Kedy sa vaše ratolesti naučili smrkať?

aninka2012
6. feb 2012

Maminky kedy sa vaše ratolesti naučili smrkať. Pri staršom si už nepamätám kedy to bolo a ten mladší má soplíky a nechce vôbec smrkať. Na odsávačku sa mi zdá už veľký (21mes) vie sa poriadne brániť a samo to aj tam nezvládam... Má plný noštek a iba mu to tečie... ☹

gaby21
6. feb 2012

Nas o smrkani tiez ani pocut 😒 , Stale odsavam aj ked nasilu za huronskeho revu, nechcem aby mu hlieny stekali na priedusky a do usiek, moze byt z toho skaredy zapal stredneho ucha 😝

luky1313
6. feb 2012

moje sa obidve naučili smrkať nosik veľmi skoro ako ročne, poradim ti jednu fintu ako to zvladnuť hravou formou, polož na stol par chumačikov vaty a povedz mu že musi zavrieť pusinku a fukať nosikom aby sfukol vatu so stola jej a už pada snežik 🙂 🙂 🙂

sisaha
6. feb 2012

@luky1313 suhlasim, my sme sa naucili podobne - vlastne behom par minut.. Potom som hru rozsirila o fukanie iba jednej dierky. Druhu si mala zatlacit prstom...

zuzu101
6. feb 2012

Môj malý sa naučil smrkať cca 2-3 mesiace dozadu, ale odsávačku používam doteraz(je to aktuálny problém - max.2krát denne), predsa mu vysaje toho viac.je to veľký boj, momentálne už aj s modrinkou na líčku ☹ ale potom pekne pohladká vysávač a poďakuje sa mu, že nám pomohol 🙂
Predsa to smrkanie ešte nieje také, aby dostal zo seba všetko....ale zo dňa na deň fúka lepšie a lepšie.zdokonaľujeme sa tým, že fúka s nosíkom do papiera a hráme sa, že kto najďalej "dofúkne".

svetlankat
6. feb 2012

@aninka2012 my sme naucili fukat teraz, ale este fuka dost slabo, nevyfukne vsetko. Pouzivame stale vysavac, ale mala si odsaje sopliky sama, s malou asistenciou

yvetulka
6. feb 2012

@aninka2012 nas sa naucil fukat sam cca v dvoch rokoch. odsavacku pouzivam doteraz, ma 3,5 roka a su chvile, ked to jednoducho nezvladne sam, ked su sople huste. prisadnem ho a aj ked sa sem-tam brani, potom to vzda, lebo vie, ze mu to pomoze. je to lepsie, akokeby to malo zatiect dolu.

mojkamirka
6. feb 2012

ahojte, tak moj má cez 3 roky a sople nechce fukat ani za toho 😝 . bohuzel funguje odsavacka

pastelka99
6. feb 2012

odsávačka na vysávač sa vôbec nemá používať, riskujete tým milé mamičky poškodenie sliznice nošteka vášho dietatka :( skúste si to urobiť vy samé aké to je super :( ja som veru vyskúšala,nie je to nič príjemné :(, ja viem, že chcete vášmu dieťatku pomôcť, mám ročnú dcérku a tiež som jej to robila, bojovali sme a plakali, bolo to hrozné :( no nepomáhalo to, i keď sa zdalo, že áno , no výsledok bol aj tak zápal uška , až dvakrát za sebou :( , nakoniec som to prestala používať, nechala soplíky samé tiecť, používala PHYSIOMER - hypertonický nosní sprej, nechala malú sem tam vyplakať keď nebolo niečo po vôli a pomohlo 🙂

svetlankat
6. feb 2012

@pastelka99 podla mna blbost, ano pouzivat neopravnene a prilis casto ano, inac nesuhlasim

alex31
6. feb 2012

@pastelka99 .. tak isto s tebou nesuhlasim ... pri rozumnom pouzivani je odsavacka hlienov ta najuzasnejsia vec aku mohli vymysliet .. nam pomohla a stale velmi pomaha kedze aj maleho uz ucime soplikovat sameho ale nikdy nevysmrka tolko co mu odsajem a mame pokoj ... aj moja mamina hovori co by mnohe maminky uz v minulosti dali za to keby tato vecicka bola dostupna uz v casoch ked oni mali male deti teda davno-davno .... samozrejme netreba prehanat, striekat nostek morskou alebo mineralnou vodou a nie je sa coho bat ... potvrdi to aj viacero lekarov a mnoho maminiek z mojho okolia z vlastnej skusenosti

ancovicka30
6. feb 2012

@pastelka99 vobec nesuhlasim, skusala som to na sebe a podla mna je to uplne v pohode pocit (treba to mat samozrejme na minimalnom odsavani ten vysavac), a to uvolnenie stoji za to....ja pri tecucich soplikoch pouzivam vzdy vysavacovu odsavacku, do usiek sa tie hlieny malemu nedostali nikdy, do hrdla niekedy ale nikdy do tej miery ze by musel mat antibiotika...je to strasny boj ale je to rychle a efektivne...smrkat uz trosku vie, ale zdaleka to nie je v potrebnej intenzite, takze ja to s odsavackou vidim este na dlhsie

andrealisy
6. feb 2012

mne ta odsavacka na vysavac pride hrozne drasticka.....nikdy som sa k tomu neodhodlala pouzit ju na mojej dcerke a ani moj manzel. Asi sme cintlivky 😀 Odsavali sme najprv len tou manualnou a neskor sme kupili elektricku. Pri manualnej bolo revu, pri tej elektrickej pohoda, sama este aj nosik nastavuje 😀 Ale tiez by som chcela cim skor ju naucit fukat nosik. Zatial sme nemali od decembra prilezitost, sopliky sme nemali 🙂

lenka268
6. feb 2012

@pastelka99 nam tiez odsavacka nepomohla, tiez ju nepouzivam. Maly reval jak besny skoncila som s tym po 3 razoch.
Kazdemu zaberie nieco ine 😉

pastelka99
6. feb 2012

@alex31
áno áno, ja s tebou súhlasím, ja som ju používala tiež a vytešovala sa s ňou , že ako nám pomáha, ale aj tak ti nevysaje všetko, lebo nemá taký ťah...spýtaj sa hoc ktorej doktorky krčnej na odsávačku a uvidíš , čo ti povie...
ja ti neradím, ju nepoužívať, každá maminka nech robí ako uzná ....ja len píšem moje dojmy a postoje , nič nevnucujem

pepiminarik
6. feb 2012

pouzivali sme odsavacku takmer do dvoch rokov. bol to super pomocnik a urcite by som postupovala rovnako (mala som elektricku, nie na vysavac) kym sa nezacala branit. plakala, pretlacala sa so mnou a bolo este viac soplu z toho placu. potom sme chvilku skusali taku rucnu balonikovu. ta stala par eur, ale pouzivali sme ju len chvilku. aj tej sa potom zacala branit. tak som jej vysvetlovala, ze ked nie odsavackou, tak musi fukat. a radsej sa naucila fukat. ale vysvetlovanie to bolo naozaj tazke. 🙂

aninka2012
autor
6. feb 2012

@svetlankat ja som si najprv skúsila odsávačku samozrejme na sebe a myslím si že to vôbec nieje také hrozné ako to vyzerá. Dokonca si myslím že je to omnoho lepšie ako nechať to zatiecť....

katecameron
6. feb 2012

tak poriqadne smrkat sa naucili okolo3rokov-4

katy1979
6. feb 2012

@aninka2012 ja odsavam este starsiemu kedze smrkat vobec nevie. mladsi ako tak vie ale v pripade nadchy si myslim ze bude musiet nastupit aj odsavacka.
to ci sa ti zda byt velky vobec neries. Kym to nepochopi sam teda princip ako smrkat mozes sa aj na hlavu postavit

miciatko
6. feb 2012

@aninka2012 ked mal maly asi 10 mesiacov naucili sme ho ako funi jezko a postupne ztoho s naucil smrkat, takze teraz uz normalne smrka

svetlankat
6. feb 2012

@aninka2012 ahoj, ved ja si to tiez myslim, ved som to pisala. Aj ja som si ju skusala na sebe

janka_pn
6. feb 2012

asi 2 a pol rocna, ale ked je nadchova tak to nevysmrka, stale odsavame.

luba142
6. feb 2012

@aninka2012 moja dcera vie uz sama smrkat asi pol roka, odsavacky na vysavac sa bala ako ert kriza, takze jej ine neostavalo ako sa vysmrkat sama, ked som vytiahla vysavac tak v tom momente zacala fukat do vreckovky 🙂...Inak dobre su kvapky Sinupret

alex31
8. feb 2012

@luba142 ... suhlasim aj u nas su pri nadche hned nasadene Sinupret .. skvele kvapky aj ked nechutia ale davame do cajiku ... len treba dat pozor kedze su bylinkove a niektore deticky mozu byt na ne preto alergicke ako pri mnohych bylinkach ... ale inak ich mozem len odporucit 😀

klauduska
8. feb 2012

@aninka2012 moj maly tiez este nevie fukat sam,jednoducho mi povie,ze nevie a uteka prec....my mame opacny problem,odsavacky sa vobec neboji,dokonca si ju sam pyta a odsava si sam,ja mu iba asistujem(samozrejme,aby sa mu to vsetko dobre odsalo).... 😒 takze vobec netusim ako to bude pri najblizsich soplikoch,tiez sa mi zda uz velky a budem ho musiet oblbnut,ze proste odsavacka uz nie je a musi fukat..... 😒

gabuci
8. feb 2012

jaj smrkať?!Staršia sa naučila bez problémov ale mladšia ani za svet,či sme sa učili hravo či inak...Málokedy mala nádchu,skôr zápl mandlí,hrdla,no ale ked mala nie raz sa to skončilo tka,že to prešlo aj na ucho,raz jej to samo vytieklo z ucha,ten hnis,raz jej to aj prepichli,teraz je už piatačka ale stále ju treba na to upozorniť aby poriadne vyfúkala nos,To ucho jej aj zostalo citlivé...no ona je tvrdohlavá...strašne.Pritom su také šikovné detičky že tak skoro vedia,aj to robia..Veľa veľa trpezlivosti k tomu treba pokiaľ sa to naučia.

katkas1
8. feb 2012

moja mala ma 2 roky a uz sa bez problemov vysmrka, dokonca si vzdy chce sama, nas uz od toho odstavila 😀

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cmulinko
8. feb 2012

neviem..asi mam zazracne deti,ale nikdy som odsavacku nemusela pouzivat....a chlapci cca od 1 roka sa vedia vysmrkat..moja dcera ma skoro 9 mesiacov a tiez sa vysmrka..asi instinktivne,ked jej zapcham len jednu dierku,tak cez druhu dierku sopliky idu von,lebo sa snazi vydychnut nosikom a nie ustami.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blumka
8. feb 2012

starsia vedela smrkat cca od roka a pol a mladsia nevie doteraz
@aninka2012 vobec nevadi aky je velky. moja starsia obcas sama dojde aby som jej sople vytiahla odsavackou, asi sama citi ze jej to viac pomoze a to bude mat zajtra 4 roky