ktorá by plašila alebo naopak niečo zanedbávala... taký zdravý a rozumný stred.

sisaha
17. apr 2014

podla nazvu som si predstavila inu temu 😀

maznacik007
17. apr 2014

skus chodit s malou plavat, alebo doma cvicit s nou na fitlopte .... nas ked prisiel k nam tak bol dost opozdeny v PMV a toto mu pomohlo .... ale podla mna nemate nejaky velky sklz ... mozno ma malinka tazsiu hlavku ...

jahodka8
17. apr 2014

Aj ja som myslela, že zase taká téma že nech je sranda.

cerez
17. apr 2014

Ak ťa to trocha upokojí, tak toho cvičenia sa báť rozhodne nemusíš. Moja druhé dieťa bolo na tom rovnako. Bolo lenivejšie. Ja som naopak využila cvičenie. Nebolo to nič ťažké, žiadne trápenie s dieťaťom. Len ukázali správne aký cvik a na čo je to konkrétne posilňované. Na rehabilitácii sme sa ukázali asi tak 3x a vyradili z evidencie, lebo už nebol dôvod na cvičenie. Takže nebáť sa toho.

hamca
17. apr 2014

Dcerka bude mat o tyzden 3 mesiace a asi pred tyzdnom zacala past koniky. Na brusku je velmi rada a od narodenia sa mordovala so zvihanim hlavicky, ale boli to len take nekoordinovane svihave pohyby.
Na druhej strane ta chcem povzbudit, neboj sa cvicenia. Starsia dcera bola "leniva" v troch mesiacoch nepasla koniky, ani sa nepritahovala do sedu, len si pokojne lezala na chrbte a tak ma doktorka na moju ziadost poslala k neurologicke a tam jej zistili hypotonus a nakoniec sme vojtovku cvicili doroka. A poviem ti, cim skor zacnes cvicit, tym lepsie. Totiz s malym babom sa lahsie cvici ako s rocnym, ktory sa ti uz vzpiera. Pri najhorsom ho na rehabilitacii len pozru a ked bude v poriadku, tak nebudete musiet voobec cvicit.

kofoluska
17. apr 2014

Ked mal tri tyzdne. V troch mesiacoch uz hlavicku drzal pekne, otacal nou. Ale my sme ho pri kazdom prebalovani davali na chvilku na brusko, aj ked ako pises - na par sekund zdvihol a zaboril do podlozky prebalovacej. No postupne sa to zlepsovalo. A nenosila som ho v perinke, ale na rukach.

safranca
17. apr 2014

Moja hlavku zdvihala uz koncom 2mesiaca pekne a na 4 sa dala v 7mesiacoch

modrofuzik11
18. apr 2014

skus dat na radu lekara. babatku pohyb neuskodi 🙂

majuska_ch
20. apr 2014

Moja bude mať za týždeň 4 mesiace, doteraz sa na brušku strašne zlostila, hlavu dvíhala málo. A zrazu V priebehu posledného týždňa sa naučila pretočiť na bruško (tú spodnú ruku jej ešte musím narovnať), vydrží tak dosť dlho a hlavu tiež pekne drží. Takže si myslím,že deti majú svoje tempo, ale ak ti doktor odporúča cvičenia, tak to malej určite neublíži. U nás to doktorka neriešila.

zienkalenka
25. okt 2014

No nasa zacala okolo 5 mesiaca. Skus davat pred nu neake hracky.
http://montemother.wordpress.com/2014/04/30/pre...

slaavka111
15. feb 2023

@cerez dobrý deň. Chcem sa opýtať cvičili ste vojtovku?